E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

Липосукция на седалище

Липосукция на седалище се прилага, когато трябва да премахнем натрупаните мастни депа под седалищния мускул, около бедрата и ханша. В нашата клиника използваме метода за VASER ултразвукова липоскулптура. Освен ефективното премахване на мастните депа, този метод постига и видимо повдигане на седалището.

Ултразвуковата липосклуптура ни помага да скулптурираме седалището с прецизност. Това е форма на липосукция, в която гигантските мастни клетки се втечняват с помощта на ултразвукови вълни, без да се засягат съседните тъкани. По този начин, изсмукването на втечнената мастна тъкан с много ниско напрежение става атравматично и безкръвно. Мастните клетки не могат да се появят отново на същите места, тъй като ултразвукът ги унищожава.

Детайлно описание на VASER ултразвукова липоскулптура, както и сравнение с други методи на липосукция, можете да видите тук.

 

Повдигане на седалището с ултразвукова липоскулптура

Премахването на мастните депа в ниската част на седалището води до промяна в пропорциите, повдига се гънката под седалището, краката се издължават. В резултат, получаваме повдигане на седалището с метода на ултразвукова липоскулптура.

Процедурата може да се извърши самостоятелно или в допълнение на лифтинг на седалище с шевове на д-р Сердев, когато трябва да намалим мастните натрупвания и тежестта на дупето. Благодарение на атравматичния характер на VASER липоскулптурата и в зависимост от характеристиките на пациента, ние можем да премахвамe мастните депа едновременно от седалището и други области на лицето и тялото. Може да се извървшат и различни лифтинги по метода „лифтинг шевове на Сердев“, без белези.

 

След липосукция на седалище

След процедурата, предписваме антибиотици за 5-7 дни и болкоуспокояващи за първата нощ. Прави се ежедневно проследяване на пациентите в първите 3 -5 дни. Тези сесии включват взимане на душ, дезинфекция, превързване и подменяне на еластичните превръзки.

В дните на ранния следоперативен период е най-важно да се следи за задържане на течности, за да се предотврати задръжката на течности, докато организмът поеме резорбцията. Пациентите носят еластични чорапогащи 24/7, в продължение на месец и половина. През този период са свободни да се върнат към личния си и професионален живот.

Незабавният резултат показва по-естетични и удължени форми. Отокът намалява в рамките на следващите 3 месеца. Финалният резултат се подобрява с намаляване на отока.

Масажи на третираните места са строго забранени! Това е така, защото движението на кожата може да разкъса новообразуваните капиляри, което води до нарастване на отока, забавяне на възстановителния процес и разхлабване на фиксацията на кожата.

 

Липосукция на седалището - образователно видео

Други процедури