E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

28 апр.
2009

16 годишнина на дружеството по козметична хирургия

<- Обратно към „Новини“

 

16 годишнина на дружеството по козметична хирургия

НБДЕХЕМ, 28 Април 2009

БЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО ДРУЖЕСТВО ПО ЕСТЕТИЧНА ХИРУРГИЯ
навърши 16 години от основаването си, а медицинския център “Естетична хирургия, Естетична медицина” – 15 години

Дружеството е едно от най-активните в Съюза на медицинските дружества в България, с голям международен авторитет и изяви, поради което в света вече се говори за „българска школа по козметична хирургия“. То превърна козметичната хирургия в академична специалност „Козметична (естетична) хирургия“. От миналата година, с министерска заповед има 4 зачислени специализанти, а от тази – още 5 (четирима български лекари и един чужденец). Начерта нови и съвсем специфични закони в областта на философията за разкрасяване, принципите и методиките, оперативните техники, инструменталното оборудване, помощните материали и медикаментите, както и строго регламентиране на етиката спрямо пациентите, отразено в медицинския стандарт на специалността „Козметична (естетична) хирургия“, изготвен от Дружеството и приет от Министерство на здравеопазването с Наредба 6 от 2008 г.

Медицинският център „Естетична хирургия, Естетична Медицина” с ръководител д-р Сердев, вече 15 години успешно прилага най-новите техники и постижения в козметичната хирургия и като единствената база за обучение в България е водеща в този бранш на медицината. Гордее се и с международни акредитации за университетско обучение на чужди хирурзи.

Годишнината беше отпразнувана тържествено в присъствието на видни учени, лекари, политици, журналисти и приятели. Тоги, сертификати за членство и специални членски карти придадоха академична обстановка и блясък на събитието. На тържеството, при специална церемония за съпричастие, високо експертно присъствие и принос в развитието на специалността „Козметична (естетична) хирургия“, председателят на Дружеството почетния професор на Нов Български университет и национален консултант на МЗ по специалността обяви новите Почетни членове на дружеството:
– Проф. Живка Винарова ДМН – ръководител на Медико-биологичен департамент на Нов Български университет, към който е Центъра за продължаващо обучение на чуждестранни козметични хирурзи според европейското изискване.
– Д-р Мария Джорова – председател на сдружението на Българските стоматолози, Управител на Медико-дентален център „АМА”

За автора:

Други новини

Съжаляваме, коментарите не са разрешени.