E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

Липосукция – VASER Ултразвукова Липоскулптура

Липосукцията е метод за премахване на натрупани мастни депа в зони на лицето и тялото. За да извършим тази процедура без травма, ние ползваме т.нар. ултразвукова липоскулптура (UAL). Това е най-добрия метод за липосукция и ооформяне на тялото, с който разполагаме в наши дни. При него почти няма кръвозагуба, следоперативното възстановяване е бързо. Пациентите могат незабавно да подновят своите работни и социални дейности. Допълнителни позитиви на ултразвуковата липоскулптура са стягане на кожата и отслабване. Ето защо, предварително отслабване с увисване на кожата при този метод е противопоказано.

Вижте още – Образователни видеа за козметичната хирургия и медицина; Новини

 

Приложение на VASER Ултразвукова Липоскулптура

Традиционната тумесцентна липосукция е много ефективна при млади пациенти със стегнтата кожа и с леко до умерено затлъстяване. Възстановяването при нея е продължително поради травмата и кръвозагубата.

Ултразвуковата липоскулптура обаче разшири обхвата за пациенти, подходящи за скулптуриране на лице и тяло. Можем да включим пациенти с повече и по-големи мастни депа и с по-малко еластична кожа. Освен това ни позволява и да третираме зони, които преди това бяха трудно и неефективно обработвани. Такива са фиброзните зони като гърба, мъжките гърди и горната част на корема и седалището.

Ултразвукова липоскулптура се използва за постигане на прецизни резултати. Тя е по-напреднала техника. Необходим е преглед, който да определи дали сте подходящ кандидат за тази процедура. Ако сте в добро здраве, но имате мастни депа, които не успявате да премахнете дори с тренировки и диети, дори да сте слаб/а, то можете да се замислите за липоскулптура с техниката на VASER.

Като всяка операция в естетичната хирургия, ултразвуковата липоскулптура също носи определени рискове. В повечето случаи, в продължение на няколко дни след процедурата трябва да се премахва възможността за задържане на серозна течност от отока (т.нар. сером) в премахнатите мастни депа. Ето защо, ние проследяваме пациентите в ранния следоперативен период от 5 до 7 дни, когато могат да се появят усложнения. По този начин, дори при пациенти от чужбина, се предотвратяват всякакви проблеми, още преди да си заминат.

По-долу можете да видите сравнителна таблица между традиционните методи за липосукция и ултразвуковата липоскулптура.

Благодарене на липсата на травма, в нашата клиника липосукцията може да се комбинира с лифтинги на лице и тяло по метода „лифтинг шевове на Сердев“ , ринопластика или други разкрасителни процедури.

Процедури

Извършваме ултразвукова липоскулптура в една или повече зони на лицето и тялото. Те могат да се извършват поединично или в комбинации, в зависимост от нуждата. Процедурите биват:

VASER Ултразвукова Липоскулптура - как работи?

В нашата клиника използваме VASER - най-добрата UAL технология на пазара.

Докато традиционната липосукция изисква ръчно усилие, за да се "надупчи" и засмуче адипозната тъкан чрез откъсване, то ултразвуковите вълни, предадени през канюла, втечняват мастните депа. Всъщност, ултразвукът целенасочено таргетира мастните клетки, те се "спукват" и втечняват, за лесно измукване с ниско напрежение. Тъй като вълните селектират единствено гигантските мастни клетки, без да влияят на други тъкани и съдове, загубата на кръв и тъкани е минимална. Емулсира се само мастната тъкан, без да реагират или да се нараняват съседните тъкани. Нормалните микроскопични клетки на повърхностния подкожен слой мастна тъкан, който ни заглажда, не реагират на тези вълни. По този начин, тази процедура не оставя неравности на повърхността.

В сравнение, традиционната липосукция причинява повече кръвозагуба и травма, заради разкъсване на тъканите, необходимо за ръчното изсмукване на мастна тъкан.

Сравнителна таблица

VASER Ултразвукова Липоскулптура

Таргетира само мастните клетки и не травмира заобикалящите ги тъкани.

Намалява кръвозагубата и следоперативната болка, стяга кожата.

Мъжките гърди, горната част на корема, гърба и седалището се третират по-лесно.

Минимизира "неравностите" на повърхността и скулптуриранетно е по-прецизно.

Традиционна Липосукция (със сукция)

Най-разпространената форма на липосукция, тъй като не изисква скъпа апаратура.

Извършва се с ръчно откъсване на мастна тъкан с високо напрежение на вакуум. Предизвиква най-голяма кръвозагуба, травма и насиняване, с най-дълъг период на възстановявяне.

Фиброзните зони, като мъжките гърди, горната част на корема, гърба и седалището се третират трудно.

Голяма вероятност от получаване на неравности като страничен ефект от т.нар. "повърхностна липосукция".

Лазерно-Асистирана Липосукция/Лазерна Липолиза

Използва топлинната енергия на лазерния лъч, за да унищожи мастните клетки отпред и да запечата заобикалящите ги съдове.

Може да причини изгаряне на важни тъкани при невнимание.

Извлечената мастна тъкан не може да се използва за липо трансфер.

Обикновено, може да третира само малки мастни депа като лазерният лъч "дупчи" мастната тъкан, подобно на традиционната липосукция.

Вибро-асистирана липосукция

Използва се движението на ръката на хирурга с вибрираща канюла.

Подобна е на традиционната липосукция, с допълнителна вибрация, целяща да разбие мастната тъкан.

Възможни са затруднения в контрилирането на устройството.

Може да доведе до неравности в контура при повърхностна вибрация.

Ултразвукова липоскулптура - образователно видео

Липо - Корекция на двойна брадичка

Липо на седалище, ханш и брич

Липо на краката

Други процедури