E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

Среден лифтинг на лице. СМАС лифтинг без белези.

Среден лифтинг на лице без белези

Техниката за среден лифтинг на лице повдига и изпъва средната и долна част на лицето и шията. Също така изпъва назолабиалните и марионетните гънки (гънките в страни и надолу от носа и от устата). Подчертава скулите и т.нар. младежки „гладни скули“ – хлътването под тях. Възстановява линията на долната челюст, опъва шията. Ние повдигаме и стабилно фиксираме СМАС (Суперфициалната Мускуло-Апоневрозна Система) на лицето само през точковидни пробождания на кожата, по метода на д-р Сердев.

Това е един от най-успешните и международно разпространени методи на Проф. Д-р. Николай Сердев. Средният лифтинг на лице е най-популярен при пациетни в средна и напреднала възраст. Въпреки това, при нас често идват млади пациенти за стягане отпускането на кожата в долната част на лицето и шията, тъй като не оставяме белези.

В случай на натрупване на мастни депа с тежест в долната част на лицето, може да е необходима ултразвукова липоскулптутра. Целта е да изсмучeм и премахнем мастните натрупвания на бузите и увисването на кожата тип „булдог“. Това води и до стягане на кожата върху линията на долната челюст със съответното подмладяване.

„Лифтинг шевове на Сердев“ (Serdev Suture® Lifts) са най-модерните козметични СМАС лифтинг операции. Д-р Сердев използва само няколко кожни перфорации, за да повдигне която и да е област на лицето. Успешно се повлияват дори по-централните зони, недостъпни за класическите лифтинги. Това става без разрези или изрязвания на кожа, като по този начин не остават белези. Хоспитализация не е необходима. Пост-оперативното възстановяване е краткотрайно и не възпрепятства способността на пациента да се върне към всекидневния си живот още на следващия ден или след почивка от 2-3, по желание.

Вижте ощеГорен СМАС лифтинг на лице без белези; Цялостно разкрасяване на лицето без белезиОбразователни видеа за козметичната хирургия и медицина

 

Какво представлява СМАС и защо се използва?

Още през 1972 г., хирурзи доказаха че кожата е нестабилна и след класически лифтинг се разтегля и удължава в рамките на минути. Оттогава, повдигането на Суперфициалната Мускуло-Апоневрозна Система на лицето (СМАС – здравата фасция, за която е фиксирана кожата) стана задължителния метод за хирургически лифтинг, за запазване на дълготраен резултат.

Кожата и меките тъкани не увисват лесно, благодарение на това, че са здраво закрепени към СМАС. Следователно, ако отделим кожата от СМАС, тя ще се разтегли, защото ще е изгубила стабилната си фиксация. В резултат от това, един последващ СМАС лифтинг не би могъл да изтегли и повдигне кожата. Последствията от отделяне на кожата от СМАС са масковидно опънат вид на лицето, изтегляне на косата зад ушите и др. Разбира се, ние сме твърдо против подобен подход при лифтинг на лице.

 

Пациентка, 24 часа след процедурата

Други процедури