E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

Липосукция – VASER Ултразвукова Липоскулптура

by cosmetic Коментари: 0

Липосукцията е метод за премахване на натрупани мастни депа в зони на лицето и тялото. За да извършим тази процедура без травма, ние ползваме т.нар. ултразвукова липоскулптура (UAL). Това е най-добрия метод за липосукция и ооформяне на тялото, с който разполагаме в наши дни. При него почти няма кръвозагуба, следоперативното възстановяване е бързо. Пациентите могат незабавно да подновят своите работни и социални дейности. Допълнителни позитиви на ултразвуковата липоскулптура са стягане на кожата и отслабване. Ето защо, предварително отслабване с увисване на кожата при този метод е противопоказано.

Вижте още – Образователни видеа за козметичната хирургия и медицина; Новини

 

Приложение на VASER Ултразвукова Липоскулптура

Традиционната тумесцентна липосукция е много ефективна при млади пациенти със стегнтата кожа и с леко до умерено затлъстяване. Възстановяването при нея е продължително поради травмата и кръвозагубата.

Ултразвуковата липоскулптура обаче разшири обхвата за пациенти, подходящи за скулптуриране на лице и тяло. Можем да включим пациенти с повече и по-големи мастни депа и с по-малко еластична кожа. Освен това ни позволява и да третираме зони, които преди това бяха трудно и неефективно обработвани. Такива са фиброзните зони като гърба, мъжките гърди и горната част на корема и седалището.

Ултразвукова липоскулптура се използва за постигане на прецизни резултати. Тя е по-напреднала техника. Необходим е преглед, който да определи дали сте подходящ кандидат за тази процедура. Ако сте в добро здраве, но имате мастни депа, които не успявате да премахнете дори с тренировки и диети, дори да сте слаб/а, то можете да се замислите за липоскулптура с техниката на VASER.

Като всяка операция в естетичната хирургия, ултразвуковата липоскулптура също носи определени рискове. В повечето случаи, в продължение на няколко дни след процедурата трябва да се премахва възможността за задържане на серозна течност от отока (т.нар. сером) в премахнатите мастни депа. Ето защо, ние проследяваме пациентите в ранния следоперативен период от 5 до 7 дни, когато могат да се появят усложнения. По този начин, дори при пациенти от чужбина, се предотвратяват всякакви проблеми, още преди да си заминат.

По-долу можете да видите сравнителна таблица между традиционните методи за липосукция и ултразвуковата липоскулптура.

Благодарене на липсата на травма, в нашата клиника липосукцията може да се комбинира с лифтинги на лице и тяло по метода „лифтинг шевове на Сердев“ , ринопластика или други разкрасителни процедури.

Процедури

Извършваме ултразвукова липоскулптура в една или повече зони на лицето и тялото. Те могат да се извършват поединично или в комбинации, в зависимост от нуждата. Процедурите биват:

VASER Ултразвукова Липоскулптура - как работи?

В нашата клиника използваме VASER - най-добрата UAL технология на пазара.

Докато традиционната липосукция изисква ръчно усилие, за да се "надупчи" и засмуче адипозната тъкан чрез откъсване, то ултразвуковите вълни, предадени през канюла, втечняват мастните депа. Всъщност, ултразвукът целенасочено таргетира мастните клетки, те се "спукват" и втечняват, за лесно измукване с ниско напрежение. Тъй като вълните селектират единствено гигантските мастни клетки, без да влияят на други тъкани и съдове, загубата на кръв и тъкани е минимална. Емулсира се само мастната тъкан, без да реагират или да се нараняват съседните тъкани. Нормалните микроскопични клетки на повърхностния подкожен слой мастна тъкан, който ни заглажда, не реагират на тези вълни. По този начин, тази процедура не оставя неравности на повърхността.

В сравнение, традиционната липосукция причинява повече кръвозагуба и травма, заради разкъсване на тъканите, необходимо за ръчното изсмукване на мастна тъкан.

Сравнителна таблица

VASER Ултразвукова Липоскулптура

Таргетира само мастните клетки и не травмира заобикалящите ги тъкани.

