E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

Оперативно уголемяване на устни – W-Y или V-Y пластика

W-Y пластика и V-Y пластика са методи за оперативно уголемяване на устни с перманентен ефект. Тези амбулаторни операции увеличават обема и сочността на устните, без използването на чужди тела. Д-р Николай Сердев модифицира и подобри процедурата, в резултат на което се постигат забележителни резултати, независимо от това колко тънки са устните.

Следоперативната травма е минимална. Устните заздравяват бързо, за около 3-5 дни. През този период, отокът е по-забележим. Може да има намалена чувствителност, но тя не трае повече от 2-3 месеца и е единствения недостатък на тази процедура.

Вижте още – Прякото инжектиране на силикон за естетични цели е строго забранено!

 

За процедурата

При оперативно уголемяване на устни по метода V-Y или W-Y пластика, хирургът извършва няколко различни манипулации, за да създаде новия облик на устните. Разрезите се правят от вътрешната страна на устата, като мускулатурата се избутва навън и увеличава обема на видимата розова част на устните. По този начин, устните могат да се уголемяват, но и да се намаляват, в зависимост от посоката на преместване.

През първите 24 часа след операцията, пациентите трябва неколкократно да слагат лед на устните си, за да се предотврати допълнително кръвонасядане и оток. Препоръчително е да се ограничат разговорите, усмивките и смеха (т.е. движение и разтягане на устните) за период от около седмица след процедурата. Наличието на оток е нормално, обикновено отшумява за 7-10 дни. По време на следоперативния период, пациентите приемат антибиотик и аналгетици за намаляване на болката. Трябва да избягват да се излагат на слънце, както и да консумират твърда храна. Използва се специален физиологичен разтвор при миене на устните. Евентуално изтръпване около устните отшумява след 4-6 седмици.

За пациенти, които предпочитат неоперативни методи за корекция на устни, можем да предложим и уголемяване на устните с импланти, филъри или трансплантация.

Всяка процедура включва възможност за усложнения. Пациентът трябва да ги обсъди с хирурга преди да премине процедурата.

Вижте ощеЦялостно разкрасяване на лицетоОбразователни видеа за козметичната хирургия и медицина

 

Пропорции на устните

Правилните естетически пропорции определят красотата на лицето, a устните играят основна роля. По обем, те трябва да съответстват на обема на очите и веждите. Прекаляването с обеми вреди на красотата. Горната и долната устна трябва да бъдат равни по обем и да са сочни в профил. V-Y или W-Y пластика за оперативно уголемяване на устни е един от начините за постигане на правилни обем и пропорции пожизнено.

Младите момичета изискват изящен външен вид. Повечето млади пациенти прибягват до корекцията на устните от чиста суета, за да се възприемат по-добре. За възрастните е по-важно да се създаде обем, за да се предотврати или спре набръчкването на устните, както и при сух и атрофирал външен вид.

Тънките устни често са вродени, но с възрастта и атрофията на мускулите, устните губят обема си. Стават сухи и набръчкани, поради активността на периоралните мускули. Във всеки случай, важно е да се подчертае контура на устните и да се увеличи обема на розовата лигавица на устните – повърхността за целуване.

Пациентите трябва да са навършили 18г. възраст.

 

Уголемяване на устни - образователно видео

Други процедури