E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

Естетична корекция на срамните устни. Лабиопластика.

Лабиопластика, известена също като намаляване или подмладяване на срамните устни, е процедура, предназначена за подобряване на външния вид на външните женски полови органи. Целта е да се получи по-естетичен вид на гениталиите, без да се добавят грозни белези или нарушаване на нормалната анатомия. Такава корекция е необходима в случаите на лабиална хипертрофия – несъразмерно уголемение на малките срамни устни по отношение на големите срамни устни.

 

лабиоплатика - корекция на срамните устни - д-р Сердев

Кои случаи за показателни за лабиопластика?

Няма универсално прието определение или система за класифициране на хипертрофията на малките срамни устни. Най-общо, за наличие на такава се приема уголемяване от 3-5 см. В тези случаи, жените могат да имат редица оплаквания, като например трудна хигиена (заради секрецията, която цапа бельото, поради невъзможност за прибиране на малките срамни устни); дискомфорт при носене на тесни дрехи; болка при каране на велосипеди и други подобни спортове; улавяне на срамните устни в ципове; болезнено сношение.

Може би най-често се среща схващането, че малките срамни устни са твърде видими. Друго показание за лабиопластика е смущаваща асиметрия.

Операцията

Операцията за корекция на срамните устни е лесно поносима и не нарушава ежедневния живот на жената. Активният полов живот е възможен 10-14 дни след процедурата.

Операцията може да се изпълни след настъпването на полова зрялост. Предпочита се минимална възраст от 18 години. Пластика на лабиите може да се извърши също така преди или след бременност. Пациентката не трябва да е в цикъл, за да се намали възможността от хормонални ефекти, както и риска от следоперативна инфекция.

 

Относителни противопоказания

Лабиопластиката е сравнително противопоказана при пациенти с активни гинекологични заболявания, като например инфекция или злокачествено заболяване. Пушачите, които не желаят да се откажат временно или постоянно (за да се оптимизира зарастването на раните) могат да бъдат изключени от операция. И може би най-важното - пациентите с нереалистични цели или очаквания трябва да бъдат подходящо съветвани или изключени от операция.

В практиката на д-р Сердев, изискването за минимална възраст за операция е 18 години. При много рядки изключения и съответни показания се изисква съгласие и подписи на родителите.

 

Вижте още: Лифтинги на тяло; Заличаване на стрии; Лифтинги на лице

 

Лабиопластика - Образователно видео

Други процедури