Намалява кръвозагубата и следоперативната болка, стяга кожата.

Мъжките гърди, горната част на корема, гърба и седалището се третират по-лесно.

Минимизира "неравностите" на повърхността и скулптуриранетно е по-прецизно.

Традиционна Липосукция (със сукция)

Най-разпространената форма на липосукция, тъй като не изисква скъпа апаратура.

Извършва се с ръчно откъсване на мастна тъкан с високо напрежение на вакуум. Предизвиква най-голяма кръвозагуба, травма и насиняване, с най-дълъг период на възстановявяне.

Фиброзните зони, като мъжките гърди, горната част на корема, гърба и седалището се третират трудно.

Голяма вероятност от получаване на неравности като страничен ефект от т.нар. "повърхностна липосукция".

Лазерно-Асистирана Липосукция/Лазерна Липолиза

Използва топлинната енергия на лазерния лъч, за да унищожи мастните клетки отпред и да запечата заобикалящите ги съдове.

Може да причини изгаряне на важни тъкани при невнимание.

Извлечената мастна тъкан не може да се използва за липо трансфер.

Обикновено, може да третира само малки мастни депа като лазерният лъч "дупчи" мастната тъкан, подобно на традиционната липосукция.

Вибро-асистирана липосукция

Използва се движението на ръката на хирурга с вибрираща канюла.

Подобна е на традиционната липосукция, с допълнителна вибрация, целяща да разбие мастната тъкан.

Възможни са затруднения в контрилирането на устройството.

Може да доведе до неравности в контура при повърхностна вибрация.

Ултразвукова липоскулптура - образователно видео

Липо - Корекция на двойна брадичка

Липо на седалище, ханш и брич

Липо на краката

Липосукция на седалище

by cosmetic Коментари: 0

Липосукция на седалище се прилага, когато трябва да премахнем натрупаните мастни депа под седалищния мускул, около бедрата и ханша. В нашата клиника използваме метода за VASER ултразвукова липоскулптура. Освен ефективното премахване на мастните депа, този метод постига и видимо повдигане на седалището.

Ултразвуковата липосклуптура ни помага да скулптурираме седалището с прецизност. Това е форма на липосукция, в която гигантските мастни клетки се втечняват с помощта на ултразвукови вълни, без да се засягат съседните тъкани. По този начин, изсмукването на втечнената мастна тъкан с много ниско напрежение става атравматично и безкръвно. Мастните клетки не могат да се появят отново на същите места, тъй като ултразвукът ги унищожава.

Детайлно описание на VASER ултразвукова липоскулптура, както и сравнение с други методи на липосукция, можете да видите тук.

 

Повдигане на седалището с ултразвукова липоскулптура

Премахването на мастните депа в ниската част на седалището води до промяна в пропорциите, повдига се гънката под седалището, краката се издължават. В резултат, получаваме повдигане на седалището с метода на ултразвукова липоскулптура.

Процедурата може да се извърши самостоятелно или в допълнение на лифтинг на седалище с шевове на д-р Сердев, когато трябва да намалим мастните натрупвания и тежестта на дупето. Благодарение на атравматичния характер на VASER липоскулптурата и в зависимост от характеристиките на пациента, ние можем да премахвамe мастните депа едновременно от седалището и други области на лицето и тялото. Може да се извървшат и различни лифтинги по метода „лифтинг шевове на Сердев“, без белези.

 

След липосукция на седалище

След процедурата, предписваме антибиотици за 5-7 дни и болкоуспокояващи за първата нощ. Прави се ежедневно проследяване на пациентите в първите 3 -5 дни. Тези сесии включват взимане на душ, дезинфекция, превързване и подменяне на еластичните превръзки.

В дните на ранния следоперативен период е най-важно да се следи за задържане на течности, за да се предотврати задръжката на течности, докато организмът поеме резорбцията. Пациентите носят еластични чорапогащи 24/7, в продължение на месец и половина. През този период са свободни да се върнат към личния си и професионален живот.

