E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

Ултразвукова Липоскулптура на Корем, Паласки, Гърди и Гръб

Натрупването на подкожна мастна тъкан в поясната област и корема се дължи на неправилен хранителен режим и застоял начин на живот. Появили се веднъж, тези натрупвания не могат да се премахнат чрез диета, тъй като в тях възникват фиброзно-дегенеративни процеси. Едини от типичните мъжки проблеми са появата на т.нар. „бирено коремче“ и нарастване на гърдите (гинекомастия). Те се обуславят от мъжките хормони.

Хормонално, при жените мастните натрупвания са в подкожието, а при мъжете – в коремната кухина. Ето защо тази процедура е по-ефективна при жените и може лесно да се постигне плосък корем. Натрупванията в областта на паласките се появява заедно с натрупванията в корема и трябва да се премахнат заедно. Натрупванията на гърба са на по-късен период и говорят за цялостно степенно затлъстяване и много рядко е само на генетично объсловено.

Процедурата за липосукция на корем, паласки, гърди и гръб е един от начините да се преборим със затлъстяването и да премахнем натрупаните в областта мастни депа. Подобрява се диабета или предиспозицията към това заболяване, както и към високото кръвно налягане.

 

Извайване на тялото чрез VASER ултразвукова липоскулптура – липосукция на корем, паласки, гърди и гръб при целулит и напълняване

Най-добрият метод за премахването на мастните депа в коремната област е VASER ултразвукова липоскулптура. Това е форма на липосукция, при която гигантските мастни клетки се втечняват с помощта на ултразвукови вълни, без да се засягат съседните тъкани, които имат по-висока плътност. Това са кръвоносни и лимфни съдове, нервни разклонения и съедининтелна тъкан. По този начин, изсмукването на мастната тъкан с много ниско налягане става атравматично и безкръвно. Мастните клетки не могат да се натрупат отново на същите места, тъй като ултразвукът ги унищожава.

Традиционната липосукция трудно може да се справи с обема на тези проблеми, поради травмата и кръвозагубата. Тя не може да се справи лесно с фиброзните зони като мъжките гърди, горната част на корема, гърба и седалището.

Детайлно описание на VASER ултразвукова липоскулптура, както и сравнение с други методи на липосукция, можете да видите тук.

Манипулацията се извършва чрез точкови отвърстия, под местна упойка и в амбулаторни условия. В допълнение, ултразвуковата липоскултура постига и „лифтинг ефект„. Има и тонизиращ ефект върху кожата, която се стяга, със запазена еластичност.

Мастните отлагания около гърдите с оформяне на „бюст“ при мъжете – гинекомастия – се премахват по същия начин, чрез точковидни отвърстия на невидимо място. По този начин очертанията на гръдните мускули изпъкват, което, съчетано с вталяването и плоския корем, прави мъжкия силует привлекателен.

Благодарение на атравматичният характер на VASER липоскулптурата и в зависимост от характеристиките на пациента, освен липосукция на корем, гръб, гърди и гръб, можем да премахнем мастните депа едновременно от различни области на лицето и тялото. Процедурата може да се комбинира и с различни лифтинги по метода „лифтинг шевове на Сердев“, без белези.

Вижте още – Образователни видеа за козметичната хирургия и медицина

 

След процедурата

След липосукция на корем, предписваме антибиотици за 5-7 дни и болкоуспокояващи за първата нощ, (и след това, ако се налага). Правим ежедневни проследяващи сесии на пациента за 5 до 7 дни. Тези сесии включват взимане на душ, дезинфекция, превързване и подменяне на еластичните превръзки.

В дните в ранния пост-оперативен период, за нас е най-важно проследяването за задържане на течности, за да се избегне образуването на болезнена серомна задръжка. Тя може да е причина за инфекция на по-късен етап. Ежедневното наблюдение на пациентите в първите дни е решаващо и ние не сме наблюдавали късни усложнения. Пациентите носят еластични чорапогащи за месец, препоръчително – за месец и половина. През този период са свободни да се върнат към личния си и професионален живот.

Резултатът е траен. Незабавно се дефинира по-хубав контур на тялото и крайниците. Отокът намалява в рамките на следващите 3 месеца. Поради уникалното втечняване на мастната тъкан и отделянето й извън клетките, тя се възприема като чуждо тяло и организмът се бори ензимно със собствената си мастна тъкан. Кръвоносната система генерализира това действие и в резултат на това се наблюдава се загуба на тегло в първите 6 месеца. След този период, пациентите трябва да поддържат баланса между въведени и изгорени калории и съответно – теглото си. Финалният резултат се подобрява с отслабване и намаляване на отока.

Масажи на третираните места са строго забранени! Това е така, защото движението на кожата може да разруши новообразуваните капиляри, което води до нарастване на отока и разхлабване на фиксацията на кожата.

 

Липосукция на корем, паласки, гърди, гръб - образователно видео

Други процедури