E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

Стесняване на ноздри

Благодарение на авторските методи на д-р Сердев в ринопластиката, ние можем да извършим стесняване на ноздри неинвазивно и атравматично, без белези. Носът е позициониран в средата на лицето и естетиката на пропорциите до голяма степен зависи от него. Затова, стесняването на ноздрите трябва да бъде съобразено с естетичните 30 градуса отклонение на всяка ноздра от централната линия. Важно е корекцията да не пречи на дишането, тъй като функцията на носа е по-важна от формата му.

Съществува и метод за стесняване на ноздри с изрязване на част от ноздрите. Това е инвазивен подход, при който може да останат повече или по-малко видими белези, поради което не го препоръчваме и го практикъваме в особени случаи. Освен това, изрязването на ноздрите изисква повече време за зарастване.

При зашиването по метода на д-р Сердев, няма следоперативно възстановяване и не остават видими белези. Пациентите са свободни да се върнат към задълженията си веднага.

Процедурата за стесняване на ноздри може да се извърши самостоятелно, в комбинация с други техники на д-р Сердев за атравматична корекция на носа или с цялостна ринопластика. С цел разкрасяване и благодарение на атравматичният характер на методиката, ринопластиката може при необходимост да се комбинира и с различни лифтинги по метода „лифтинг шевове на Сердев“, без белези или ултразвукова липоскулптура на лице и тяло.

Виж още: Премахване на гърбицаСтесняване гърба на носаКорекция на върха на носа (стесняване, скъсяване)

 

Ринопластика - образователно видео

Други процедури