Незабавният резултат показва по-естетични и удължени форми. Отокът намалява в рамките на следващите 3 месеца. Финалният резултат се подобрява с намаляване на отока.

Масажи на третираните места са строго забранени! Това е така, защото движението на кожата може да разкъса новообразуваните капиляри, което води до нарастване на отока, забавяне на възстановителния процес и разхлабване на фиксацията на кожата.

 

Липосукция на седалището - образователно видео

Изправяне и удължаване на краката с ултразвукова липоскулптура.

by cosmetic Коментари: 0

Всяка жена мечтае да има прави и дълги крака, слаби бедра и да няма „бричове“. Няма жена без мастни натрупвания, които са основната причина за неравномерната форма на краката. Нашата цел е да премахнем тези депа и, по този начин, да постигнем визуално изправяне и удължаване на краката.

Най-добрият метод за премахването на мастните депа е VASER ултразвукова липоскулптура. Това е форма на липосукция, при която гигантските мастни клетки се втечняват с помощта на ултразвукови вълни, които не засягат съседните тъкани. По този начин, изсмукването на втечнената мастна тъкан с много ниско напрежение става атравматично и безкръвно. Мастните клетки не могат да се натрупат отново на същите места, тъй като ултразвукът ги унищожава.

Детайлно описание на VASER ултразвукова липоскулптура, както и сравнение с други методи на липосукция, можете да видите тук.

 

Оформяне на краката

Мастните депа не са признак на възрастта. Дори млади момичета и модели рядко могат да се похвалят с перфектни форми на краката. Колкото по-слаби са моделите, толкова повече изпъкват мастните депа. За съжаление, отслабването води и до отпускане на кожата, а не само премахване на натрупаните депа. Това е така, защото мастните клетки в мастните депа са създадени да превръщат неизгорените калории в мастна тъкан. Така те нарастват несъразмерно и губят връзка с капилярите. Представете си къща с чешма на двора. На мястото на къщата построяват огромна сграда и тогава чешмата на двора вече не може да задоволи нуждите на всички живущи. Аналогично, в случая с мастните клетки, капилярите не могат да захранват нарастналите и гигантски клетки с кислород, за задвижване на процеса за разграждане на натрупаната мастна тъкан.

За да отстраним мастните депа на краката, ние извършваме липосукция на колената, бричовете, паласките (при нужда), вътрешната част на бедрата, прасците и ако е необходимо – глезените.

Бричовете най-често притесняват жените. Колената са най-честата причина за неправилната форма на краката на жените. Това важи дори и за млади, слаби момичета. Дори малки мастни депа от вътрешната страна на коляното визуално съкращават краката и ги изкривяват до Х-образна форма.

Нашата работа е да оформим и моделираме изпъкналостта (проекцията) на вътрешната страна на колената. Прасецът се оформя във формата на бутилка (еднаква от двете страни). Формата на мастната колекция на вътрешната повърхност на коляното се премества по-високо, с което се удължават прасците. Носят се елегантни еластични чорапогащници – един месец през лятото или месец и половина през зимата.

 

Изправяне на краката

Премахването на деформациите от изпъкването на мастните депа на паласките, бричовете, вътрешната страна на бедрата и колената, по метода на д-р Сердев за липосукция на крака, използвайки VASER ултразвукова липоскулптура (UAL), води до визуално изправяне и удължаване на краката. Понякога се налага също премахване на мастната тъкан по външната повърхност на подбедриците и евентуално попълване на вътрешната им страна, което води до изправянето им. Доста по-рядко се премахват мастните натрупвания при пълни глезени.

Вижте още – Образователни видеа за козметичната хирургия и медицина

 

Удължаване на крака (визуално)

Гледани отзад, женските крака може да изглеждат доста къси. Седалището определя дължината на краката, гледайки ги отзад и от страни. Дори при много слаби момичета, седалището не винаги е повдигнато, а виси, което намалява дължината на краката.

