E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

Лифтинг на седалище без импланти

Какво представлява т.нар. лифтинг на седалище без импланти? Благодарение на метода лифтинг шевове на Сердев, ние събираме тъканите на седалището, повдигаме ги и ги закрепяме на стабилна, по-висока позиция. Т.е. лифтингът се извършва без използване на импланти, а чрез проекцията на собствените тъкани на пациента. Процедурата не оставя белези, тъй като няма рязане и изрязване на кожа.

Повдигането на седалището има и допълен ефект на удължаване на краката и дава по-добра пропорция на цялото тяло. С други думи, както нашите пациенти определят манипулацията – повдигаме отпуснатата и увиснала форма „в джобовете на дънките“, и дори по-високо – над джобовете.

 

Лифтинг шевове на Сердев

Лифтинг на седалище без импланти и без белези, използвайки „лифтинг шевове“, е несъменено най-популярнят метод на д-р Сердев в световен мащаб. Извършваме операцията през точковидни перфорации кожата и повдигаме фиброзните меки тъкани на седалището към стабилната Сердев фасция (открита от д-р Сердев и носеща неговото име). Тази фиксация на шева гарантира максимално трайността на естетичния ефект. Седалището се повдига, закръгля, и проектира.

Използваме полу-еластични хирургични конци, които не травмират тъканта. Резултатът е незабавен, с кратък следоперативен период на възстановяване. Операцията е амбулаторна и се извършва под местна, в комбинация с венозна анестезия. Пациентите не се нуждаят от хоспитализация. В деня след операцията могат дори могат да се придвижат с кола до клиниката за наблюдение и смяна на превръзки.

Вижте ощеД-р Сердев, наречен в Бразилия „един от бащите на естетичната мини-инвазивна хирургия”; Холивуд снима филм за български хирург

 

Fio Bulgaro. Fio Elastico…

Методите „лифтинг шевове на Сердев“ придобиха изключителна популярност, особено в Латинска Америка. Д-р Сердев ги показа и обучи редица пластични и козметични хирурзи на курсове и конгреси в Аржентина, Колумбия, Венецуела, Еквадор и особено в Бразилия. Там повдигането и проекцията на седалището по метода на Сердев стана особено любимо. Така, методите му станаха известни като Fio Bulgaro или Fio Elastico Bulgaro. Един от множеството епизоди, с участието на д-р Сердев, по темата за преобразяване и разкрасяване с неговите методи Fio Bulgaro по бразилската телевизия, можете да видите тук.

 

Лифтинг на седалище без импланти и без белези

Тази техника получи световна популярност, поради резултатите на изпъкване на собствения обем, повдигане и визуално удължаване на краката без необходимостта да се използват импланти и липсата на белези. Oще през 1994г. тази единствена техника за лифтинг на седалището стана хит в Бразилия. Там на седалището се отдава естетично, чувствено и сексуално значение. Поради това, че афроамериканците имат специфична позиция на опашната кост под прав ъгъл, лифтингът на седалището и придобитата форма бяха наречени „Brazilian Buttock lift“ (лифтинг тип „Бразилско дупе“). Поради неправилно разбиране, обаче, стана модерно уголемяването на седалището с мастна тъкан, филъри и имплати.

За съжаление, само по себе си уголемяването не е повдигане. Напротив, то води до удължаване на седалището, което увисва заради допълнителната тежест. Освен това, драстичните уголемявания извън правините обеми и пропорции не са естетически издържани.

Последствията от инжектирания на мастна тъкан най-често биват фистули, изтичане и инфекции и то в много голям процент. Ето защо, не препоръчване инжектиране на мастна тъкан при нашите пациенти след лифтинг шевове на седалището.

Вижте още – Лифтинги на тяло; Повдигане на гърди без белезиОбразователни видеа за козметичната хирургия и медицина

 

Мастни депа на седалището

В случаите, когато има наличие на натрупана мастна тъкан в областта на седалището, може да се наложи да я отстраним. В нашата клиника използваме апарата VASER за ултразвукова липоскулптура.

Чрез бързи промени в налягането, ултразвукът селективно пука и втечнява гигантските мастни клетки, като освобождава течната им протоплазма. Това ни позволява да ги изсмучем като течност с ниско напрежение, без травма и без кръвозагуба. Това позволява непосредствено завръщане на пациентите към нормален живот и работа. Премахването на деформиращите фигурата мастни депа може да бъде направено като самостоятелна процедура или в комбинация с лифтинг на седалище по метода на д-р Сердев.

След лифтинг на седалище (и/или в комбинация с VASER ултразвуково скулптуриране на фигурата) се носи еластично бельо – за един месец през топлия сезон, месец и половина през студения.

 

Мнение от пациентка

  • Таня Б.

    "[в деня след повдигане на седалище] С по-голямо самчувствие, опитвам се да се възстановя бързо. Имам малко болки, но се надявам че съвсем скоро ще отшумят. Не се наложиха обезболяващи, защото болките са търпими,  много по-малки са, отколкото аз очаквах да бъдат. Днес за първи път успях да се огледам отстрани и отзад, с помощта на едно огледало, и ефектът за мен е поразяващ. Дупето ми е повдигнато и е влязло в джоба на дънките." Видео

Лифтинг на седалище - образователно видео

Други процедури