E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

Лифтинг шевове на Сердев

Лифтинг шевове на Сердев - лого

Какво са "Лифтинг шевове на Сердев"?

"Лифтинг шевове на Сердев" (Serdev Sutures® Lifts) в козметичната хирургия са брандирани методи за повдигане и/или придаване на обем на различни части на лицето или тялото, без белези. С тяхна помощ, Д-р Николай Сердев постига разкрасяване, подмладяване и дълготрайност на естетичния резултат, като повдига подвижните (висящи) тъкани и стабилно ги прикрепя по-високо, към неподвижните стабилни структури. Извършва се зашиване на здравите тъкани по-високо, както и при класическите „отворени“ лифтинги, но само през перфорационни точки на кожата, без отваряне и отлепване на кожата от поддържащата я Суперфициална Мускулно-Апоневрозна Система – СМАС.

 

Без белези

Д-р Сердев извършва процедурите само чрез иглови пробождания в кожата, с помощта на специално разработени за тази цел инструменти. Няма разрези и изрязване на кожата и следователно - няма белези!  Игловите пробождания избледняват един-два дни след процедурата.

 

Атравматични. Без хоспитализация.

Лифтинг шевовете на Д-р Сердев са мини-инвазивни, шевовете не причиняват травма, синини или кръвоизливи. Заради това, отокът е минимален до несъществуващ. Резултатът е незабавен. Пациентите могат да се върнат към нормалния си ритъм на живот в деня след операцията.

Без „опериран вид“

При класическите лифтинг методи, кожата се изрязва, отделя се от поддържащата я СМАС и се опъва, без връзка с подлежащите тъкани. Поради това, тези лифтинги се характеризират с "опериран вид" и "масковидност".

За разлика от тях, "Лифтинг шевовете на Сердев" успешно връщат увисналите тъкани и поддържащата СМАС на правилните им места и подмладяват пациентите, без да нарушават естествения вид на лицето. Запазвайки връзката на кожата със СМАС, ние я предпазваме от бъдещо увисване. Така не се налага изрязване на кожа и СМАС и успешно избягваме "опериран вид" на нашите пациенти.

 

Fio Bulgaro. Fio Elastico...

Методите "лифтинг шевове на Сердев" придобиха изключителна популярност, особено в Латинска Америка. Д-р Сердев ги показа и обучи редица пластични и козметични хирурзи на курсове и конгреси в Аржентина, Колумбия, Венецуела, Еквадор и особено в Бразилия. Там повдигането и проекцията на седалището по метода на Сердев стана особено любимо. Така, методите му станаха известни като Fio Bulgaro или Fio Elastico Bulgaro. Един от множеството епизоди, с участието на д-р Сердев, по темата за преобразяване и разкрасяване с неговите методи Fio Bulgaro по бразилската телевизия, можете да видите тук.

Техники

Д-р Сердев е разработил над 20 техники и техни вариации, за разкрасявяане и подмладяване на лице и тяло.

Например, техниките "лифтинг шевове на Сердев" за лице включват: повдигане на веждите и ъгъла на очитеповдигане на скулитегоренсреден и долен лифтинг на лице и шиякорекция на брадичката, стесняване на върха на носа или на ноздрите, отопластика и много други. Те включват и много модификации, поради индивидуалните разлики между пациенти и възраст, както и отнасящи се до различните етноси. Техниките са особено важни и разпространени сред Азиатските и Латиниамерикански пациенти.

По отношение на тялото, най-популярната лифтинг техника на д-р Сердев в световен мащаб, без съмнение е лифтингът на седалище. Тя е широко разпространена и използвана по света. Освен в Америките, тя се изполва особено много и за удължаване на краката на азиактите.

Други лифтинги на тяло, разработени от д-р Сердев, са повдигане на бюстлифтинг на вътрешната страна на бедратакорекция на отпуснатост на кожата на корема.

Комбинирайки тези козметични процедури, д-р Сердев оформя красиво и хармонично лице и тяло, естетични обеми, ъгли и пропорции. Най-важното - той постига незабавни резултати, без да оставя белези, с изключително кратък следоперативен период и без "опериран" вид.

