E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

Премахване на гърбица на носа

В повече от половината случаи на ринопластика в България, пациентите се нуждаят от премахване на гърбица на носа. Това изисква изрязване изпъкналостта на гърба (покрива) на носните кости. Тази процедура е стандартна при всички случаи и цели създаване на права линия на гърба на носа. Премахването на гърбицата обаче създава отвор, т.е. двете носни кости остават разделени и трябва да се съберат, така че да създадат тесен гръб на носа.

 

Без травма, без тампони, без гипсове

В клиниката практикуваме закрита ринопластика, за да извършим необходимата корекция на носа. При този подход се избягва травматичното „отваряне“ на носа, а манипулацията и шевовете се правят от вътрешната страна на носа.

Травмата при нашите операции е минимална. Затова, само в 30% от случаите на премахване на гърбица може да се появи лека лентовидна синина под очите. Тя не е задължителна и преминава за около 5 дни. След операцията се носи лепенка със цвета на кожата за 3 дниИнтраназални тампони не са необходими. Те дори са травмиращи, защото се поставят в вътрешната част на носа, а при козметичната корекция се работи върху външната част на носа. Пълноценно връщане към социалния живот е възможно от първия до петия следоперативен ден. Това зависи от наличието или отсъствието на минимални синини.

Процедурата за премахване на гърбица на носа може да се извърши самостоятелно, в комбинация с други техники на д-р Сердев за атравматична корекция на носа или с цялостна ринопластика. С цел разкрасяване и благодарение на атравматичният характер на методиката, ринопластиката може при необходимост да се комбинира и с различни лифтинги по метода „лифтинг шевове на Сердев“, без белези или ултразвукова липоскулптура на лице и тяло.

Виж още: Стесняване на ноздриСтесняване гърба на носаКорекция на върха на носа (стесняване, скъсяване)

 

След премахване на гърбица на носа

Ринопластика - образователно видео

Други процедури