E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

Химически и лазерни пилинги

Химически пилинг е процедура, в която се прилага контролирано химическо изгаряне, чрез химичен разтвор, за отстраняването на външния слой на кожата. Пилингът елиминира или намалява фините бръчки, пигментните петна,  белези от акне и други дефекти на кожата.

 

Типове химически пилинг

В зависимост от използваният разтвор, химическите пилинги се делят на три групи – повърхностни, средно дълбоки и дълбоки.

Повърхностен пилинг

Повърхностните пилинги придават гладка и блестяща кожа, третират и фини бръчки, белези от акне и пигментации. Те премахват само най-горния слой на клетките, придават свеж вид на кожата, но нямат стягащ ефект. Химическият разтвор може да бъде смесен с кремове или почистващите средства за лице, за домашно проложение. Може да бъде използван ежедневно или ежеседмично.

Средно дълбок пилинг

Средно дълбокият пилинг отстранява бръчки, повърхностни дефекти на кожата и пигментация, и може да бъде използван върху всички части на тялото. Обикновено е необходимо повече от едно приложение и този тип пилинг има по-дълъг период на възстановяване от повърхностните пилинги. Има временен освежаващ и подмладяващ ефект, защото не е много дълбок.

Препоръчваме " универсалния пилинг" - кожата се третира в три последователни дни и на четвъртия кожата се излющва. Това е най-лесно поносимия пилинг за пациентите, защото няма болки при нанасяне и не оставя зачервяване на кожата след излющването.

Дълбок пилинг

Дълбоките пилинги премахват дълбоките бръчки. Те имат фенолова база и проникват най-дълбоко в кожата. Процесът на възстановяване се изразява в степенно до значимо стягане на кожата на лицето. Дълбокият пилинг може да бъде използван само на кожата в областта на лицето, тъй като тя има различна структура. По-стабилна е и по-издържлива на подобно въздействие.

Екзодерм пилинг

Препоръчваме дълбокия химически пилинг "Екзодерм". Той дава отлични резултати, в повечето случаи надвишавайки нашите очаквания. Създаден е от д-р Йорам Финци от Израел. Периодът на възстановяване е 8 дни, след което кожата розовее за 2-3 месеца. Премахват се бръчки, гънки и степенни увисвания на кожата, без хирургия. Кожата се стяга, но ефектът не трябва да се бърка с лифтинг. Лифтингът фиксира тъканите по-високо, докато химическите пилинги имат стягащ ефект.

Лазерен пилинг

Нашата клиника разполага и с т.нар. "студен" лазер, който видимо освежава кожата, като стяга не само нея, но и подлежащите тъкани. Създава лифтинг ефект, без да изгаря кожата. Можете да видите как работи тук.

Универсален химически пилинг - образователно видео

Други процедури