E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

Лифтинг шевове на Сердев

by cosmetic Коментари: 0

Лифтинг шевове на Сердев - лого

Какво са "Лифтинг шевове на Сердев"?

"Лифтинг шевове на Сердев" (Serdev Sutures® Lifts) в козметичната хирургия са брандирани методи за повдигане и/или придаване на обем на различни части на лицето или тялото, без белези. С тяхна помощ, Д-р Николай Сердев постига разкрасяване, подмладяване и дълготрайност на естетичния резултат, като повдига подвижните (висящи) тъкани и стабилно ги прикрепя по-високо, към неподвижните стабилни структури. Извършва се зашиване на здравите тъкани по-високо, както и при класическите „отворени“ лифтинги, но само през перфорационни точки на кожата, без отваряне и отлепване на кожата от поддържащата я Суперфициална Мускулно-Апоневрозна Система – СМАС.

 

Без белези

Д-р Сердев извършва процедурите само чрез иглови пробождания в кожата, с помощта на специално разработени за тази цел инструменти. Няма разрези и изрязване на кожата и следователно - няма белези!  Игловите пробождания избледняват един-два дни след процедурата.

 

Атравматични. Без хоспитализация.

Лифтинг шевовете на Д-р Сердев са мини-инвазивни, шевовете не причиняват травма, синини или кръвоизливи. Заради това, отокът е минимален до несъществуващ. Резултатът е незабавен. Пациентите могат да се върнат към нормалния си ритъм на живот в деня след операцията.

Без „опериран вид“

При класическите лифтинг методи, кожата се изрязва, отделя се от поддържащата я СМАС и се опъва, без връзка с подлежащите тъкани. Поради това, тези лифтинги се характеризират с "опериран вид" и "масковидност".

За разлика от тях, "Лифтинг шевовете на Сердев" успешно връщат увисналите тъкани и поддържащата СМАС на правилните им места и подмладяват пациентите, без да нарушават естествения вид на лицето. Запазвайки връзката на кожата със СМАС, ние я предпазваме от бъдещо увисване. Така не се налага изрязване на кожа и СМАС и успешно избягваме "опериран вид" на нашите пациенти.

 

Fio Bulgaro. Fio Elastico...

Методите "лифтинг шевове на Сердев" придобиха изключителна популярност, особено в Латинска Америка. Д-р Сердев ги показа и обучи редица пластични и козметични хирурзи на курсове и конгреси в Аржентина, Колумбия, Венецуела, Еквадор и особено в Бразилия. Там повдигането и проекцията на седалището по метода на Сердев стана особено любимо. Така, методите му станаха известни като Fio Bulgaro или Fio Elastico Bulgaro. Един от множеството епизоди, с участието на д-р Сердев, по темата за преобразяване и разкрасяване с неговите методи Fio Bulgaro по бразилската телевизия, можете да видите тук.

Техники

Д-р Сердев е разработил над 20 техники и техни вариации, за разкрасявяане и подмладяване на лице и тяло.

Например, техниките "лифтинг шевове на Сердев" за лице включват: повдигане на веждите и ъгъла на очитеповдигане на скулитегоренсреден и долен лифтинг на лице и шиякорекция на брадичката, стесняване на върха на носа или на ноздрите, отопластика и много други. Те включват и много модификации, поради индивидуалните разлики между пациенти и възраст, както и отнасящи се до различните етноси. Техниките са особено важни и разпространени сред Азиатските и Латиниамерикански пациенти.

По отношение на тялото, най-популярната лифтинг техника на д-р Сердев в световен мащаб, без съмнение е лифтингът на седалище. Тя е широко разпространена и използвана по света. Освен в Америките, тя се изполва особено много и за удължаване на краката на азиактите.

Други лифтинги на тяло, разработени от д-р Сердев, са повдигане на бюстлифтинг на вътрешната страна на бедратакорекция на отпуснатост на кожата на корема.

Комбинирайки тези козметични процедури, д-р Сердев оформя красиво и хармонично лице и тяло, естетични обеми, ъгли и пропорции. Най-важното - той постига незабавни резултати, без да оставя белези, с изключително кратък следоперативен период и без "опериран" вид.

Вижте ощеД-р Сердев, наречен в Бразилия „един от бащите на естетичната мини-инвазивна хирургия”Холивуд снима филм за български хирург

"Лифтинг шевове на Сердев" не са лифтинги "с конци"

Думата "шев" в "лифтинг шевове на Сердев" идва от латинската дума в медицината "Sutura" и означава "зашиване на тъкани". Повлияни от дерматолози, които не познават достатъчно добре сложната послойна анатомия, много лекари и пациенти понякога бъркат нашите техники с т.нар "лифтинг конци" (анг. Thread Lifts), "мезоконци" и пр. Това е така, защото използваме конци, за да направим шев. Тези два метода обаче се различават както концептуално, така и във вида на използваните материали.

