E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

Повдигане на бюст без белези

Повдигане на бюст без белези

Процедурата за повдигане на бюст по метода „лифтинг шевове на Сердев“ ни позволява да постигнем повдигане на гърдите (и по-специално зърното) до и над 14см. Извършваме лифтинга без да режем и изрязваме кожа, следователно – не оставяме белези. Този метод промени света на козметичната хирургия и нейното приложение върху младите пациенти от 1994 г. насам. Особено значение има в Азия и Латинска Америка (за азиатци, афроамериканци, индийци и други). Това е така, защото след операции при тях се образуват надигнати и безформени белезиД-р Сердев ивършва лифтинга през точкови перфорации на кожата, което води до повдигане на бюст без белези.

 

Метод на д-р Сердев

Повдигане на гърди по метода „лифтинг шевове на Сердев“ е най-подходящ при:

не много големи и тежки гърди;
наличие на подмускулни импланти, с последващо степенно увисване на бюста над имплантите (след раждане и кърмене);
изпразнен и увиснал бюст (след раждане и кърмене) – повдигаме гърдите и ги фиксираме със стабилни шевове без белези, до нивото на гръдния мускул (нормалната позиция при млади жени). След това, поставяме подходящи импланти под гръдния мускул, който ги държи, за да не увисват. При увиснали гърди, имплантите не трябва да се поставят в кожата над гръдния мускул, защото тежат и ще доведат до още по-голямо увисване;
при увисване на бюста след надмускулно поставяне на импланти – в този случай, пациентът не трябва да чака удължаването на кожата да стане видимо. Изваждаме имплантите, а капсулата, образувана около тях, трябва да се отстрани максимално атравматично. Това затруднява операцията, но е необходимо, за да не се задържат течности в кухината и да не се образуват следоперативни сероми и инфекции. Създава се ново ложе за имплантите под гръдния мускул, който да ги носи. Следва фиксираме на гърдите по-високо, на подходящо ниво. Пациентката трябва да ни ориентира на какво ниво желае да са зърната – по средата на импланта, по-високо или по-ниско.

NB!! При подмяна, имплантите трябва да се поставят под мускула. Те трябва да са гладки, а не текстурирани, за да могат се движат естествено и да не дразнят или травмират мускула. Текстурираните (грапави) импланти се блокират под мускула.

Вижте ощеД-р Сердев, наречен в Бразилия „един от бащите на естетичната мини-инвазивна хирургия”; Холивуд снима филм за български хирург

 

Социален живот

Поради съвременните упойки и новите атравматични методи, болките след операция не са значими. Локализирани са само на мястото на фиксацията и отзвучават за 3-4 дни. Пациентките могат да се върнат към своите работни и социални отношения още в деня след операцията. Препоръчително е, обаче, да си починат за 2-3 дни. Носи се спортен сутиен за месец, за да няма тежест и болка на мястото на фискация и да се облекчи зарастването.

„Лифтинг шевовете на Сердев“ за повдигане на бюст без белези, могат да се повтарят за поддържане на естетичния резултат с напредване на възрастта или за допълнителен по-висок лифтинг при значително увисване. Гигантомастии т.е. много големи, тежки и много увиснали бюстове не могат да се оперират по този начин. Това се дължи на голямата им тежест и/или големия излишък от кожа.

NB!! Строго се забраняват упражнения за ръце и вдигане на тежести за месец и половина след операцията!

Лифтинг шевовете на Сердев се използват също при Синдром на Поланд, както и за правилно позициониране при изместени импланти и симмастия. Симмастия е състояние, определено като сливане на гръдната тъкан на двете гърди през средната линия пред гръдната кост. То може да е вродено или вследствие на уголемяване на гърди с импланти.

Вижте още – Повдигане на седалищеЛифтинги на тяло; Лифтинги на лице; Ултразвукова липоскулптура; Образователни видеа за козметичната хирургия и медицина

 

Други хирургически методи

Съществуващи методи с разрези

Старите методи за повдигане на бюсе се характеризират с неприятни белези, които, въпреки обещанията на хирурзите, остават завинаги.

В зависимост от размера на повдигане, което трябва да се постигне, могат да се използват различни техники, в които се прилагат различни разрези:

- Около ареолата - води до плоска ареола, понякога неприятни хипертрофни белези, нагъване на кожата;
- Обърнато Т (около ареолата, вертикално надолу и по гънката под гърдата);
- Ветикално (около ареолата и вертикално надолу до гънката под гърдата) - заради излишната кожа, разрезити често се преобразуват в L или обърнато Т. Пренареждането на жлезистата тъкан и кожа променят формата на гърдите и резултатите могат да се различават от очакванията. Белезите може да притесняват пациентите или партньора.

Повдигане с вертикален разрез

Вертикалният разрез не само заобикаля ареолата, но продължава вертикално към долната част на гърдатаПациентите, които изберат тази процедура, трябва да имат добро разбиране и реалистични очаквания. Те трябва да са емоционално здрави и да разбират, че ефектите не са постоянни и може да се различват от очакванията.

Повдигане с Т-разрез

Т-разрезът за съжаление, оставя доста разрези, които понякога могат да се виждат и извън гърдата. Разрезите (и белезите) са около ареолата, надолу по гърдата и под нея, по цялата гънка. Необходимото количество излишна кожа и жлеза се изрязват

Заздравяването може да отнеме няколко седмици. Обикновено, в продължение на около 3 месеца, пациентките носят специален сутиен, който поддържа гърдите. Този сутиен е важна част от възстановяването. Той осигурява комфорт, придържа гърдите и минимизира отока.

Пациентите, които изберат тази процедура, трябва да имат добро разбиране и реалистични очаквания. Те трябва да са емоционално здрави и да разбират, че ефектите не са постоянни и може да се различват от очакванията.

Мастопексия с изрязване

Тази процедура осигурява повдигане на гърдите и в някои случаи репозициониране на зърното и ареолата, за да се възстанови нормалния вид. Излишната кожа се премахва и се придава нова форма на гърдите. Мастопексията може да бъде самостоятелна процедура, но много хора я комбинират с уголемяване на гърдите и поставяне на импланти. За съжаление, ефектът от мастомексията не е траен. С процеса на стареене и поради действието на гравитацията, има възможност от увисване на гърдите.

Тази процедура се препоръчва най-вече за жените, които са родили и не обмислят по-нататъшна бременност. Непушачи с нормално телесно тегло, се считат за правилните кандидати за операция. Пациентите, които изберат тази процедура, трябва да имат добро разбиране и реалистични очаквания. Те трябва да са емоционално здрави и да разбират, че ефектите не са постоянни и може да се различват от очакванията.

Други процедури