E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

СМАС Лифтинг на шията. Долен лифтинг на лице без белези

Кога е необходим СМАС лифтинг на шията и долната част на лицето?

Отпускането и слабостта на „подкожната маска на лицето“ (СМАС) са признаци за цялостно стареене, включително на долната част на лицето и шията. Основната цел при процедурата за лифтинг на шията е да изпънем и ре-позиционираме подкожната маска (СМАС / платизма). По този начин, постигаме освежаване, подмладяване и разкрасяване на лицето. Ефектът от процедурата трябва да съответства на естетичните ъгли, пропорции и анатомична позиция, характерни за младата възраст.

Излолваме лифтинг на шията и долната част на лицето, за да изваем челюстта и да изгладим назолабиалните и марионетни гънки. Процедурата е необходима предимно в случаи на начално и средно увисване в областта на челюстта, областта под брадата и набръчкване на шията. Процедурата е идеална в случаите на разкрасяване при ранна или средна лицева птоза.

Резултатът е виден непосредствено след операцията и се задържа години наред. Разбира се, не можем да спрем процеса на стареене, но той ще продължи от тази нова, изтеглена и подмладена позиция.

Вижте ощеД-р Сердев оперира водещата на „Пълна промяна“ в БразилияХоливуд снима филм за български хирургд-р Николай Сердев обучи 27 избрани американски естетични хирурзи в Маями

 

Какво представлява СМАС?

Още през 1972 г., хирурзи доказаха че кожата е нестабилна и след класически лифтинг се разтегля и удължава в рамките на минути. Оттогава, повдигането на Суперфициалната Мускуло-Апоневрозна Система на лицето (СМАС – здравата фасция, за която е фиксирана кожата) стана задължителния метод за хирургически лифтинг, за запазване на дълготраен резултат.

Кожата и меките тъкани не увисват лесно, благодарение на това, че са здраво закрепени към СМАС. Следователно, ако отделим кожата от СМАС, тя ще се разтегли, защото ще е изгубила стабилната си фиксация. В резултат от това, един последващ СМАС лифтинг не би могъл да изтегли и повдигне кожата. Последствията от отделяне на кожата от СМАС са масковидно опънат вид на лицето, изтегляне на косата зад ушите и др. Разбира се, ние сме твърдо против подобен подход при лифтинг на лице.

"А ако имам подкожна мастна тъкан?"

Тъй като подкожната мастна тъкан в долната част на лицето и шията (причиняваща "квадратно" лице, тип "булдог") виси, захваната за кожата над СМАС, ние не можем да я повдигнем със СМАС лифтинга. В такъв случай, за да постигнем най-добрия възможен резултат от лифтинга, може да е необходимо за извършим ултразвукова липоскулптура. Така ще отстраним натрупаните мастните депа, преди или по време на процедурата за лифтинг на шията и долната част на лицето.

Методите "лифтинг шевове на Сердев" за лифтинг на шията и долната част на лицето

Благодарение на Лифтинг шевовете на д-р Сердев, ние можем изгладим и изтеглим долната част на лицето и шията, без ненужни разрези и изрязване на кожата, т.е. не остават и белези. Както бе обяснено по-горе, кожата и меките тъкани са фиксирани за СМАС. Следователно, повдигането и закрепването на СМАС на по-висока позиция, позволява също и ре-позиционирането на структурата на меките тъкани. Процедурата се извършва през точковидни кожни перфорации, които зарастват и избледняват за 2-3 дни. Пациентите могат да се върнат към своя социален живот почти веднага. В първата седмица след операцията може да има усещане на опъване. Всяка операция води до реактивен оток. При лифтинг шевовете на Д-р Сердев отокът е минимален и се покрива от косата.

Можем да приложим този лифтинг в почти всяка възраст, когато е налице отпускане на кожата, както и при почти всяка степен на набръчкване на шията. Методът е приложим и при мъже, понеже няма изрязване на кожа и белези пред или зад ушите. Няма и дълъг цикатрикс малко над края на косата.

Вижте още - Образователни видеа за козметичната хирургия и медицина

Кога лифтингът на шията не е достатъчен?

В случаи на по-изразено увисване на кожата, долният лифтиг на лице и шия може да е недостатъчен, за да постигнем задоволителен естетичен резултат. Тогава трябва да го комбинираме с горен и среден лифтинг, по метода на д-р Сердев, за да изтеглим кожата и от тези по-високи нива. С това ще намалим увисването в долната частна лицето и нуждата от изтегляне. Така коригираме цялото лице.

Когато контактуваме, ние се гледаме в очите и тяхното остаряване е не по-малко важно от това на долната челюст и шията. Правлният подход при лифтинг шевовете е да започваме с горен лифтинг, както в млада, така и в по-напреднала възраст. Това е важно, защото по този начин се отварят очите, вдигат се ъглите на очите и устата (т.нар. театрална маска на радостта), връщат се скулите на място и т.н.

Други важни области при остаряване са веждите и скулитеЛифтингът на скулите съдейства за по-добро повлияване на назолабиалните и марионетните гънки (тези, встрани от носа и брадата).

Когато се заочне на по-млада възраст (35-45 години) и сме направили някои нужни лифтинги, кожата и тъканите са по-еластични. Ефектът е по-стабилен, с по-младежко излъчванеОстаряването е по-бавно, с по-малко увисване. Тогава, на възраст над 55 години, само допълваме с някои по-малки процедури, за да поддържаме естетичния ефект. Ето защо, пациентите не трябва да чакат цялостно отпускане на лицето и остаряване на 60 и повече години, за да се подложат на класически лифтинг с изрязване на кожата.

По-правилно е да се коригират ранните признаци на отпускане. Тогава, с времето са необходими и се извършват по-малко процедури. Благодарение на "лифтинг шевовете на Сердев" се запазва натурален, неопериран вид, а по-младото излъчване съпътства пациентите и в старостта. В такъв смисъл, тези техники се различават от класическите методи.

Класическите лифтинги се характеризират с отлепване на кожата и изрязването й. Те се правят в по-късна възраст и са свързани с белези и с опериран вид. Те не са подходящи за хора в млада и средна възраст, което е активния и важен период на нашите пациенти. Ето защо, методите на д-р Сердев превъзхождат класическите.

Мнения на пациентки

Други процедури