Конците при Thread lifts са най-вече нерезорбируеми. Те не се връзват, нито зашиват, и нямат стабилна фиксация. Конците просто се поставят в подкожната мастна тъкан и висят свободно, заедно с кожата. Поради тази причина, те разчитат на "шипчета" или "кукички", които да ги придържат на място. Подкожната мастна тъкан обаче не е подходяща за фиксация. Липсата на стабилна фиксация води до краткотрайни резултати.

От друга страна, лифтинг шевовете на Д-р Сердев се извършват със степенно еластични хирургически конци и специално разработени иглови инструменти. Методите имат за цел да захванат и повдигнат подвижните здрави тъкани (например СМАС), да ги зашият стабилно и да ги фиксират по-високо, за неподвижни структури (като периоста). Тази фиксация гарантира дълготраен естетичен резултат. Човешкото тяло абсорбира конците до 2-3 години, след формирането на финалната фиброза, която е по-здрава от шевовете. Полу-еластичността на конците е много важна, защото позволява на зашитите тъкани да се движат естествено, без шевовете да прорязват тъканите. Нееластичните конци действат като скалпели.

Лифтинги на Третото Хилядолетие

Проф. Д-р. Николай Сердев, д.м., е всепризнат майстор на разкрасяването на лицето, не само при европеидните пациенти, но и при азиатците, афроамериканците и т.н. Той редовно е канен в множество страни на различни континенти, за да изнася лекции, да обучава и да прави демонстрации за разкрасяване на лице и тяло, на база на естетичната философия. Забележително е, че по време на Международния Конгрес по Козметична Хирургия в Испания през 2001 г., неговите лифтинг методи бяха наречени "Лифтинги на Третото Хилядолетие".

Вижте още - Образователни видеа за козметичната хирургия и медицинаНовини

Мнения от колеги

 • д-р Пиер Антонио Бачи, Италия

  "За да се постигне добър резултат са необходими само 3 прободни тички, без да остават белези. Искрено благодаря на моя приятел, д-р Николай Сердев, за тази гениална идея. Мотодологията "лифтинг шевове на Сердев" (Serdev Suture) е моята методология за постигане на италианската красота."

 • д-р Едуардо Крулиг, Венецуела

  "Д-р Сердев е гений, заради неговте шевове за подмладяване на лице, за повдигане на седалище, като те станаха едни от най-популярните техники по света. Използвам техниките на д-р Сердев редовно и постигам много добри резултати, с голямо удовлетворение от пациентите ми. Определям тези техники като една много важна стъпка напред в козметичната хирургия. Бих казал, че козметини хирурзи навсякъде по света използват методите на д-р Сердев."

 • д-р Дуайт Рейнолдс, САЩ

  "Считам д-р Сердев за един от световните авторитети. Той е пионер. Трудно е да кажеш на пациентите, че са красиви, ако си им оставил много белези. За мен е много удовлетворяващо да знам, че не правим разрези, а само прободни точки, и правим дамите много красиви."

 • д-р Пиер Фурние, Франция

  "Д-р Сердев е топ козметичен хирург и е добре познат по света. Той има много голям принос, особено неговата работа с шевове за подмладяване на лице, на гърдите , седалището, дори и вътрешната част на бедрата. Това е голям напредък, защото се избягват белезите и операциите са амбулаторни. Методите на д-р Сердев са модерни и той има златни ръце."  

Документален филм на Travel TV за методите на Д-р Сердев

Д-р Сердев за своите методи

Д-р Сердев в Бразилия - Fio Bulgaro

Цялостно разкрасяване на лицето без белези

by cosmetic Коментари: 0

Много от нас мечтаят да променят нещо в лицето си – едни не харесват носа си, други устните, а трети искат напълно да се преобразят. Няма нищо лошо в това да се стремим към красота и съвършенство, след като една промяна би ни направила по-щастливи и пълноценни, и би повдигнала самочувствието ни.

Някои от желанията на пациентите могат да са излишни и/или не биха довели до желания от тях резултат. Ние трябва да обсъдим и направим с тях реалистична преценка за това какво е необходимо за разкрасяване и подмладяване. Пациентите трябва да са мотивирани и сигурни в желанието си за тези промени.

Вижте ощеД-р Сердев оперира водещата на „Пълна промяна“ в БразилияХоливуд снима филм за български хирургд-р Николай Сердев обучи 27 избрани американски естетични хирурзи в Маями

 

Какво определя красотата на лицето?

