E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

Липотрансфер

Липотрансфер (трансфер на мастна тъкан) означава попълване на контура на лицето и тялото, както и на дефекти и неравности, със собствена мастна тъкан.

Голяма част от инжектираните мастни клетки нямат допир до околните тъкани. Много от тях загиват и се резорбират, поради липса на васкуларизация. Доказано е, че само до 30% от инжектираните мастни клетки успяват да се кръвоснабдят, стабилизират и да останат във времето. Ето защо, може да се наложи няколкократно извършване на липотрансфер, до окончателен ефект. Процедурата се комбинира с липоскулптура за получаване на материал, както и за оформяне на други зони на тялото.

Подпълването на лицето с мастна тъкан, за подмладаяване при по-възрастни, не е особено естетично, поради неравности. Въпреки това, то може да бъде задоволително, в зависимост от възрастта.

Инжектиране на мастна тъкан в усните не се прилага, поради наличие на по-добри методи.

В зависомост от етноса, в някои страни като Бразилия, трансфер на мастна тъкан се използва и за набухване на големите срамни устни или уголемяване на седалището, което е етническа естетика. Късните резултати обаче са фистули, инфекции, изтичане на некротизирали мастни тъкани.

Мастна тъкан може да се инжектира и в гърдите. Методът обаче е спорен и не се е наложил в България, поради загиването на незахранените мастни клетки. При по-голямо количество, може да се наложи дрениране на по-късен етап.

Ние използваме липотрансфер в случаи на нужда от попълване на дефекти (както е на снимката при асиметрия на лицето) или за подпълване на вътрешната страна на подбедрици с формата „О“ (както е на следващите снимки).

 

Виж още: Липосукция на коремЛипосукция на ръцеЛипосукция на седалище (с лифтинг ефект); Липосукция на крака (изправяне и удължаване); Липосукция на двойна брадичкаОбразователни видеа за козметичната хирургия и медицина

 

Ултразвукова липоскулптура - образователно видео

Други процедури