Визуалното удължаване на крака се постига чрез оформяне на мастната тъкан и намаляване на мастните депа, особено под седалищния мускул, около бедрата и ханша. Това от своя страна води до по-малко, повдигнато и спретнато седалище и визуално удължаване на бедрата. Погледнато отдалече, има цялостно удължаване на краката.

Изместването на формата на мастната тъкан нагоре, по вътрешната стана на коляното, води до визуално удължаване на подбедриците. Второ оформяне на колената не е необходимо. Краката запазват правилната си форма, дори и в случай на последващо напълняване.

Удължаването и изправянето на формата на краката променя пропорциите в посока на издължаване на целия силует. Подобрява излъчването и повдига класата на жените.

 

Липосукция на глезените

Процедурата за липосукция на глезените е сравнително рядка. Мастните депа на глезените са общо четири, две отпред и две отзад, но не винаги са проявени всички. Благодарение на травматичната и безкръвна процедура на VASER ултразвукова липоскулптура, Д-р Сердев е перфекционирал метода за скулптуриране на глезените. Резултатите се подобряват с намаляване на отока.

 

След липоскукция на краката

След ултразвукова липоскулптура за изправяне и удължаване на крака, предписваме антибиотици за 5-7 дни и болкоуспокояващи за първата нощ, (и след това, ако се налага). Правим ежедневни проследяващи сесии на пациента за 3 до 5, понякога до 7 дни, в зависимост от третираните места. Тези сесии включват взимане на душ, дезинфекция, превързване и подменяне на еластичните чорапогащници.

В дните в ранния следоперативен период, за нас е най-важно ежедневното проследяване за задържане на течности, за да се избегне образуването на болезнена серома и инфектиране на по-късен етап. Пациентите носят еластични чорапогащи 24/7, в продължение на месец през лятото, месец и половина през зимата. По качество и външен вид, те не се различават от елегантните, ежедневни чорапогащници. През този период са свободни да се върнат към личния си и професионален живот.

Незабавният резултат показва по-красиви и прави крака, което променя стила и дори живота на пациентите. Финалният резултат се подобрява с отминаване на отоците.

Масажи на третираните места са строго забранени! Това е така, защото движението на кожата може да разруши новообразуваните капиляри, което води до нарастване на отока и разхлабване на фиксацията на кожата.

Благодарение на атравматичният характер на VASER липоскулптурата и в зависимост от характеристиките на пациента, ние можем да премахванем мастните депа едновременно или последователно от краката и други области на лицето и тялото. Може да се извървшат и различни лифтинги по метода „лифтинг шевове на Сердев“, без белези.

 

Мнение на пациентка - Липоскулптура на живо по ТВ

Липосукция на крака - образователно видео

Корекция на прасците

Оформяне на глезени

Ултразвукова Липоскулптура на Корем, Паласки, Гърди и Гръб

by cosmetic Коментари: 0

Натрупването на подкожна мастна тъкан в поясната област и корема се дължи на неправилен хранителен режим и застоял начин на живот. Появили се веднъж, тези натрупвания не могат да се премахнат чрез диета, тъй като в тях възникват фиброзно-дегенеративни процеси. Едини от типичните мъжки проблеми са появата на т.нар. „бирено коремче“ и нарастване на гърдите (гинекомастия). Те се обуславят от мъжките хормони.

Хормонално, при жените мастните натрупвания са в подкожието, а при мъжете – в коремната кухина. Ето защо тази процедура е по-ефективна при жените и може лесно да се постигне плосък корем. Натрупванията в областта на паласките се появява заедно с натрупванията в корема и трябва да се премахнат заедно. Натрупванията на гърба са на по-късен период и говорят за цялостно степенно затлъстяване и много рядко е само на генетично объсловено.

Процедурата за липосукция на корем, паласки, гърди и гръб е един от начините да се преборим със затлъстяването и да премахнем натрупаните в областта мастни депа. Подобрява се диабета или предиспозицията към това заболяване, както и към високото кръвно налягане.