Разкрасяване на лицето се постига с подреждане на детайлите на лицето в правилни естетически пропорции, обеми и ъгли, като в същото време се запазва индивидуалността. Представете си Вашата стая разхвърлена и после подредена. Тя е по-красива, когато е подредена и има индивидуален облик.

Правилно сложеното лице се дели на три еднакви части: чело, нос и долна част (при която горната устна спрямо долната и брадата са в съотношение 1:2). Профилът образува права линия. Големината и формата на носа също са много важни; той трябва да е прав, с ъгъл от 90 градуса на върха и 110 градуса към горна устна.

Обемът на устните трябва да съответства на обема на очите и веждите. И очите, и веждите трябва да са с по-високо разположен външен ъгъл, като веждите обикновено завършват малко встрани от края на окото – на 1 см над ръба на орбитата. Красивите скули са разположени малко по-високо от средата на лицето, под тях се образува хлътване на бузите. Скулите и брадата оформят изразения „триъгълник на красотата”. Подчертаваме го когато се усмихваме.

Ушите са правилно разположени, когато сключват спрямо овала на лицето ъгъл от 30 градуса.

Вижте още: Лифтинги на лице; Ринопластика; Присаждане на изкуствена коса – Biofibre; Образователни видеа за козметичната хирургия и медицина

 

„Лифтинг шевове на Сердев“ – Serdev Sutures® Lifts

Методите „Лифтинг шевове на Сердев“ ни позволяват да постигнем цялостно разкрасяване на лицето, като перфектно създават правилните пропорции, обеми и ъгли. Тези методи са особено важни при млади хора, тъй като методите са атравматични и не оставят белези. Това позволява завръщането им към социален живот в рамките на 1-2 дни. Лифтинг шевовете на д-р Сердев могат да повдигат тъканите, но също така и да създават обем, там където той липсва. Освен това могат да коригират позицията на тъканите в случаи на деформации.

Резултатите са стабилни, тъй като мобилните фасции са стабилно фиксирани (зашити) към неподвижен периост или фасция. Разбира се, ние не можем да спрем процесът на стареене. След нашата намеса, обаче, този процес ще продължи от новата, подмладена и разкрасена позиция.

 

Още

Ултразвукова липоскулптура на бузи и двойна брадичка също са в набора за разкрасяване на лицето и се добавят на различни етапи.

 

Естетична корекция на лицето - образователно видео

Разкрасяване на мъжкото лице

Образователно видео - методи на Сердев

Естетична корекция на овала и формата на лицето

Лифтинг на седалище без импланти

by cosmetic Коментари: 0

Какво представлява т.нар. лифтинг на седалище без импланти? Благодарение на метода лифтинг шевове на Сердев, ние събираме тъканите на седалището, повдигаме ги и ги закрепяме на стабилна, по-висока позиция. Т.е. лифтингът се извършва без използване на импланти, а чрез проекцията на собствените тъкани на пациента. Процедурата не оставя белези, тъй като няма рязане и изрязване на кожа.

Повдигането на седалището има и допълен ефект на удължаване на краката и дава по-добра пропорция на цялото тяло. С други думи, както нашите пациенти определят манипулацията – повдигаме отпуснатата и увиснала форма „в джобовете на дънките“, и дори по-високо – над джобовете.

 

Лифтинг шевове на Сердев

Лифтинг на седалище без импланти и без белези, използвайки „лифтинг шевове“, е несъменено най-популярнят метод на д-р Сердев в световен мащаб. Извършваме операцията през точковидни перфорации кожата и повдигаме фиброзните меки тъкани на седалището към стабилната Сердев фасция (открита от д-р Сердев и носеща неговото име). Тази фиксация на шева гарантира максимално трайността на естетичния ефект. Седалището се повдига, закръгля, и проектира.

Използваме полу-еластични хирургични конци, които не травмират тъканта. Резултатът е незабавен, с кратък следоперативен период на възстановяване. Операцията е амбулаторна и се извършва под местна, в комбинация с венозна анестезия. Пациентите не се нуждаят от хоспитализация. В деня след операцията могат дори могат да се придвижат с кола до клиниката за наблюдение и смяна на превръзки.

Вижте ощеД-р Сердев, наречен в Бразилия „един от бащите на естетичната мини-инвазивна хирургия”; Холивуд снима филм за български хирург

 

Fio Bulgaro. Fio Elastico…

Методите „лифтинг шевове на Сердев“ придобиха изключителна популярност, особено в Латинска Америка. Д-р Сердев ги показа и обучи редица пластични и козметични хирурзи на курсове и конгреси в Аржентина, Колумбия, Венецуела, Еквадор и особено в Бразилия. Там повдигането и проекцията на седалището по метода на Сердев стана особено любимо. Така, методите му станаха известни като Fio Bulgaro или Fio Elastico Bulgaro. Един от множеството епизоди, с участието на д-р Сердев, по темата за преобразяване и разкрасяване с неговите методи Fio Bulgaro по бразилската телевизия, можете да видите тук.

