E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

Корекция на брадичката без импланти

Корекция на брадичката без импланти

Увеличаване на брадичката без импланти, е една от най-популярните техники на Д-р Николай Сердев в световен мащаб. За тази амбулаторна процедура, д-р Сердев използва само две пункции в кожата, в супра- и суб-менталните гънки. С помощта на специални инструменти, без разрези, той зашива меката тъкан на брадичката в правилна позиция върху косттаКорекция на брадичката включва изваждане на собствените тъкани напред, но при деформации, изместването може да бъде нагоре, надолу, вляво или дясно. Пациенти най-често ни търсят при малка брада (микрогения и ретрогения) и при възрастово увисване на брадичка (witch chin).

Целта на процедурата за корекция на брадичката, е да я пoставим в централната ос на лицето, да я уголемим до правилния размер и да създадем правилни пропорции на лицето.

Вижте ощеЛипосукция на двойна брадичкаОбразователни видеа за козметичната хирургия и медицина

 

Цялата процедура отнема няколко минути. Няма разрези на кожата и не се използват превръзки. Лицето трябва да се измие на следващия ден. Точката от кожната пункция в супра-менталната гънка може да бъде видима за 1-2 дни. При нужда, пациентите могат да използват грим, за да я прикрият. Ранният следоперативен оток е почти невидим и пациентите могат да се завърнат към социалния си живот, веднага щом пожелаят.

Резултатите от процедурата са трайни. Пациентите я предпочитат пред алтернативния метод за използване на чужди тела (импланти). Това е така, понеже тези методи изискват разрези, включват отоци и носене на бинтове. Освен това, може да имат процент усложнения, като разместване и инфекция.

 

Подчертаване на брадичката. Крекция позицията на брадичката при деформации

Използваме този метод, не само за повдигане на увиснала брадичка, но също така за подчертаване и корекция на позицията – настрани, нагоре или надолу. Такива случаи са например деформации на лицето и заешка устна. Резултат от процедурата за корекция на брадичката са правилни обеми, ъгли и пропорции.

Като допълнение или като отделна процедура, можем да се създадем и трапчинка на брадичката.

Вижте ощеСъздаване на трапчинки на бузите

 

Дисхармония, красота и пропорции

Недостатъците на профила се дължат на вродени и травматични фактори с различна степен на деформация, както и на тези, свързани със стареенето. Загубата на обем или генетично малката челюст засягат естетиката и вида на устата, брадичката и шията. Дисхармонията между скелетната опора и обвивката на меките тъкани, често бива причината за проблеми от естетическо естество.

Брадичката е важна част от лицето. Тя е част от благородния профил (който е права линия), както и от „триъгълника на красотата“ – добре изразени брада и скули. Когато  се усмихваме, триъгълникът е по-видим, а лицето изглежда по-красиво. Играе важна роля и за дефинирането на естетичните пропорции на лицето. Долната част на лицето трябва да се раздели на 3 части – една част за горната устна и две части за долната устна и брадата (пропорция 1:2). Общо, те трябва да са една трета от лицето (златно сечение).

Методът на д-р Сердев позиционира брадата в линията на профила и възстановява естетичестките обеми, ъгли и пропорции.

 

Други процедури