E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

Микродермабразио

В естетичната медицина, микродермабразио (нар. още вакуумен пилинг с микрокристали) се използва най-често за третиране на лицето, врата и деколтето. Може успешно да намали повърхностните бръчки и белези, разширените пори, акнето и старческите петна. Възстановява гладкото и по-младежко излъчване.

 

Как работи

По време на процедурата, лекарят използва уред, който отделя микрокристали. Те отстраняват повърхностния (най-горния) слой на епидермиса, познат като stratum corneum и се всмукват обратно в уреда, чрез вакуум.

Тъй като микродермабразиото причинява съвсем леко повърхностно нараняване на кожата, рискът от белези и пигментация е изключително нисък, в сравнение с други техники за възстановяване на повърхността. Поради тази причина, микродермабразиото е подходящо и ефективно за всички типове кожа.

Вижте още - Образователни видеа за козметичната хирургия и медицина

 

Приложение на микродермабразио

Микродермабразиото има подмладяващ ефект - увредените слоеве на кожата в третираната зона се отстраняват и се разкриват нови клетки, с подобрена текстура и цялостен външен вид. Това е и причината този метод да е успешен за третиране на стрии, заличаване на белези и други.

Всяка секреция в жлезите на кожата, причинена от инфекция или друго, бива изсмукана от вакуума и по този начин предотвратява образуването на конгломератни кухини в кожата. В резултат на това, микродермабразиото е най-добрия и ефективен метод за лечение на акне.

 

микродермабразио

Други процедури