 

Лифтинг на седалище без импланти и без белези

Тази техника получи световна популярност, поради резултатите на изпъкване на собствения обем, повдигане и визуално удължаване на краката без необходимостта да се използват импланти и липсата на белези. Oще през 1994г. тази единствена техника за лифтинг на седалището стана хит в Бразилия. Там на седалището се отдава естетично, чувствено и сексуално значение. Поради това, че афроамериканците имат специфична позиция на опашната кост под прав ъгъл, лифтингът на седалището и придобитата форма бяха наречени „Brazilian Buttock lift“ (лифтинг тип „Бразилско дупе“). Поради неправилно разбиране, обаче, стана модерно уголемяването на седалището с мастна тъкан, филъри и имплати.

За съжаление, само по себе си уголемяването не е повдигане. Напротив, то води до удължаване на седалището, което увисва заради допълнителната тежест. Освен това, драстичните уголемявания извън правините обеми и пропорции не са естетически издържани.

Последствията от инжектирания на мастна тъкан най-често биват фистули, изтичане и инфекции и то в много голям процент. Ето защо, не препоръчване инжектиране на мастна тъкан при нашите пациенти след лифтинг шевове на седалището.

Вижте още – Лифтинги на тяло; Повдигане на гърди без белезиОбразователни видеа за козметичната хирургия и медицина

 

Мастни депа на седалището

В случаите, когато има наличие на натрупана мастна тъкан в областта на седалището, може да се наложи да я отстраним. В нашата клиника използваме апарата VASER за ултразвукова липоскулптура.

Чрез бързи промени в налягането, ултразвукът селективно пука и втечнява гигантските мастни клетки, като освобождава течната им протоплазма. Това ни позволява да ги изсмучем като течност с ниско напрежение, без травма и без кръвозагуба. Това позволява непосредствено завръщане на пациентите към нормален живот и работа. Премахването на деформиращите фигурата мастни депа може да бъде направено като самостоятелна процедура или в комбинация с лифтинг на седалище по метода на д-р Сердев.

След лифтинг на седалище (и/или в комбинация с VASER ултразвуково скулптуриране на фигурата) се носи еластично бельо – за един месец през топлия сезон, месец и половина през студения.

 

Мнение от пациентка

 • Таня Б.

  "[в деня след повдигане на седалище] С по-голямо самчувствие, опитвам се да се възстановя бързо. Имам малко болки, но се надявам че съвсем скоро ще отшумят. Не се наложиха обезболяващи, защото болките са търпими,  много по-малки са, отколкото аз очаквах да бъдат. Днес за първи път успях да се огледам отстрани и отзад, с помощта на едно огледало, и ефектът за мен е поразяващ. Дупето ми е повдигнато и е влязло в джоба на дънките." Видео

Лифтинг на седалище - образователно видео

Повдигане на бюст без белези

by cosmetic Коментари: 0

Повдигане на бюст без белези

Процедурата за повдигане на бюст по метода „лифтинг шевове на Сердев“ ни позволява да постигнем повдигане на гърдите (и по-специално зърното) до и над 14см. Извършваме лифтинга без да режем и изрязваме кожа, следователно – не оставяме белези. Този метод промени света на козметичната хирургия и нейното приложение върху младите пациенти от 1994 г. насам. Особено значение има в Азия и Латинска Америка (за азиатци, афроамериканци, индийци и други). Това е така, защото след операции при тях се образуват надигнати и безформени белезиД-р Сердев ивършва лифтинга през точкови перфорации на кожата, което води до повдигане на бюст без белези.

 

Метод на д-р Сердев

Повдигане на гърди по метода „лифтинг шевове на Сердев“ е най-подходящ при:

не много големи и тежки гърди;
наличие на подмускулни импланти, с последващо степенно увисване на бюста над имплантите (след раждане и кърмене);
изпразнен и увиснал бюст (след раждане и кърмене) – повдигаме гърдите и ги фиксираме със стабилни шевове без белези, до нивото на гръдния мускул (нормалната позиция при млади жени). След това, поставяме подходящи импланти под гръдния мускул, който ги държи, за да не увисват. При увиснали гърди, имплантите не трябва да се поставят в кожата над гръдния мускул, защото тежат и ще доведат до още по-голямо увисване;
при увисване на бюста след надмускулно поставяне на импланти – в този случай, пациентът не трябва да чака удължаването на кожата да стане видимо. Изваждаме имплантите, а капсулата, образувана около тях, трябва да се отстрани максимално атравматично. Това затруднява операцията, но е необходимо, за да не се задържат течности в кухината и да не се образуват следоперативни сероми и инфекции. Създава се ново ложе за имплантите под гръдния мускул, който да ги носи. Следва фиксираме на гърдите по-високо, на подходящо ниво. Пациентката трябва да ни ориентира на какво ниво желае да са зърната – по средата на импланта, по-високо или по-ниско.

