E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

Синдром на Поланд. Уголемяване на едната гърда и повдигане на другата.

Синдром на Поланд. Уголемяване на едната гърда и повдигане на другата.

Синдром на Поланд (Poland Syndrome) е вроден дефект. Той се характеризира с липса на жлезиста тъкан на едната гърда, липса или недоразвитие на пекторалния мускул, евентуално синдактилия на пръстите на същата ръка. Изявява се по-често в дясната част на тялото и e по-често срещан при мъжете отколкото при жените. Счита се за едностранно състояние.

Корекцията при Синдром на Поланд е трудна, но шевовете на д-р Сердев ни позволяват да я извършим без разрези и без белези. Процедурата се състои в повдигане на развитата гърда до нивото на мускула, и поставяне на подходящ имплант под мускула на неразвитата гърда. По този начин изравняваме гърдите и нивото на ареолите.

При развитата гърда, процедурата е мини-инвазивна и атравматична, извършва се под локална упойка. Следоперативното възстановяване е бързо. Няколкото точкивидни перфорации на кожата на повдигнатата гърда зарастват в рамките на 1-3 дни. Когато развитата гърда е голяма, се преминава към премахване на тъкан и кожа от същата. 

NB!! При неразвитата гърда, имплантите трябва да се поставят под мускула. Те трябва да са гладки, а не текстурирани (грапави), за да могат се движат естествено и да не дразнят или травмират мускула. Текстурираните импланти се блокират под мускула. Напоследък в практиката навлиза и увеличаване с мастна тъкан на пациента. Този метод не е възприет навсякъде, затова трябва да се преценява индивидуално.

 

Други процедури