E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

Горен лифтинг на лице. Темпорален СМАС лифтинг без белези.

Какво е горен лифтинг на лице?

С годините кожата се удължава и губи еластичността си, черепът и скелетът се свиват, мускулатурата и фасциите се отпускат. Обемът на мастната тъкан нараства и тя натежава. Външният ъгъл на очите увисва, изражението на лицето става „тъжно“. При темпоралния СМАС лифтинг, наречен още горен лифтинг на лице, ние изтегляме и преместваме цялостната мускулатура и връзките на лицето – фасциите (СМАС) по-високо и ги фиксираме стабилно в темпоралната област. Резултатите са желаното от всеки повдигане на външния ъгъл на очите и веждите, изглаждане и подобряване вида на кожата, повдигане на скулите, промяна в общото изражение на лицето.

Целта при горен лифтинг на лицето, чрез изтегляне на СМАС при младите хора е разкрасяване, базирано на естетиката на лицето. Стремим се към възстановяването на правилните размери, обеми и ъгли на очите, веждите и устните.

Вижте ощеЦялостно разкрасяване на лицето без белезиОбразователни видеа за козметичната хирургия и медицинаД-р Сердев оперира водещата на „Пълна промяна“ в БразилияХоливуд снима филм за български хирург

 

Какво представлява СМАС и защо се използва?

Още през 1972 г., хирурзи доказаха че кожата е нестабилна и след класически лифтинг се разтегля и удължава в рамките на минути. Оттогава, повдигането на Суперфициалната Мускуло-Апоневрозна Система на лицето (СМАС – здравата фасция за която е фиксирана кожата) стана задължителния метод за хирургически лифтинг, за запазване на дълготраен резултат.

Кожата и меките тъкани не увисват лесно, благодарение на това, че са здраво закрепени към СМАС и най-здраво в темпоралната (слепоочна) област. Следователно, ако отделим кожата от СМАС, тя ще се разтегли, защото ще е изгубила стабилната си фиксация. В резултат от това, един последващ СМАС лифтинг не би могъл да изтегли и повдигне кожата. Последствията от отделяне на кожата от СМАС са масковидно опънат вид на лицето, изтегляне на косата зад ушите и др. Разбира се, ние сме твърдо против подобен подход при лифтинг на лице.

 

Процедура и резултати

За горен лифтинг на лице без белези, в нашата клиника използваме метода „лифтинг шевове на Сердев“. Процедурата е по-малко травматична за пациента и се извършва под локална упойка. Няма разрези или изрязване на кожата. Лифтингът се извършва през прободни точки в кожата, за да се фиксира СМАС по-високо към периоста. Перфорациите не се виждат и изчезват в рамките на 1-3 дни.

Резултатите са незабавни. Основните ефекти от горния лифтинг са: цялостно повдигане на лицето, промяна на ъглите на очите и устните, по-млад и по-красив и свеж външен вид, възстановяване на скулите, както и подобряване на текстурата на кожата. При по-възрастните пациенти, поради отпускане на кожата, ефектът повлиява цялото лице и дори шията.

Болката е минимална и се усеща повече като опъване за около2-3 дни. Предписваме аналгетици, които да се пият, ако е необходимо. Възстановяването е бързо. Отокът е невидим, разположен в косата и пациентите могат да възобновят нормалните си дейности още на следващия ден.

След операцията, пациентите приемат антибиотик по предписание и не бива да излагат лицето си на пряка слънчева светлина. Могат да отидат на плаж, стига лицето да е защитено с висок фактор слънцезащитен крем.

 

Супра-темпорален СМАС лифтинг

След горен СМАС лифтиг, има допълнителна възможност за повдигането на СМАС в сура-темпоралната област. Препоръчваме метода на д-р Сердев без белези.

 

Мнение на пациент

  • Николай Н.

    "Видях се току-що [след горен SMAS лифтинг на лице], има значителна разлика. Наистина, този доктор [д-р Николай Сердев] е един магьосник. Той направи един много интерестен фокус със мене. Чувствам се съвсем друг. [.....] Аз си го представях, макар и с местна упойка, че ще бъде нещо по-болезнено или с притъпени болки... но нямаше абсолютно нищо. Даже беше толкова приятно, че аз по едно време заспах." Видео

Горен лифтинг на лице - образователно видео

Други процедури