 

Извайване на тялото чрез VASER ултразвукова липоскулптура – липосукция на корем, паласки, гърди и гръб при целулит и напълняване

Най-добрият метод за премахването на мастните депа в коремната област е VASER ултразвукова липоскулптура. Това е форма на липосукция, при която гигантските мастни клетки се втечняват с помощта на ултразвукови вълни, без да се засягат съседните тъкани, които имат по-висока плътност. Това са кръвоносни и лимфни съдове, нервни разклонения и съедининтелна тъкан. По този начин, изсмукването на мастната тъкан с много ниско налягане става атравматично и безкръвно. Мастните клетки не могат да се натрупат отново на същите места, тъй като ултразвукът ги унищожава.

Традиционната липосукция трудно може да се справи с обема на тези проблеми, поради травмата и кръвозагубата. Тя не може да се справи лесно с фиброзните зони като мъжките гърди, горната част на корема, гърба и седалището.

Детайлно описание на VASER ултразвукова липоскулптура, както и сравнение с други методи на липосукция, можете да видите тук.

Манипулацията се извършва чрез точкови отвърстия, под местна упойка и в амбулаторни условия. В допълнение, ултразвуковата липоскултура постига и „лифтинг ефект„. Има и тонизиращ ефект върху кожата, която се стяга, със запазена еластичност.

Мастните отлагания около гърдите с оформяне на „бюст“ при мъжете – гинекомастия – се премахват по същия начин, чрез точковидни отвърстия на невидимо място. По този начин очертанията на гръдните мускули изпъкват, което, съчетано с вталяването и плоския корем, прави мъжкия силует привлекателен.

Благодарение на атравматичният характер на VASER липоскулптурата и в зависимост от характеристиките на пациента, освен липосукция на корем, гръб, гърди и гръб, можем да премахнем мастните депа едновременно от различни области на лицето и тялото. Процедурата може да се комбинира и с различни лифтинги по метода „лифтинг шевове на Сердев“, без белези.

Вижте още – Образователни видеа за козметичната хирургия и медицина

 

След процедурата

След липосукция на корем, предписваме антибиотици за 5-7 дни и болкоуспокояващи за първата нощ, (и след това, ако се налага). Правим ежедневни проследяващи сесии на пациента за 5 до 7 дни. Тези сесии включват взимане на душ, дезинфекция, превързване и подменяне на еластичните превръзки.

В дните в ранния пост-оперативен период, за нас е най-важно проследяването за задържане на течности, за да се избегне образуването на болезнена серомна задръжка. Тя може да е причина за инфекция на по-късен етап. Ежедневното наблюдение на пациентите в първите дни е решаващо и ние не сме наблюдавали късни усложнения. Пациентите носят еластични чорапогащи за месец, препоръчително – за месец и половина. През този период са свободни да се върнат към личния си и професионален живот.

Резултатът е траен. Незабавно се дефинира по-хубав контур на тялото и крайниците. Отокът намалява в рамките на следващите 3 месеца. Поради уникалното втечняване на мастната тъкан и отделянето й извън клетките, тя се възприема като чуждо тяло и организмът се бори ензимно със собствената си мастна тъкан. Кръвоносната система генерализира това действие и в резултат на това се наблюдава се загуба на тегло в първите 6 месеца. След този период, пациентите трябва да поддържат баланса между въведени и изгорени калории и съответно – теглото си. Финалният резултат се подобрява с отслабване и намаляване на отока.

Масажи на третираните места са строго забранени! Това е така, защото движението на кожата може да разруши новообразуваните капиляри, което води до нарастване на отока и разхлабване на фиксацията на кожата.

 

Липосукция на корем, паласки, гърди, гръб - образователно видео

Ултразвукова липоскулптура на лице: двойна брадичка, бузи.

by cosmetic Коментари: 0

Излишъкът от мастна тъкан в долната част на лицето тежи в кожата и я удължава. Това придава на долната част на лицето „квадратна“ форма и излъчване, вместо младежкото „V“. В такива случаи, чрез липосукция на двойна брадичка и бузи, ние можем да изваем лицето в долната му част и да възстановим ъгъла между брадичката и шията. Стяга се и линията на долната челюст, както е при младите хора.