NB!! При подмяна, имплантите трябва да се поставят под мускула. Те трябва да са гладки, а не текстурирани, за да могат се движат естествено и да не дразнят или травмират мускула. Текстурираните (грапави) импланти се блокират под мускула.

Вижте ощеД-р Сердев, наречен в Бразилия „един от бащите на естетичната мини-инвазивна хирургия”; Холивуд снима филм за български хирург

 

Социален живот

Поради съвременните упойки и новите атравматични методи, болките след операция не са значими. Локализирани са само на мястото на фиксацията и отзвучават за 3-4 дни. Пациентките могат да се върнат към своите работни и социални отношения още в деня след операцията. Препоръчително е, обаче, да си починат за 2-3 дни. Носи се спортен сутиен за месец, за да няма тежест и болка на мястото на фискация и да се облекчи зарастването.

„Лифтинг шевовете на Сердев“ за повдигане на бюст без белези, могат да се повтарят за поддържане на естетичния резултат с напредване на възрастта или за допълнителен по-висок лифтинг при значително увисване. Гигантомастии т.е. много големи, тежки и много увиснали бюстове не могат да се оперират по този начин. Това се дължи на голямата им тежест и/или големия излишък от кожа.

NB!! Строго се забраняват упражнения за ръце и вдигане на тежести за месец и половина след операцията!

Лифтинг шевовете на Сердев се използват също при Синдром на Поланд, както и за правилно позициониране при изместени импланти и симмастия. Симмастия е състояние, определено като сливане на гръдната тъкан на двете гърди през средната линия пред гръдната кост. То може да е вродено или вследствие на уголемяване на гърди с импланти.

Вижте още – Повдигане на седалищеЛифтинги на тяло; Лифтинги на лице; Ултразвукова липоскулптура; Образователни видеа за козметичната хирургия и медицина

 

Други хирургически методи

Съществуващи методи с разрези

Старите методи за повдигане на бюсе се характеризират с неприятни белези, които, въпреки обещанията на хирурзите, остават завинаги.

В зависимост от размера на повдигане, което трябва да се постигне, могат да се използват различни техники, в които се прилагат различни разрези:

- Около ареолата - води до плоска ареола, понякога неприятни хипертрофни белези, нагъване на кожата;
- Обърнато Т (около ареолата, вертикално надолу и по гънката под гърдата);
- Ветикално (около ареолата и вертикално надолу до гънката под гърдата) - заради излишната кожа, разрезити често се преобразуват в L или обърнато Т. Пренареждането на жлезистата тъкан и кожа променят формата на гърдите и резултатите могат да се различават от очакванията. Белезите може да притесняват пациентите или партньора.

Повдигане с вертикален разрез

Вертикалният разрез не само заобикаля ареолата, но продължава вертикално към долната част на гърдатаПациентите, които изберат тази процедура, трябва да имат добро разбиране и реалистични очаквания. Те трябва да са емоционално здрави и да разбират, че ефектите не са постоянни и може да се различват от очакванията.

Повдигане с Т-разрез

Т-разрезът за съжаление, оставя доста разрези, които понякога могат да се виждат и извън гърдата. Разрезите (и белезите) са около ареолата, надолу по гърдата и под нея, по цялата гънка. Необходимото количество излишна кожа и жлеза се изрязват

Заздравяването може да отнеме няколко седмици. Обикновено, в продължение на около 3 месеца, пациентките носят специален сутиен, който поддържа гърдите. Този сутиен е важна част от възстановяването. Той осигурява комфорт, придържа гърдите и минимизира отока.

Пациентите, които изберат тази процедура, трябва да имат добро разбиране и реалистични очаквания. Те трябва да са емоционално здрави и да разбират, че ефектите не са постоянни и може да се различват от очакванията.

Мастопексия с изрязване

Тази процедура осигурява повдигане на гърдите и в някои случаи репозициониране на зърното и ареолата, за да се възстанови нормалния вид. Излишната кожа се премахва и се придава нова форма на гърдите. Мастопексията може да бъде самостоятелна процедура, но много хора я комбинират с уголемяване на гърдите и поставяне на импланти. За съжаление, ефектът от мастомексията не е траен. С процеса на стареене и поради действието на гравитацията, има възможност от увисване на гърдите.

