E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

Заличаване на стрии

Стриите са лезии, които обикновено се образуват в дермата по време на периоди на хормонални промени, при качване или загуба не тегло, бременност и пр. Нашата практика показва, че най-добрият метод за заличаване на стрии е вакуумния пилинг с микрокристали (т. нар микродермабразио).

 

Как се формират стриите?

Жените често са склонни да формират стрии на гърдите, бедрата, хълбоците, корема, ръцете, около пъпа, дупето и гърба. Това е силно изразено по време на пубертет и бременност, когато може да има бързо развитие на стрии. Първоначално те могат да бъдат червени, но когато зачервяването избледнее, те оставят бели. Въпреки това, противно на общоприетото мнение, стриите не се дължат единствено на разтягането на кожата.

С течение на времето, процесът на стареене, увреждането на кожата от слънцето и много други фактори, водят до намаляване количеството колаген и еластинови влакна. Тъй като тази мрежа от влакна се разпада, кожата губи своята еластичност, става по-слаба, удължава се  и увисва.  Това от своя страна води до образуването на бръчки и други общи промени във външния вид.

 

Заличаване на стрии

Нашата практика показва, че най-доброто лечение на стрии е микродермабразио - вакуумен пилинг с микрокристали, които отстраняват повърхностния или най-горния слой на епидермиса, познат като "рогов слой". Това е лесен, бърз и ефективен метод.

По време на процедурата, лекарят използва уред, който отделя кристали под налягане по повърхността на кожата. С многократни движения се отстранява увредената кожа в третираната зона. Тъй като микродермабразиото причинява съвсем леко повърхностно нараняване на кожата, рискът от белези и пигментация е изключително нисък, в сравнение с други техники за възстановяване на повърхността. Поради тази причина, микродермабразиото е подходящо и ефективно за всички типове кожа.

В зони с по-голямо увреждане, лекарят може да увеличи налягането и упражнения натиск или броят на движенията върху дадената зона. Това ще позволи по-дълбоко проникване в кожата. Вакуумът изсмуква използваните кристали и ексфолираните частици на кожата в устройството.

Честота на процедурата

С появата на новите кожни клетки, цялостният външен вид на кожата Ви ще бъде подобрен. Зарастването стеснява и намалява дълбочината на кожния дефект. С всяка следваща манипулация, стриите стават все по-малко забележими. Важно е да се знае, че за да се запазят резултатите от процедурата, ще трябват от 5 до 10 сесии, в зависимост от тежестта на увреждането на кожата. Първоначално може да се наложи повтаряне на процедурата на всеки 5-7 дни. С течение на времето, честотата на пилингите може да намалее до веднъж месечно, а по-късно - до два пъти годишно.

ВАЖНО! Стриите не могат да бъдат напълно заличени, поради променената анатомична структура на кожата, но стават почти незабележими!

Други процедури