E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

Присаждане на коса – Biofibre

За присаждане на коса в случаи на оплешивяване, в нашата клиника прилагаме методите за трансплантация или имплнатация. Най-добри резултати получаваме с имплантация на изкуствена коса Biofibre. Оплешивяването се дължи на комбинация от стареене, хормонални промени и генетична история. Колкото по-рано започне оплешивяването, толкова е по-изразено. То може да бъде също резултат от травма или изгаряния.

 

Имплантиране на изкуствена коса Biofibre

За разлика от трансплантацията (присаждане на собствена коса, взета от тила), имплантацията е метод за присаждане на коса, при който оплешивяването се покрива с биосъвместими влакна, за незабавно постигане на желания външен вид.

При трансплантацията, новата коса израства около 4 до 6 месеца след операцията. В случаите с грешно изпълнена техника, може да се появят белези, които да затруднят последваща процедура.

Влакната изкуствена коса Biofibre са най-съвременните органични влакна, в съответствие с всички необходими сертифкати, базирани на директива 93/42/ЕИО за медицинските изделия. Редица предклинични, клинични и хистологични проучвания потвърждават ефективността и безопастността на Биофибре за третиране на алопеция (оплешивяване) при мъже и жени.

Биофибрите са меки, гъвкави, фини и устойчиви на боядисване. Имплантирането им дава незабавен и естетичен резултат. За тази цел, влакната биват 13 цвята, с 3 възможни дължини (15, 30 и 45см) и три стила (прави, вълнисти и къдрави). При подходящ подбор, тези характеристика ще задоволят почти всички изисквания на пациентите. Косата има естесвен вид и може да се мие.

Процедурата по присаждане на коса Biofibre е бърза и безболезнена. Извършва се под локална упойка. Естетичният резултат е незабавен и пациентите напускат клиниката подмладени, с нова коса. 40-50 косъма на квадратен сантиметър създават естествена гъстота. Средната загуба на влакна годишно зависи от вида на кожата и грижите, които полага пациентът, като варира от 5 до 20%. Загубата на биофибри не оставя белези и процедурата за сгъстяване може да се повтаря при необходимост. Благодарение на високата стерилност, нямаме инфекции.

Усещането за движение на имплантираната коса е като при собствената. Пациентите описват удоволствието от раздвижената или развяна от вятъра коса като нещо много повече от възвърнато самочувствие.

Виж още: Често задавани въпроси относно имплантирането на Biofibre; Обучение за имплантиране на Biofibre

Виж още: Цялостно разкрасяване на лицето без белези; Липосукция на корем, гърди, гръб, паласкиОбразователни видеа за козметичната хирургия и медицина

NB! Можете да се възползвате от преференциални цени за присаждане на коса Biofibre, ако участвате като модел по време на обученията за извършване на тази процедура. За повече информация, моля свържете се с нас.

 

Трансплантация на коса. Методи.

Присаждане на коса с транплантация се състои във възстановяване на плешиви участъци на скалпа със собствена коса (космени фоликули). Фоликулите се взимат от тила и се трансплантират на ново място, в кожата на плешивия участък. Броят на необходимите присадки и продължителността на лечебните сесии зависят от степента на плешивост. Възможно е да са необходими няколко операции.

Коса може да се вземе чрез изрязване на лента от окосмена кожа, от която се отделят гупи от 2 до 4-5 космени фоликули за присаждане. Това е по-стар метод. По-съвременнитите методи са:

Екстракция на фоликуларните единици (FUE)

Екстракцията на фоликуларните единици (FUE) е техника за трансплантация на коса, при която единични фоликули се взимат от донорните области на пациента, които са устойчиви на оплешивяване. Тези присадки (космени фоликуларни единици) след това се трансплантират в зоните на оплешивяване на пациента.

Като се има предвид продължителността тази процедура, често се ограничава до трансплантация на 500 до 600 фоликулни единици присадки за един ден с максимум до 2000 фоликула. Цената на присадката на FUE също обикновено по-висока.

Използване на ламба

Състои се в покриване на плешиви участъци с кожни ленти, със запазено кръвоснабдяване.

Намаляване на скалпа (серийно изрязване - ексцизия)

Изрязва се колкото може по-голяма част от плешивата област и се зашива без напрежение.

Тази техника се повтаря един или повече пъти до пълно или задоволително за пациента премахване на плешиви зони.

Разширяване на тъканите с експандери

Устройство, наречено разширител на тъкани - експандер, се поставя в зона с добро окосмяване, разположена в близост до плешив участък. След няколко седмици, тъканният експандер разширява кожата до степен да може да покрие плешивостта. След това е необходима друга операция, за да се постави новата разширена окосмена кожа върху прилежащата плешива област.

Почти всеки вярва, че единичните фоликуларни единици са най-добрите присадки за трансплантация на коса, но реалността е малко по-различна. В нашата клиника се използват 3 размера на присадките: единични космени фоликуларни единици, фоликуларни единици с 2-3 косъма и модифицирани фоликулни единици с 4-5 косъма. Използваме единичните космени фоликулни единици предимно отпред, за линията на косата, докато останалите фоликулни единици могат да бъдат основният размер за останалите присадки.

Идеалните кандидати за тази процедура трябва да имат здрав растеж на косата в зоните отзад и отстрани на главата, които са донорните места, откъдето се взимат присадките.

За да се постигне желаната пълнота, са необходими няколко хирургически сесии. От всяка сесия се препоръчва възстановителен период от няколко месеца. Крайният резултат след серия трансплантации може да отнеме до 2 години.

Един или два месеца след операцията, присадената коса изпада (което е нормално и временно). Отнема още един месец или повече, преди да започне растежа на косата. За да се създадат по-естествени резултати, може да е необходима процедура за хирургическо допълване.

Присаждане на коса - образователно видео

Други процедури