Тази процедура се препоръчва най-вече за жените, които са родили и не обмислят по-нататъшна бременност. Непушачи с нормално телесно тегло, се считат за правилните кандидати за операция. Пациентите, които изберат тази процедура, трябва да имат добро разбиране и реалистични очаквания. Те трябва да са емоционално здрави и да разбират, че ефектите не са постоянни и може да се различват от очакванията.

Синдром на Поланд. Уголемяване на едната гърда и повдигане на другата.

by cosmetic Коментари: 0

Синдром на Поланд. Уголемяване на едната гърда и повдигане на другата.

Синдром на Поланд (Poland Syndrome) е вроден дефект. Той се характеризира с липса на жлезиста тъкан на едната гърда, липса или недоразвитие на пекторалния мускул, евентуално синдактилия на пръстите на същата ръка. Изявява се по-често в дясната част на тялото и e по-често срещан при мъжете отколкото при жените. Счита се за едностранно състояние.

Корекцията при Синдром на Поланд е трудна, но шевовете на д-р Сердев ни позволяват да я извършим без разрези и без белези. Процедурата се състои в повдигане на развитата гърда до нивото на мускула, и поставяне на подходящ имплант под мускула на неразвитата гърда. По този начин изравняваме гърдите и нивото на ареолите.

При развитата гърда, процедурата е мини-инвазивна и атравматична, извършва се под локална упойка. Следоперативното възстановяване е бързо. Няколкото точкивидни перфорации на кожата на повдигнатата гърда зарастват в рамките на 1-3 дни. Когато развитата гърда е голяма, се преминава към премахване на тъкан и кожа от същата. 

NB!! При неразвитата гърда, имплантите трябва да се поставят под мускула. Те трябва да са гладки, а не текстурирани (грапави), за да могат се движат естествено и да не дразнят или травмират мускула. Текстурираните импланти се блокират под мускула. Напоследък в практиката навлиза и увеличаване с мастна тъкан на пациента. Този метод не е възприет навсякъде, затова трябва да се преценява индивидуално.

 

Корекция на отпуснат корем без белези

by cosmetic Коментари: 0

Вследствие на отслабване, както и след бременност, може да се получи отпускане на кожата на корема. В случаи на умерено отпускане, ние извършваме корекция на отпуснат корем без белези, по метода „Лифтинг шевове на Сердев“.

 

Корекция на отпуснат корем без белези

Благодарение на метода на д-р Сердев, имаме възможността да коригираме умерената отпуснатост на кожата на корема и около пъпа, без да режем и изрязваме кожа. Следователно, не остават белези! За разлика от класическата пластика на корема, където се изрязва и премахва кожа, ние изпълняваме процедурата само през няколко точкови перфорации на кожата.

Процедурата е мини-инвазивна, с минимална травма. Извършва се под локална анестезия, с кратък възстановителен период. Не се нарушава работоспособността и пациентите могат да извършват ежедневните си задължения.

Изтегляне на тъканите на коремната стена водят до естетични промени и резултати. Т.нар. „тъжен пъп“ с увисване на кожа добива нормален вид. С една или няколко манипулации, кожните набръчквания може да станат дотолкова приемливи, че коремът да се остави открит през лятото. По-слаби жени, с по-малко подожна тъкан, са по-подходящи за този метод. Наличието на голямо количество подкожна тъкан и по-голямо увисване, с гънка в долната част на корема, изискват оперативно премахване на част от кожата – така наречената абдоминопластика.

При наличие на мастни натрупвания, които тежат в кожата, е добре първо да се извърши ултразвукова липоскулптура на корема, която допълнително стяга кожата.

 

Вижте ощеЗаличаване на стрииМикродермабразиоЛифтинги на тяло

 

Лифтинг на бедра

by cosmetic Коментари: 0

Лифтинг на бедра, по-специално на вътрешната част на бедрата, е необходим в случаите на отпускане на кожата. В нашата клиника извършваме корекция на бедра без белези, по метода „лифтинг шевове на Сердев“.

 

Лифтинг на бедра без белези

Този лифтинг метод е особено важен при млади жени, поради липсата на белези. Резултатите са чудесни не само в първа и втора младост, но и в трета възраст, при по-слаби жени. Методът на д-р Сердев за повдигане на вътрешната страна на бедрата е атравматичен и мини-инвазивен. Извършва се без рязане и изрязване на кожа, само през точкови перфорации на кожата. Следователно, не остават белези и следоперативното възстановяване е бързо.

Процедурата за корекция на бедра се извършва под локална анестезия, комбинирана с IV седация. Травмата е минимална, няма престой, нито хоспитализация. Кожните перфорации зарастват в рамиките на 1 до 3 дни.

В случаи, когато има наличие на мастни натрупвания в областта на бедрата, първо се извършва ултразвукова липоскулпура за премахване на мастните депа, след което се извършва лифтингът.

