E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

Ултразвукова липоскулптура на лице: двойна брадичка, бузи.

Излишъкът от мастна тъкан в долната част на лицето тежи в кожата и я удължава. Това придава на долната част на лицето „квадратна“ форма и излъчване, вместо младежкото „V“. В такива случаи, чрез липосукция на двойна брадичка и бузи, ние можем да изваем лицето в долната му част и да възстановим ъгъла между брадичката и шията. Стяга се и линията на долната челюст, както е при младите хора.

Най-добрият метод за премахването на мастните депа е VASER ултразвукова липоскулптура. Това е форма на липосукция, при която гигантските мастни клетки се втечняват с помощта на селективни ултразвукови вълни, без да се засягат съседните тъкани. По този начин, изсмукването на втечнената мастна тъкан под ниско напрежение става атравматично и безкръвно. Мастните депа не могат да се натрупат отново на същите места, тъй като ултразвукът ги е унищожил.

Резултатът е видим веднага, но се вижда най-добре няколко месеца след процедурата, поради намаляване на отока. Липсват синини и белези от операция. Следоперативно предписваме антибиотици, които се вземат за 5-7 дни, и болкоуспокояващи за първата нощ (и след това, ако се налага).

Детайлно описание на VASER ултразвукова липоскулптура, както и сравнение с други методи на липосукция, можете да видите тук.

След липоскулптура на двойна брадичка и бузи, кожата се стяга и ефектът е дълготраен. От „кръгло“ или „квадратно“ и с увиснали бузи, лицето става „овално“ или „V“-образно, с „хлътнали“ бузи. Извършва се самостоятелно, преди или едновременно среден лифтинг на лице (и/или лифтинг на долната част на лицето и шията).

 

Липосукция на двойна брадичка

Тази процедура е атравматична и без кръвозагуба. Малки синини, ниско и отпред на шията, са изключително редки и се наблюдават едва в 1 до 2 процента от случаите. След процедурата, предписваме антибиотици, които се вземат за  5-7 дни, и болкоуспокояващи за първата нощ (и след това, ако се налага). Поставят се специални лепенки в зоните на ултразвукова липосукция, само за първата нощ. Тъй като кожата в областта на двойната брадичка е ниско място, отокът може да я отлепи и тя да увисне при зарастването. Затова, след липоскулптура на двойна брадичка, пациентите трябва да носят еластична превръзка в продължение на месец. Тя притиска кожата, за да зарастне към мускулатурата. Пациентите трябва да следват точно инструкциите на лекаря, тъй като това ще доведе до трайни резултати.

 

Липосукция на бузи

Ако сме извършили само липосукция на бузи (долната част на лицето), носенето на еластични превръзки не е необходимо. Слага се самолепенка с телесен цвят само за първата нощ, за да намалим отока.

 

Липосукция на двойна брадичка и бузи едновременно

Най-често се прави VASER ултразвукова липоскулптура едновременно на бузи (долната част на лицето) и на двойна брадичка. В дните в ранния следоперативен период, за нас е най-важно проследяването на пациента, за да се предотврати задържане на течност. Ние проследяваме нашите пациенти в първите дни, когато може да се появи задръжка, докато се убедим, че такава липсва. Така ние предотвратяваме и избягваме образуването на болезнена задръжка (сером) и евентуално инфектиране на по-късен етап. Ето защо ние нямаме такива усложнения.

Процедурата се извършва само през точки в кожата. Благодарение на атравматичният характер на VASER липоскулптурата и в зависимост от характеристиките на пациента, ние можем да премахванем мастните депа едновременно от лицето и други области на тялото. Може да се извървшат и различни лифтинги по метода „лифтинг шевове на Сердев“, без белези.

Масажи на третираните места са строго забранени! Това е така, защото движението на кожата може да разкъса новообразуваните капиляри, което води до нарастване на отока. Забавя се възстановяването и се разхлабва фиксацията на кожата.

 

Виж още: Липосукция на коремЛипосукция на ръцеЛипосукция на седалище (с лифтинг ефект); Липосукция на крака (изправяне и удължаване); ЛипотрансферОбразователни видеа за козметичната хирургия и медицина

 

Липосукция на двойна брадичка - образователно видео

Други процедури