E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

Повдигане на вежди

Този лифтинг е необходим в случаите, когато ъглите на лицето сочат надолу. Процедурата за повдигане на вежди цели да възвърне младежкото излъчване на очите. За да създадем правилните естетични пропорции и ъгли, ние използваме метода лифтинг шевове на Сердев“ и така не оставяме белези. Процедурата постига двоен ефект, тъй като освен веждите се повдига и ъгъла на очите. В допълнение, ефективният лифтинг на веждите, повдига увисналите горни клепачи при по-възрастни пациенти и отлага с години нуждата от извършване на блефаропластика. Затова, повдигането на увисналите вежди винаги предхожда блефаропластиката.

Вижте ощеОбразователни видеа за козметичната хирургия и медицинаД-р Сердев оперира водещата на „Пълна промяна“ в БразилияХоливуд снима филм за български хирург

 

Повдигане на вежди без белези

Лифтингът се извършва само през 2 точковидни перфорации в окосмяването на веждите, което позволява на специално разработените игловидни инструменти да минат през кожата. Повдигаме фиксацията на веждите (фасция на Сердев) и стабилно я фиксираме по-високо за периоста, което подсигурява дълготрайния естетичен резултат. Няма разрези и, съответно, не оставяме белези. Точковидните перфорации изчезват за 1 до 3 дни. Връщането към социалния живот е незабавно или в рамките на 2-3 дни, в зависимост от желанието на пациента.

Важно е да подчертаем, че процесът на стареене не може да бъде спрян. След повдигане на вежди, стареенето продължава, но това се случва от новата, по-висока и по-младежка позиция.

В нашата клиника не практикуваме класически или ендоскопски методи, поради тяхната травматичност, дългия период на възстановяване и факта, че те са индиректни, с недостататъчен ефект и оставят белези.

 

Естетика

Защо е важна процедурата за повдигане на вежди без белези?

Kогато контактуваме ние се наблюдаваме в очите. Ъглите определят дали Вашето лице ще изглежда уморено, тъжно и остаряло (ъгли надолу – театрална „маска на трагедията”), или ще има радостно, свежо и младо излъчване (ъгли нагоре – театрална „маска на комедията”).

С възрастта, веждите се отпускат надолу. Повдигането на веждите е популярно сред хората на 40-60г и може да се комбинира с други лифтинги на лицето. Корекция на клепачите може да се извърши едновременно или доста време след повдигането на веждите.

Науката на естетиката не се променя и остава вечна. Модерно е веждите да се издигат странично нагоре и да достигат височина най-малко 1 см над горния ръб на орбитата. В света на модата, тази височина е 1,5 см.

Освен подмладяване, с този метод постигаме и разкрасяване. Много млади хора изглеждат сериозни и уморени. Това се дължи на ниската позиция странично на веждите. Такава позиция може да бъде вродена или придобита. Атравматичната същност на „лифтинг шевовете на Сердев“, липсата на белези и бързото завръщане към социален жисот правят този метод изключително подходящ и за младите.

 

Мнение от пациентка

Повдигане на вежди - образователно видео

Други процедури