 

лифтинг на бедра без белези - д-р Сердев

Лифтинг на вътрешната страна на бедрата без белези – д-р Сердев

 

Повдигане на вежди

by cosmetic Коментари: 0

Този лифтинг е необходим в случаите, когато ъглите на лицето сочат надолу. Процедурата за повдигане на вежди цели да възвърне младежкото излъчване на очите. За да създадем правилните естетични пропорции и ъгли, ние използваме метода лифтинг шевове на Сердев“ и така не оставяме белези. Процедурата постига двоен ефект, тъй като освен веждите се повдига и ъгъла на очите. В допълнение, ефективният лифтинг на веждите, повдига увисналите горни клепачи при по-възрастни пациенти и отлага с години нуждата от извършване на блефаропластика. Затова, повдигането на увисналите вежди винаги предхожда блефаропластиката.

Вижте ощеОбразователни видеа за козметичната хирургия и медицинаД-р Сердев оперира водещата на „Пълна промяна“ в БразилияХоливуд снима филм за български хирург

 

Повдигане на вежди без белези

Лифтингът се извършва само през 2 точковидни перфорации в окосмяването на веждите, което позволява на специално разработените игловидни инструменти да минат през кожата. Повдигаме фиксацията на веждите (фасция на Сердев) и стабилно я фиксираме по-високо за периоста, което подсигурява дълготрайния естетичен резултат. Няма разрези и, съответно, не оставяме белези. Точковидните перфорации изчезват за 1 до 3 дни. Връщането към социалния живот е незабавно или в рамките на 2-3 дни, в зависимост от желанието на пациента.

Важно е да подчертаем, че процесът на стареене не може да бъде спрян. След повдигане на вежди, стареенето продължава, но това се случва от новата, по-висока и по-младежка позиция.

В нашата клиника не практикуваме класически или ендоскопски методи, поради тяхната травматичност, дългия период на възстановяване и факта, че те са индиректни, с недостататъчен ефект и оставят белези.

 

Естетика

Защо е важна процедурата за повдигане на вежди без белези?

Kогато контактуваме ние се наблюдаваме в очите. Ъглите определят дали Вашето лице ще изглежда уморено, тъжно и остаряло (ъгли надолу – театрална „маска на трагедията”), или ще има радостно, свежо и младо излъчване (ъгли нагоре – театрална „маска на комедията”).

С възрастта, веждите се отпускат надолу. Повдигането на веждите е популярно сред хората на 40-60г и може да се комбинира с други лифтинги на лицето. Корекция на клепачите може да се извърши едновременно или доста време след повдигането на веждите.

Науката на естетиката не се променя и остава вечна. Модерно е веждите да се издигат странично нагоре и да достигат височина най-малко 1 см над горния ръб на орбитата. В света на модата, тази височина е 1,5 см.

Освен подмладяване, с този метод постигаме и разкрасяване. Много млади хора изглеждат сериозни и уморени. Това се дължи на ниската позиция странично на веждите. Такава позиция може да бъде вродена или придобита. Атравматичната същност на „лифтинг шевовете на Сердев“, липсата на белези и бързото завръщане към социален жисот правят този метод изключително подходящ и за младите.

 

Мнение от пациентка

Повдигане на вежди - образователно видео

Оформяне на скули. Повдигане, създаване на обем.

by cosmetic Коментари: 0

Оформяне на скули без имланти, чрез лифтинг и/или създаване на обем

В нашата клиника използваме метода „лифтинг на скули“ с шевове на Сердев за оформяне на скули. Така можем ефективно да повдигнем скулите, като същевременно създадем обем и изгладим (опънем) назолабиалните гънки, без да използваме импланти. Събирането и обединяването на собствените тъкани премахва т.нар. „слъзна бразда“, която разделя скулите на две.

Д-р Сердев извършва процедурата само през прободни точки в кожата, които не оставят белези и изчезват за 1-2 дни. Много от телевизионните лица, използващи процедурата за лифтинг на скули, са на работа на следващия ден.

За да създадат обем, много лекари се опитват да запълнят слъзните и назолабиалните гънки, с което създават общо изпъкване на средната и долната части на лицето. Същевременно филърите създават допълнителна тежест, с което оставят кожата удължена след резорбцията им. Правилният подход за оформяне на скули е да се вдигнат меките тъкани обратно върху ябълчната кост, да се възстанови скулата, да се създаде необходимия обем – медиално или латерално – и така да се повдигне скулата. По този начин изглаждаме слъзните и назолабиалните гънки (гънките странично от носа към краищата на устата), и разделението на скулата. Успешно подобряваме изражението на лицето и постигаме младежко удължаване на „триъгълника на красотата“, определящ за красотата средната и долната части на лицето.

