E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

Изправяне и удължаване на краката с ултразвукова липоскулптура.

Всяка жена мечтае да има прави и дълги крака, слаби бедра и да няма „бричове“. Няма жена без мастни натрупвания, които са основната причина за неравномерната форма на краката. Нашата цел е да премахнем тези депа и, по този начин, да постигнем визуално изправяне и удължаване на краката.

Най-добрият метод за премахването на мастните депа е VASER ултразвукова липоскулптура. Това е форма на липосукция, при която гигантските мастни клетки се втечняват с помощта на ултразвукови вълни, които не засягат съседните тъкани. По този начин, изсмукването на втечнената мастна тъкан с много ниско напрежение става атравматично и безкръвно. Мастните клетки не могат да се натрупат отново на същите места, тъй като ултразвукът ги унищожава.

Детайлно описание на VASER ултразвукова липоскулптура, както и сравнение с други методи на липосукция, можете да видите тук.

 

Оформяне на краката

Мастните депа не са признак на възрастта. Дори млади момичета и модели рядко могат да се похвалят с перфектни форми на краката. Колкото по-слаби са моделите, толкова повече изпъкват мастните депа. За съжаление, отслабването води и до отпускане на кожата, а не само премахване на натрупаните депа. Това е така, защото мастните клетки в мастните депа са създадени да превръщат неизгорените калории в мастна тъкан. Така те нарастват несъразмерно и губят връзка с капилярите. Представете си къща с чешма на двора. На мястото на къщата построяват огромна сграда и тогава чешмата на двора вече не може да задоволи нуждите на всички живущи. Аналогично, в случая с мастните клетки, капилярите не могат да захранват нарастналите и гигантски клетки с кислород, за задвижване на процеса за разграждане на натрупаната мастна тъкан.

За да отстраним мастните депа на краката, ние извършваме липосукция на колената, бричовете, паласките (при нужда), вътрешната част на бедрата, прасците и ако е необходимо – глезените.

Бричовете най-често притесняват жените. Колената са най-честата причина за неправилната форма на краката на жените. Това важи дори и за млади, слаби момичета. Дори малки мастни депа от вътрешната страна на коляното визуално съкращават краката и ги изкривяват до Х-образна форма.

Нашата работа е да оформим и моделираме изпъкналостта (проекцията) на вътрешната страна на колената. Прасецът се оформя във формата на бутилка (еднаква от двете страни). Формата на мастната колекция на вътрешната повърхност на коляното се премества по-високо, с което се удължават прасците. Носят се елегантни еластични чорапогащници – един месец през лятото или месец и половина през зимата.

 

Изправяне на краката

Премахването на деформациите от изпъкването на мастните депа на паласките, бричовете, вътрешната страна на бедрата и колената, по метода на д-р Сердев за липосукция на крака, използвайки VASER ултразвукова липоскулптура (UAL), води до визуално изправяне и удължаване на краката. Понякога се налага също премахване на мастната тъкан по външната повърхност на подбедриците и евентуално попълване на вътрешната им страна, което води до изправянето им. Доста по-рядко се премахват мастните натрупвания при пълни глезени.

Вижте още – Образователни видеа за козметичната хирургия и медицина

 

Удължаване на крака (визуално)

Гледани отзад, женските крака може да изглеждат доста къси. Седалището определя дължината на краката, гледайки ги отзад и от страни. Дори при много слаби момичета, седалището не винаги е повдигнато, а виси, което намалява дължината на краката.

Визуалното удължаване на крака се постига чрез оформяне на мастната тъкан и намаляване на мастните депа, особено под седалищния мускул, около бедрата и ханша. Това от своя страна води до по-малко, повдигнато и спретнато седалище и визуално удължаване на бедрата. Погледнато отдалече, има цялостно удължаване на краката.

Изместването на формата на мастната тъкан нагоре, по вътрешната стана на коляното, води до визуално удължаване на подбедриците. Второ оформяне на колената не е необходимо. Краката запазват правилната си форма, дори и в случай на последващо напълняване.

Удължаването и изправянето на формата на краката променя пропорциите в посока на издължаване на целия силует. Подобрява излъчването и повдига класата на жените.

 

Липосукция на глезените

Процедурата за липосукция на глезените е сравнително рядка. Мастните депа на глезените са общо четири, две отпред и две отзад, но не винаги са проявени всички. Благодарение на травматичната и безкръвна процедура на VASER ултразвукова липоскулптура, Д-р Сердев е перфекционирал метода за скулптуриране на глезените. Резултатите се подобряват с намаляване на отока.

 

След липоскукция на краката

След ултразвукова липоскулптура за изправяне и удължаване на крака, предписваме антибиотици за 5-7 дни и болкоуспокояващи за първата нощ, (и след това, ако се налага). Правим ежедневни проследяващи сесии на пациента за 3 до 5, понякога до 7 дни, в зависимост от третираните места. Тези сесии включват взимане на душ, дезинфекция, превързване и подменяне на еластичните чорапогащници.

В дните в ранния следоперативен период, за нас е най-важно ежедневното проследяване за задържане на течности, за да се избегне образуването на болезнена серома и инфектиране на по-късен етап. Пациентите носят еластични чорапогащи 24/7, в продължение на месец през лятото, месец и половина през зимата. По качество и външен вид, те не се различават от елегантните, ежедневни чорапогащници. През този период са свободни да се върнат към личния си и професионален живот.

Незабавният резултат показва по-красиви и прави крака, което променя стила и дори живота на пациентите. Финалният резултат се подобрява с отминаване на отоците.

Масажи на третираните места са строго забранени! Това е така, защото движението на кожата може да разруши новообразуваните капиляри, което води до нарастване на отока и разхлабване на фиксацията на кожата.

Благодарение на атравматичният характер на VASER липоскулптурата и в зависимост от характеристиките на пациента, ние можем да премахванем мастните депа едновременно или последователно от краката и други области на лицето и тялото. Може да се извървшат и различни лифтинги по метода „лифтинг шевове на Сердев“, без белези.

 

Мнение на пациентка - Липоскулптура на живо по ТВ

Липосукция на крака - образователно видео

Корекция на прасците

Оформяне на глезени

Други процедури