E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

Biofibre – Често задавани въпроси

by cosmetic Коментари: 0

Тук ще откриете списък с отговори на често задаваните въпроси относно присаждането на изкуствена коса Biofibre (Биофибре).

 

Кои са свойствата, които правят биосъвместимата изкуствена на коса Biofibre® подходяща за имплантиране?

Влакната изпълняват всички изисквания, заложени от международните стандарти за безопасност и биосъвместимост на медицинските устроуства (International Standards for safety and biocompatibility of Medical Devices).

Как се извършва процедурата по поставяне на косата?

Имплантацията представлява лека за пациента процедура. Състои се от индивидуалното поставяне на всеки косъм Biofibre, до достигане на желаната от пациента гъстота.

Кой може да извършва имплантация на коса Biofibre®?

Имплантирането е медицинска процедура, която може да се извършва само от квалифициран и специално обучен лекар, използвайки одобрена като медицинско устройство изкуствена коса, върху правилно подбрани пациенти. 

Как изглежда имплантираната коса и как се поддържа?

Биофибрите са есететичестки идентични с естествената коса. Пациентите трябва да я поддържат по същия начин, както и естествената – с висококачествени продукти за коса. Влакната не се обезцветяват и не трябва да се боядисват с агресивни продукти. Те са много устойчиви и не се късат.

Колко време е нужно, за да се стабилизира импланта?

Крайната фиксация на имлантираните биофибри завършва 20-30 дни след процедурата и ще остане непроменена дълго време.

Колко косъма Biofibre могат да се поствят за една сесия?

Обикновено се имплантират 800-1500 косъма на сесия, с максимум 2000 при пълна плешивост. Ако пациентът желае по-голяма гъстота, лекарят може да имплантира изкуствената коса Medicap High Density (MHD), за да предостви троен обем коса извън скалпа, сравнен с броя импланти (при имплантирани 1000 влакна се получават 3000 косъма).

Колко често може да се провеждат сесии за имплантиране на изкуствена коса Biofibre?

Обикновено, сесиите могат да се повтарят на всеки 15-28 дни. Важното е всеки имплант да се поставя на здрав скалп.

Мога ли да се подложа на имплантация на биофибри след автоложна трансплантация на коса?

Да, вече е стандартна практика лекарите, които извършват трансплантации, също така да имплантират Biofibre, с цел увеличаване гъстотата на косата.

Мога ли да се подложа на имплантация на биофибри по време на терапия с Minoxidil и Finasteride?

Да, в днешно време много дерматолози имплантират изкуствена коса Biofibre® едновременно с дермо-трихологична терапия.

Нося перука - мога ли да се подложа на имплантация на изкуствена коса Biofibre?

Да, имплантацията на биофибри започва от тила, след което частта от перуката, съответстваща на имплантираната зона се премахва стъпка по стъпка, като новоимплантиранта зона трябва да остане свободна, за бързо заздравяване.

Колко дълго ще се задържи естетичния резултат от имплантирането на Biofibre?

Продължителността на постигнатия естетичен резултат зависи от правилната поддръжка в периода след имплантиране. Проучванията по този въпрос докладват загуба на 10% от имплантираните влакна на годишна база.

Колко влакна Biofibre® са необходими за обща загуба на коса?

Приблизително 2500 косъма са достатъчни за получаване на добър естетичен резултат. За по-голяма гъстота, може да се използва коса Medicap High Density (MHD).

Присаждане на коса – Biofibre

by cosmetic Коментари: 0

За присаждане на коса в случаи на оплешивяване, в нашата клиника прилагаме методите за трансплантация или имплнатация. Най-добри резултати получаваме с имплантация на изкуствена коса Biofibre. Оплешивяването се дължи на комбинация от стареене, хормонални промени и генетична история. Колкото по-рано започне оплешивяването, толкова е по-изразено. То може да бъде също резултат от травма или изгаряния.

 

Имплантиране на изкуствена коса Biofibre

За разлика от трансплантацията (присаждане на собствена коса, взета от тила), имплантацията е метод за присаждане на коса, при който оплешивяването се покрива с биосъвместими влакна, за незабавно постигане на желания външен вид.

При трансплантацията, новата коса израства около 4 до 6 месеца след операцията. В случаите с грешно изпълнена техника, може да се появят белези, които да затруднят последваща процедура.

Влакната изкуствена коса Biofibre са най-съвременните органични влакна, в съответствие с всички необходими сертифкати, базирани на директива 93/42/ЕИО за медицинските изделия. Редица предклинични, клинични и хистологични проучвания потвърждават ефективността и безопастността на Биофибре за третиране на алопеция (оплешивяване) при мъже и жени.

Биофибрите са меки, гъвкави, фини и устойчиви на боядисване. Имплантирането им дава незабавен и естетичен резултат. За тази цел, влакната биват 13 цвята, с 3 възможни дължини (15, 30 и 45см) и три стила (прави, вълнисти и къдрави). При подходящ подбор, тези характеристика ще задоволят почти всички изисквания на пациентите. Косата има естесвен вид и може да се мие.

Процедурата по присаждане на коса Biofibre е бърза и безболезнена. Извършва се под локална упойка. Естетичният резултат е незабавен и пациентите напускат клиниката подмладени, с нова коса. 40-50 косъма на квадратен сантиметър създават естествена гъстота. Средната загуба на влакна годишно зависи от вида на кожата и грижите, които полага пациентът, като варира от 5 до 20%. Загубата на биофибри не оставя белези и процедурата за сгъстяване може да се повтаря при необходимост. Благодарение на високата стерилност, нямаме инфекции.