Най-добрият метод за премахването на мастните депа е VASER ултразвукова липоскулптура. Това е форма на липосукция, при която гигантските мастни клетки се втечняват с помощта на селективни ултразвукови вълни, без да се засягат съседните тъкани. По този начин, изсмукването на втечнената мастна тъкан под ниско напрежение става атравматично и безкръвно. Мастните депа не могат да се натрупат отново на същите места, тъй като ултразвукът ги е унищожил.

Резултатът е видим веднага, но се вижда най-добре няколко месеца след процедурата, поради намаляване на отока. Липсват синини и белези от операция. Следоперативно предписваме антибиотици, които се вземат за 5-7 дни, и болкоуспокояващи за първата нощ (и след това, ако се налага).

Детайлно описание на VASER ултразвукова липоскулптура, както и сравнение с други методи на липосукция, можете да видите тук.

След липоскулптура на двойна брадичка и бузи, кожата се стяга и ефектът е дълготраен. От „кръгло“ или „квадратно“ и с увиснали бузи, лицето става „овално“ или „V“-образно, с „хлътнали“ бузи. Извършва се самостоятелно, преди или едновременно среден лифтинг на лице (и/или лифтинг на долната част на лицето и шията).

 

Липосукция на двойна брадичка

Тази процедура е атравматична и без кръвозагуба. Малки синини, ниско и отпред на шията, са изключително редки и се наблюдават едва в 1 до 2 процента от случаите. След процедурата, предписваме антибиотици, които се вземат за  5-7 дни, и болкоуспокояващи за първата нощ (и след това, ако се налага). Поставят се специални лепенки в зоните на ултразвукова липосукция, само за първата нощ. Тъй като кожата в областта на двойната брадичка е ниско място, отокът може да я отлепи и тя да увисне при зарастването. Затова, след липоскулптура на двойна брадичка, пациентите трябва да носят еластична превръзка в продължение на месец. Тя притиска кожата, за да зарастне към мускулатурата. Пациентите трябва да следват точно инструкциите на лекаря, тъй като това ще доведе до трайни резултати.

 

Липосукция на бузи

Ако сме извършили само липосукция на бузи (долната част на лицето), носенето на еластични превръзки не е необходимо. Слага се самолепенка с телесен цвят само за първата нощ, за да намалим отока.

 

Липосукция на двойна брадичка и бузи едновременно

Най-често се прави VASER ултразвукова липоскулптура едновременно на бузи (долната част на лицето) и на двойна брадичка. В дните в ранния следоперативен период, за нас е най-важно проследяването на пациента, за да се предотврати задържане на течност. Ние проследяваме нашите пациенти в първите дни, когато може да се появи задръжка, докато се убедим, че такава липсва. Така ние предотвратяваме и избягваме образуването на болезнена задръжка (сером) и евентуално инфектиране на по-късен етап. Ето защо ние нямаме такива усложнения.

Процедурата се извършва само през точки в кожата. Благодарение на атравматичният характер на VASER липоскулптурата и в зависимост от характеристиките на пациента, ние можем да премахванем мастните депа едновременно от лицето и други области на тялото. Може да се извървшат и различни лифтинги по метода „лифтинг шевове на Сердев“, без белези.

Масажи на третираните места са строго забранени! Това е така, защото движението на кожата може да разкъса новообразуваните капиляри, което води до нарастване на отока. Забавя се възстановяването и се разхлабва фиксацията на кожата.

 

Виж още: Липосукция на коремЛипосукция на ръцеЛипосукция на седалище (с лифтинг ефект); Липосукция на крака (изправяне и удължаване); ЛипотрансферОбразователни видеа за козметичната хирургия и медицина

 

Липосукция на двойна брадичка - образователно видео

Липосукция на ръце

by cosmetic Коментари: 0

Натрупването на мастна тъкан на мишниците тежи и те увисват. Жените се оплакват, че ръкавите ги стягат, което ги депресира. Класическият метод за премахване на това увисване е изрязване. Най-добрият и естетичен метод за премахването на мастните депа от мишниците е VASER ултразвукова липоскулптура. Това е форма на липосукция на ръце, при която гигантските мастни клетки се втечняват с помощта на ултразвукови вълни, без да се засягат съседните тъкани. По този начин, изсмукването на мастната тъкан с много ниско налягане става атравматично и безкръвно. Мастните клетки не могат да се натрупат отново на същите места, тъй като ултразвукът ги унищожава.