Вижте ощеЦялостно разкрасяване на лицето, РинопластикаОбразователни видеа за козметичната хирургия и медицина

Вижте ощеД-р Сердев оперира водещата на „Пълна промяна“ в БразилияХоливуд снима филм за български хирургд-р Николай Сердев обучи 27 избрани американски естетични хирурзи в Маями

 

Скулите и „триъгълникa на красотата“

Скулите имат отношение към почти всички естетични норми на лицето. За съжаление, не всеки има изразени скули.

Скулите и брадичката създават така наречения „триъгълник на красотата“. При азиатците скулите са изразени отстрани, но не и отпред, и създават познатото плоско лице. При европеидната раса, често скулите са по-изразени отпред, но бързо увисват или почти липсват, както отпред, така и странично.

„Мастното телце на Биша“ (Corpus adiposum buccae, Bichat’s fat pad) е от голямо значение за контура на скулите и лицето. Най-често, още след 30 г. възраст, мастната тъкан губи връзката с ябълчната кост, смъква се надолу така се образува слъзната гънка. Освен това, увисва над назолабиалните гънки като ги прави дълбоки и видими. Ето защо, вдигането на скулите обратно на мястото им е по-естетически издържано от запълването на дълбоките гънки, което прави лицето да изглежда пълно и кръгло. Лифтинг шевовете на д-р Сердев, без белези и без импланти, лесно възстановяват „триъгълника на красотата“, с правилни обеми, ъгли и пропорции.

 

Мнение на пациентка

Корекция на брадичката без импланти

by cosmetic Коментари: 0

Корекция на брадичката без импланти

Увеличаване на брадичката без импланти, е една от най-популярните техники на Д-р Николай Сердев в световен мащаб. За тази амбулаторна процедура, д-р Сердев използва само две пункции в кожата, в супра- и суб-менталните гънки. С помощта на специални инструменти, без разрези, той зашива меката тъкан на брадичката в правилна позиция върху косттаКорекция на брадичката включва изваждане на собствените тъкани напред, но при деформации, изместването може да бъде нагоре, надолу, вляво или дясно. Пациенти най-често ни търсят при малка брада (микрогения и ретрогения) и при възрастово увисване на брадичка (witch chin).

Целта на процедурата за корекция на брадичката, е да я пoставим в централната ос на лицето, да я уголемим до правилния размер и да създадем правилни пропорции на лицето.

Вижте ощеЛипосукция на двойна брадичкаОбразователни видеа за козметичната хирургия и медицина

 

Цялата процедура отнема няколко минути. Няма разрези на кожата и не се използват превръзки. Лицето трябва да се измие на следващия ден. Точката от кожната пункция в супра-менталната гънка може да бъде видима за 1-2 дни. При нужда, пациентите могат да използват грим, за да я прикрият. Ранният следоперативен оток е почти невидим и пациентите могат да се завърнат към социалния си живот, веднага щом пожелаят.

Резултатите от процедурата са трайни. Пациентите я предпочитат пред алтернативния метод за използване на чужди тела (импланти). Това е така, понеже тези методи изискват разрези, включват отоци и носене на бинтове. Освен това, може да имат процент усложнения, като разместване и инфекция.

 

Подчертаване на брадичката. Крекция позицията на брадичката при деформации

Използваме този метод, не само за повдигане на увиснала брадичка, но също така за подчертаване и корекция на позицията – настрани, нагоре или надолу. Такива случаи са например деформации на лицето и заешка устна. Резултат от процедурата за корекция на брадичката са правилни обеми, ъгли и пропорции.

Като допълнение или като отделна процедура, можем да се създадем и трапчинка на брадичката.

Вижте ощеСъздаване на трапчинки на бузите

 

Дисхармония, красота и пропорции

Недостатъците на профила се дължат на вродени и травматични фактори с различна степен на деформация, както и на тези, свързани със стареенето. Загубата на обем или генетично малката челюст засягат естетиката и вида на устата, брадичката и шията. Дисхармонията между скелетната опора и обвивката на меките тъкани, често бива причината за проблеми от естетическо естество.

Брадичката е важна част от лицето. Тя е част от благородния профил (който е права линия), както и от „триъгълника на красотата“ – добре изразени брада и скули. Когато  се усмихваме, триъгълникът е по-видим, а лицето изглежда по-красиво. Играе важна роля и за дефинирането на естетичните пропорции на лицето. Долната част на лицето трябва да се раздели на 3 части – една част за горната устна и две части за долната устна и брадата (пропорция 1:2). Общо, те трябва да са една трета от лицето (златно сечение).

Методът на д-р Сердев позиционира брадата в линията на профила и възстановява естетичестките обеми, ъгли и пропорции.