Усещането за движение на имплантираната коса е като при собствената. Пациентите описват удоволствието от раздвижената или развяна от вятъра коса като нещо много повече от възвърнато самочувствие.

Виж още: Често задавани въпроси относно имплантирането на Biofibre; Обучение за имплантиране на Biofibre

Виж още: Цялостно разкрасяване на лицето без белези; Липосукция на корем, гърди, гръб, паласкиОбразователни видеа за козметичната хирургия и медицина

NB! Можете да се възползвате от преференциални цени за присаждане на коса Biofibre, ако участвате като модел по време на обученията за извършване на тази процедура. За повече информация, моля свържете се с нас.

 

Трансплантация на коса. Методи.

Присаждане на коса с транплантация се състои във възстановяване на плешиви участъци на скалпа със собствена коса (космени фоликули). Фоликулите се взимат от тила и се трансплантират на ново място, в кожата на плешивия участък. Броят на необходимите присадки и продължителността на лечебните сесии зависят от степента на плешивост. Възможно е да са необходими няколко операции.

Коса може да се вземе чрез изрязване на лента от окосмена кожа, от която се отделят гупи от 2 до 4-5 космени фоликули за присаждане. Това е по-стар метод. По-съвременнитите методи са:

Екстракция на фоликуларните единици (FUE)

Екстракцията на фоликуларните единици (FUE) е техника за трансплантация на коса, при която единични фоликули се взимат от донорните области на пациента, които са устойчиви на оплешивяване. Тези присадки (космени фоликуларни единици) след това се трансплантират в зоните на оплешивяване на пациента.

Като се има предвид продължителността тази процедура, често се ограничава до трансплантация на 500 до 600 фоликулни единици присадки за един ден с максимум до 2000 фоликула. Цената на присадката на FUE също обикновено по-висока.

Използване на ламба

Състои се в покриване на плешиви участъци с кожни ленти, със запазено кръвоснабдяване.

Намаляване на скалпа (серийно изрязване - ексцизия)

Изрязва се колкото може по-голяма част от плешивата област и се зашива без напрежение.

Тази техника се повтаря един или повече пъти до пълно или задоволително за пациента премахване на плешиви зони.

Разширяване на тъканите с експандери

Устройство, наречено разширител на тъкани - експандер, се поставя в зона с добро окосмяване, разположена в близост до плешив участък. След няколко седмици, тъканният експандер разширява кожата до степен да може да покрие плешивостта. След това е необходима друга операция, за да се постави новата разширена окосмена кожа върху прилежащата плешива област.

Почти всеки вярва, че единичните фоликуларни единици са най-добрите присадки за трансплантация на коса, но реалността е малко по-различна. В нашата клиника се използват 3 размера на присадките: единични космени фоликуларни единици, фоликуларни единици с 2-3 косъма и модифицирани фоликулни единици с 4-5 косъма. Използваме единичните космени фоликулни единици предимно отпред, за линията на косата, докато останалите фоликулни единици могат да бъдат основният размер за останалите присадки.

Идеалните кандидати за тази процедура трябва да имат здрав растеж на косата в зоните отзад и отстрани на главата, които са донорните места, откъдето се взимат присадките.

За да се постигне желаната пълнота, са необходими няколко хирургически сесии. От всяка сесия се препоръчва възстановителен период от няколко месеца. Крайният резултат след серия трансплантации може да отнеме до 2 години.

Един или два месеца след операцията, присадената коса изпада (което е нормално и временно). Отнема още един месец или повече, преди да започне растежа на косата. За да се създадат по-естествени резултати, може да е необходима процедура за хирургическо допълване.

Присаждане на коса - образователно видео

Фотоепилация със Spa-Touch

by cosmetic Коментари: 0

Всеки, независимо дали е мъж или жена, се стреми да има абсолютно гладка кожа, което е символ на чистота и красота. Много и разнообразни са начините за обезкосмяване. Напоследък се наблюдава ориентиране към по-бързите, по-новите и по-ефективни методи, защото са обещаващи и имат по-дълготраен ефект. Има два основни метода за премахване на окосмяването – лазер и фотоепилация.

При лазерна епилация, унищожаването на космените луковици се постига с единични лазерни лъчи. Методът има няколко недостатъка – може успешно да се прилага само при пациенти с тъмни косми – белите и русите косми са едва засегнати от лечението. Пациенти с тъмна кожа или с плажен тен, диабетици, бременни жени и др. не са подходящи. След процедурата има възможност за зачервяване и подуване. Съществува риск от депигментация и директната слънчева светлина трябва да се избягва за около месец.

 

Фотоепилация

При фотоепилацията се въздейства върху пигмента в клетката на корена на косъма, чрез интензивен светлинен поток от импулсна лампа, която разрушава луковицата и косъмът пада. Спектърът е по-широк и безвреден. Фотоепилацията има уникалното преимущество, че е приложима при всякакъв вид и цвят косми, и всякакъв тип кожа. Енергията и продължителността на въздействие на импулса се избират съобразно индивидуалните особености на кожата и космите на пациента. Процедурата не предизвиква усложнения, няма зачервяване и реакция на обработвания участък. Безболезнена е и удобна за приложение. Ефектът от фотоепилацията е изтъняване и намаляване броя на космите, както и удължаване на периода на растеж на космите, така че първоначалните интервали от 2-3 месеца между сеансите впоследствие достигат продължителност до една година.

Медицински Център „Естетична Хирургия, Естетична Медицина“ има богат опит, като извършва тази дейност с най-качествения апарат за фотоепилация – Spa Touch.

 

SpaTouch

Работим с апарати SpaTouch. Импулсът на устройството е 11 квадратни сантиметра (5 / 2.2 cm). За сравнение, IPL импулс е 3 квадратни сантиметра.