Детайлно описание на VASER ултразвукова липоскулптура, както и сравнение с други методи на липосукция, можете да видите тук.

 

След липосукция на ръце

След процедурата, предписваме антибиотици за 5-7 дни и болкоуспокояващи за първата нощ. Правят се ежедневни проследяващи сесии в първите 3 -5. Тези сесии включват взимане на душ, дезинфекция, превързване и подменяне на еластичните ръкави.

В дните на ранния следоперативен период, за нас е най-важно да се следи за задържане на течности, за да се избегне задръжка на серомна течност. Пациентите носят еластични колани 24/7, в продължение на месец и половина. През този период са свободни да се върнат към личния си и професионален живот.

Незабавният резултат е задоволителен и се подобрява с намаляване на отока. Финалният резултат с отслабване на ръцете в областта на мишниците и стягане на кожата, се получава в рамките на първата година.

Масажи на третираните места са строго забранени! Това е така, защото движението на кожата може да разруши новообразуваните капиляри, което води до нарастване на отока и разхлабване на фиксацията на кожата.

Благодарение на атравматичният характер на VASER липоскулптурата и в зависимост от характеристиките на пациента, ние можем да премахванем мастните депа едновременно от ръцете и други области на лицето и тялото. Може да се извървшат и различни лифтинги по метода „лифтинг шевове на Сердев“, без белези.

Виж още: Липосукция на коремЛипосукция на лицеЛипосукция на седалище (с лифтинг ефект); Липосукция на крака (изправяне и удължаване); ЛипотрансферОбразователни видеа за козметичната хирургия и медицина

 

Утразвукова липоскулптура - образователно видео

Липотрансфер

by cosmetic Коментари: 0

Липотрансфер (трансфер на мастна тъкан) означава попълване на контура на лицето и тялото, както и на дефекти и неравности, със собствена мастна тъкан.

Голяма част от инжектираните мастни клетки нямат допир до околните тъкани. Много от тях загиват и се резорбират, поради липса на васкуларизация. Доказано е, че само до 30% от инжектираните мастни клетки успяват да се кръвоснабдят, стабилизират и да останат във времето. Ето защо, може да се наложи няколкократно извършване на липотрансфер, до окончателен ефект. Процедурата се комбинира с липоскулптура за получаване на материал, както и за оформяне на други зони на тялото.

Подпълването на лицето с мастна тъкан, за подмладаяване при по-възрастни, не е особено естетично, поради неравности. Въпреки това, то може да бъде задоволително, в зависимост от възрастта.

Инжектиране на мастна тъкан в усните не се прилага, поради наличие на по-добри методи.

В зависомост от етноса, в някои страни като Бразилия, трансфер на мастна тъкан се използва и за набухване на големите срамни устни или уголемяване на седалището, което е етническа естетика. Късните резултати обаче са фистули, инфекции, изтичане на некротизирали мастни тъкани.

Мастна тъкан може да се инжектира и в гърдите. Методът обаче е спорен и не се е наложил в България, поради загиването на незахранените мастни клетки. При по-голямо количество, може да се наложи дрениране на по-късен етап.

Ние използваме липотрансфер в случаи на нужда от попълване на дефекти (както е на снимката при асиметрия на лицето) или за подпълване на вътрешната страна на подбедрици с формата „О“ (както е на следващите снимки).

 

Виж още: Липосукция на коремЛипосукция на ръцеЛипосукция на седалище (с лифтинг ефект); Липосукция на крака (изправяне и удължаване); Липосукция на двойна брадичкаОбразователни видеа за козметичната хирургия и медицина

 

Ултразвукова липоскулптура - образователно видео