E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

Отопласика. Корекция на щръкнали уши без разрези.

Каква е препоръчителната годишна възраст на децата за отопластика?

Най-подходящата възраст за отопластика (корекция на щръкнали уши) при децата е на 5-6 годишна възраст. Детето трябва да е мотивирано и да желае корекцията. Процедурата се извършва като превенция срещу подигравки от други деца и насаждане на комплекс. Децата често стават обект на закачки и обиди заради щръкналите си уши. Това състояние не е физически проблем, но може да развали цялостното излъчване на лицето. В малък процент от случаите, пациентите идват на по-зряла възраст.

Вижте ощеЛечение на акне; Микродермабразио

 

Какво причинява стърчащите уши? Как да ги коригираме?

Причината за щръкнали уши е отсъствието на една от гънките на ухото – антихеликс (antihelix fold).

Оперативното лечение се нарича „отопластика“ и се състои в създаването на тази гънка, която прибира ухото към черепа. Процедурата може да бъде извършена по два начина:

  1. с разрез по задната повърхност на ухото и зашиване на хрущяла в новата позиция;
  2. с използване на метода „шевове на Сердев“без разрез на кожата. Хрущялът се зашива в новата позиция, създаваща гънката на ухото, като се използват само прободни точки за преминаване на игловите инструменти, които не оставят белези.

При някои пациенти, при отопластика с разред зад ухото, можем да отстраним известно количество хрущял.

 

След операцията

След операцията, пациентите трябва да носят еластична лента 24 часа в денонощието, в продължение на около месец. Тя предпазва ушите от травми докато оздравеят. Приемат се обезболяващи през първите дни след процедурата. Децата могат да се върнат на училище 1-2 дни след процедурата, но трябва да са внимателни, да не махат лентата и да пазят ушите. Пациентите трябва стриктно да спазват дадените от нас инструкции!

 

Корекция на уши (отопластика) - образователно видео

Други процедури