E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

Стесняване на носа, повдигане и изглаждане на линията на гърба на носа

Когато в ринопластиката говорим за стесняване на носа, освен стенсяване на върха и ноздрите, често се налага да стесним и гърба на носа: в горната половина (след премахване на гърбица), както и долната или средна му част. Тези процедури се извършват по безкръвните и атравматични методи на д-р Николай Сердев в ринопластиката.

 

Стесняване на горната част на гърба на носа

Тази процедура изисква събиране на носните кости на гърба на носа, когато е премахната гърбицата. Премахването на „покрива“ (гърба) на носа, го оставя отворен („open roof”). Стандартният подход за стесняването на носа изисква допълнително срязване (остеотомии) на носните кости отстрани в основата, което води до кървене и синини около очите (тип „сини очила“) и преместването на костите навътре. Този метод често образува видими „стъпала“ на носните кости от двете страни, в основите по дължината на среза, тип „пачи крак“.

За да се избегне травмата, кръвонасядането и тази малформация, д-р Сердев въведе техниката на дигитална фрактура (счупване) на тези кости. Тази техника води до тяхното наклоняване една към друга за затваряне на отворения „покрив“ (гърба на носа) и неговото стесняване, без кървене и травма. Тази техника е атравматична, не води до болезненост и насиняване следоперативно, не изисква гипсове, нито тампони. Следоперативният период е минимален. В 1/3 от случаите може да се образвува минимално кръвонасядане под форма на линии от двете страни от носа. Пациентите понасят тази техника много лесно, поради липса на болки. Отокът е минимален. Връщането към социалния живот е незабавно или, в случаи на минимални синини, до няколко дни.

 

Стесняване на долна и средна част на носа

Тази техника се извършва, като в долната част на носа се минава или през лигавицата (и не остават белези) или през иглови перфорации на кожата, за да се съберат тъканите на гърба на носа. В средната част също се минава през иглови перфорации. Целта е да се захият хрущялите на гърба на носа, за да го стеснят.

Подобно на всяка инжекция, следите от перфорациите изчезват след 1-2 дниПроцедурата е безкръвна и атравматична. Пациентите могат да  се върнат към своите социални и работни задължения още на следващия ден. При желание, могат да си починат няколко дни.

Процедурата за стесняване на гърба на носа може да се извърши самостоятелно, в комбинация с други техники на д-р Сердев за атравматична корекция на носа или с цялостна ринопластика. Благодарение на атравматичният характер на методиката, ринопластиката може при необходимост да се комбинира и с различни лифтинги по метода „лифтинг шевове на Сердев“, без белези или ултразвукова липоскулптура на лицето.

 

Повдигане на неравности, с цел изправяне на линията на гърба на носа

Използвайки шевовете на д-р Сердев, освен стесняване на гърба на носа, можем и да постигнем повдигане на гърба или на неравности. Шевовете се извършват през иглови перфорации на кожата. Техниката е атравматична, миниинвазивна, Не се поставят лепенки, гипсове или тампони. Точковидните пробождания на кожата изчезват до ден, максимум – два. Пациентите не са отделени от социалната си среда.

Виж още: Премахване на гърбицаСтесняване на ноздриКорекция на върха на носа (стесняване, скъсяване)

 

Ринопластика - образователно видео

Други процедури