Вижте ощеД-р Сердев, наречен в Бразилия „един от бащите на естетичната мини-инвазивна хирургия”Холивуд снима филм за български хирург

"Лифтинг шевове на Сердев" не са лифтинги "с конци"

Думата "шев" в "лифтинг шевове на Сердев" идва от латинската дума в медицината "Sutura" и означава "зашиване на тъкани". Повлияни от дерматолози, които не познават достатъчно добре сложната послойна анатомия, много лекари и пациенти понякога бъркат нашите техники с т.нар "лифтинг конци" (анг. Thread Lifts), "мезоконци" и пр. Това е така, защото използваме конци, за да направим шев. Тези два метода обаче се различават както концептуално, така и във вида на използваните материали.

Конците при Thread lifts са най-вече нерезорбируеми. Те не се връзват, нито зашиват, и нямат стабилна фиксация. Конците просто се поставят в подкожната мастна тъкан и висят свободно, заедно с кожата. Поради тази причина, те разчитат на "шипчета" или "кукички", които да ги придържат на място. Подкожната мастна тъкан обаче не е подходяща за фиксация. Липсата на стабилна фиксация води до краткотрайни резултати.

От друга страна, лифтинг шевовете на Д-р Сердев се извършват със степенно еластични хирургически конци и специално разработени иглови инструменти. Методите имат за цел да захванат и повдигнат подвижните здрави тъкани (например СМАС), да ги зашият стабилно и да ги фиксират по-високо, за неподвижни структури (като периоста). Тази фиксация гарантира дълготраен естетичен резултат. Човешкото тяло абсорбира конците до 2-3 години, след формирането на финалната фиброза, която е по-здрава от шевовете. Полу-еластичността на конците е много важна, защото позволява на зашитите тъкани да се движат естествено, без шевовете да прорязват тъканите. Нееластичните конци действат като скалпели.

Лифтинги на Третото Хилядолетие

Проф. Д-р. Николай Сердев, д.м., е всепризнат майстор на разкрасяването на лицето, не само при европеидните пациенти, но и при азиатците, афроамериканците и т.н. Той редовно е канен в множество страни на различни континенти, за да изнася лекции, да обучава и да прави демонстрации за разкрасяване на лице и тяло, на база на естетичната философия. Забележително е, че по време на Международния Конгрес по Козметична Хирургия в Испания през 2001 г., неговите лифтинг методи бяха наречени "Лифтинги на Третото Хилядолетие".

Вижте още - Образователни видеа за козметичната хирургия и медицинаНовини

Мнения от колеги

 • д-р Пиер Антонио Бачи, Италия

  "За да се постигне добър резултат са необходими само 3 прободни тички, без да остават белези. Искрено благодаря на моя приятел, д-р Николай Сердев, за тази гениална идея. Мотодологията "лифтинг шевове на Сердев" (Serdev Suture) е моята методология за постигане на италианската красота."

 • д-р Едуардо Крулиг, Венецуела

  "Д-р Сердев е гений, заради неговте шевове за подмладяване на лице, за повдигане на седалище, като те станаха едни от най-популярните техники по света. Използвам техниките на д-р Сердев редовно и постигам много добри резултати, с голямо удовлетворение от пациентите ми. Определям тези техники като една много важна стъпка напред в козметичната хирургия. Бих казал, че козметини хирурзи навсякъде по света използват методите на д-р Сердев."

 • д-р Дуайт Рейнолдс, САЩ

  "Считам д-р Сердев за един от световните авторитети. Той е пионер. Трудно е да кажеш на пациентите, че са красиви, ако си им оставил много белези. За мен е много удовлетворяващо да знам, че не правим разрези, а само прободни точки, и правим дамите много красиви."

 • д-р Пиер Фурние, Франция

  "Д-р Сердев е топ козметичен хирург и е добре познат по света. Той има много голям принос, особено неговата работа с шевове за подмладяване на лице, на гърдите , седалището, дори и вътрешната част на бедрата. Това е голям напредък, защото се избягват белезите и операциите са амбулаторни. Методите на д-р Сердев са модерни и той има златни ръце."  

Документален филм на Travel TV за методите на Д-р Сердев

Д-р Сердев за своите методи

Д-р Сердев в Бразилия - Fio Bulgaro

Други процедури