E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

Фотоепилация със Spa-Touch

Всеки, независимо дали е мъж или жена, се стреми да има абсолютно гладка кожа, което е символ на чистота и красота. Много и разнообразни са начините за обезкосмяване. Напоследък се наблюдава ориентиране към по-бързите, по-новите и по-ефективни методи, защото са обещаващи и имат по-дълготраен ефект. Има два основни метода за премахване на окосмяването – лазер и фотоепилация.

При лазерна епилация, унищожаването на космените луковици се постига с единични лазерни лъчи. Методът има няколко недостатъка – може успешно да се прилага само при пациенти с тъмни косми – белите и русите косми са едва засегнати от лечението. Пациенти с тъмна кожа или с плажен тен, диабетици, бременни жени и др. не са подходящи. След процедурата има възможност за зачервяване и подуване. Съществува риск от депигментация и директната слънчева светлина трябва да се избягва за около месец.

 

Фотоепилация

При фотоепилацията се въздейства върху пигмента в клетката на корена на косъма, чрез интензивен светлинен поток от импулсна лампа, която разрушава луковицата и косъмът пада. Спектърът е по-широк и безвреден. Фотоепилацията има уникалното преимущество, че е приложима при всякакъв вид и цвят косми, и всякакъв тип кожа. Енергията и продължителността на въздействие на импулса се избират съобразно индивидуалните особености на кожата и космите на пациента. Процедурата не предизвиква усложнения, няма зачервяване и реакция на обработвания участък. Безболезнена е и удобна за приложение. Ефектът от фотоепилацията е изтъняване и намаляване броя на космите, както и удължаване на периода на растеж на космите, така че първоначалните интервали от 2-3 месеца между сеансите впоследствие достигат продължителност до една година.

Медицински Център „Естетична Хирургия, Естетична Медицина“ има богат опит, като извършва тази дейност с най-качествения апарат за фотоепилация – Spa Touch.

 

SpaTouch

Работим с апарати SpaTouch. Импулсът на устройството е 11 квадратни сантиметра (5 / 2.2 cm). За сравнение, IPL импулс е 3 квадратни сантиметра.

Други процедури