E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

Оформяне на скули. Повдигане, създаване на обем.

Оформяне на скули без имланти, чрез лифтинг и/или създаване на обем

В нашата клиника използваме метода „лифтинг на скули“ с шевове на Сердев за оформяне на скули. Така можем ефективно да повдигнем скулите, като същевременно създадем обем и изгладим (опънем) назолабиалните гънки, без да използваме импланти. Събирането и обединяването на собствените тъкани премахва т.нар. „слъзна бразда“, която разделя скулите на две.

Д-р Сердев извършва процедурата само през прободни точки в кожата, които не оставят белези и изчезват за 1-2 дни. Много от телевизионните лица, използващи процедурата за лифтинг на скули, са на работа на следващия ден.

За да създадат обем, много лекари се опитват да запълнят слъзните и назолабиалните гънки, с което създават общо изпъкване на средната и долната части на лицето. Същевременно филърите създават допълнителна тежест, с което оставят кожата удължена след резорбцията им. Правилният подход за оформяне на скули е да се вдигнат меките тъкани обратно върху ябълчната кост, да се възстанови скулата, да се създаде необходимия обем – медиално или латерално – и така да се повдигне скулата. По този начин изглаждаме слъзните и назолабиалните гънки (гънките странично от носа към краищата на устата), и разделението на скулата. Успешно подобряваме изражението на лицето и постигаме младежко удължаване на „триъгълника на красотата“, определящ за красотата средната и долната части на лицето.

Вижте ощеЦялостно разкрасяване на лицето, РинопластикаОбразователни видеа за козметичната хирургия и медицина

Вижте ощеД-р Сердев оперира водещата на „Пълна промяна“ в БразилияХоливуд снима филм за български хирургд-р Николай Сердев обучи 27 избрани американски естетични хирурзи в Маями

 

Скулите и „триъгълникa на красотата“

Скулите имат отношение към почти всички естетични норми на лицето. За съжаление, не всеки има изразени скули.

Скулите и брадичката създават така наречения „триъгълник на красотата“. При азиатците скулите са изразени отстрани, но не и отпред, и създават познатото плоско лице. При европеидната раса, често скулите са по-изразени отпред, но бързо увисват или почти липсват, както отпред, така и странично.

„Мастното телце на Биша“ (Corpus adiposum buccae, Bichat’s fat pad) е от голямо значение за контура на скулите и лицето. Най-често, още след 30 г. възраст, мастната тъкан губи връзката с ябълчната кост, смъква се надолу така се образува слъзната гънка. Освен това, увисва над назолабиалните гънки като ги прави дълбоки и видими. Ето защо, вдигането на скулите обратно на мястото им е по-естетически издържано от запълването на дълбоките гънки, което прави лицето да изглежда пълно и кръгло. Лифтинг шевовете на д-р Сердев, без белези и без импланти, лесно възстановяват „триъгълника на красотата“, с правилни обеми, ъгли и пропорции.

 

Мнение на пациентка

Други процедури