E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

Лифтинги на лице

by cosmetic Коментари: 0

лифтинги на лице без белези

Лифтингите на лице имат за цел да разкрасят и подмладят пациента, чрез възстановяване на правилните пропорции, ъгли и обеми. Лицето се състои от множество различни зони, които можем да повдигнем и/или коригираме поотделно или в различни комбинации, според нуждите на пациента.

Това е възможно, благодарение на авторските методи на д-р Николай Сердев в областта на козметичната хирургия, които прилагаме в нашата клиника - т.нар. "лифтинг шевове на Сердев" (Serdev Sutures Lifts). Те са мини-инвазивни и атравматични лифтинг методи, които не оставят белези и така позволяват извършването на различни комбинации от лифтинги на лице и тяло.

Зоните за лифтинг на лице без белези, по метода на д-р Сердев, са:

В Ринопластиката:

С изключение на премахването на гърбица, изброените по-долу процедури са авторски методи на д-р Сердев в областта на ринопластиката. При тях няма травма и не остават синини. Не са необходими гипсове и тампони. Единствено при премахване на гърбица поставяме лепенка с цвят на кожата, която остава за няколко дни, с цел да поеме отока.

 Други процедури за лице:

Вижте още - Лифтинги на тялоОбразователни видеа за козметичната хирургия и медицина

Лифтинги на тяло

by cosmetic Коментари: 0

Лифтинги на тяло

Лифтингите на тяло имат за цел да разкрасят и подмладят пациента, чрез възстановяване на правилните естетични пропорции, ъгли и обеми. Тялото се състои от множество различни зони, които можем да повдигнем и/или коригираме поотделно или в различни комбинации, според нуждите на пациента.

Това е възможно, благодарение на авторските методи на д-р Сердев в областта на козметичната хирургия, които прилагаме в нашата клиника - т.нар. "лифтинг шевове на Сердев" (Serdev Sutures® Lifts). Те са мини-инвазивни и атравматични лифтинг методи, които не оставят белези и така позволяват извършването на различни комбинации от лифтинги на тяло и лице.

Когато е нужно повдигане на седалището, д-р Сердев е разработил 2 вариянта. Единият е лифтинг чрез "лифтинг шевове", а другият е с помощта на ултразвукова липоскулптура. Комбинация от двете е възможна, според нуждите на пациента, без белези. Процедурите се извършват през точковидни пробождания на кожата.

Зоните за лифтинг на тяло без белези, по метода на д-р Сердев, са:

Други процедрури за тяло:

Вижте още - Лифтинги на лице; Образователни видеа за козметичната хирургия и медицина

Присаждане на коса – Biofibre

by cosmetic Коментари: 0

За присаждане на коса в случаи на оплешивяване, в нашата клиника прилагаме методите за трансплантация или имплнатация. Най-добри резултати получаваме с имплантация на изкуствена коса Biofibre. Оплешивяването се дължи на комбинация от стареене, хормонални промени и генетична история. Колкото по-рано започне оплешивяването, толкова е по-изразено. То може да бъде също резултат от травма или изгаряния.

 

Имплантиране на изкуствена коса Biofibre

За разлика от трансплантацията (присаждане на собствена коса, взета от тила), имплантацията е метод за присаждане на коса, при който оплешивяването се покрива с биосъвместими влакна, за незабавно постигане на желания външен вид.

При трансплантацията, новата коса израства около 4 до 6 месеца след операцията. В случаите с грешно изпълнена техника, може да се появят белези, които да затруднят последваща процедура.

Влакната изкуствена коса Biofibre са най-съвременните органични влакна, в съответствие с всички необходими сертифкати, базирани на директива 93/42/ЕИО за медицинските изделия. Редица предклинични, клинични и хистологични проучвания потвърждават ефективността и безопастността на Биофибре за третиране на алопеция (оплешивяване) при мъже и жени.

Биофибрите са меки, гъвкави, фини и устойчиви на боядисване. Имплантирането им дава незабавен и естетичен резултат. За тази цел, влакната биват 13 цвята, с 3 възможни дължини (15, 30 и 45см) и три стила (прави, вълнисти и къдрави). При подходящ подбор, тези характеристика ще задоволят почти всички изисквания на пациентите. Косата има естесвен вид и може да се мие.

Процедурата по присаждане на коса Biofibre е бърза и безболезнена. Извършва се под локална упойка. Естетичният резултат е незабавен и пациентите напускат клиниката подмладени, с нова коса. 40-50 косъма на квадратен сантиметър създават естествена гъстота. Средната загуба на влакна годишно зависи от вида на кожата и грижите, които полага пациентът, като варира от 5 до 20%. Загубата на биофибри не оставя белези и процедурата за сгъстяване може да се повтаря при необходимост. Благодарение на високата стерилност, нямаме инфекции.

Усещането за движение на имплантираната коса е като при собствената. Пациентите описват удоволствието от раздвижената или развяна от вятъра коса като нещо много повече от възвърнато самочувствие.

Виж още: Често задавани въпроси относно имплантирането на Biofibre; Обучение за имплантиране на Biofibre

Виж още: Цялостно разкрасяване на лицето без белези; Липосукция на корем, гърди, гръб, паласкиОбразователни видеа за козметичната хирургия и медицина

NB! Можете да се възползвате от преференциални цени за присаждане на коса Biofibre, ако участвате като модел по време на обученията за извършване на тази процедура. За повече информация, моля свържете се с нас.

 

Трансплантация на коса. Методи.

Присаждане на коса с транплантация се състои във възстановяване на плешиви участъци на скалпа със собствена коса (космени фоликули). Фоликулите се взимат от тила и се трансплантират на ново място, в кожата на плешивия участък. Броят на необходимите присадки и продължителността на лечебните сесии зависят от степента на плешивост. Възможно е да са необходими няколко операции.

Коса може да се вземе чрез изрязване на лента от окосмена кожа, от която се отделят гупи от 2 до 4-5 космени фоликули за присаждане. Това е по-стар метод. По-съвременнитите методи са:

Екстракция на фоликуларните единици (FUE)

Екстракцията на фоликуларните единици (FUE) е техника за трансплантация на коса, при която единични фоликули се взимат от донорните области на пациента, които са устойчиви на оплешивяване. Тези присадки (космени фоликуларни единици) след това се трансплантират в зоните на оплешивяване на пациента.

Като се има предвид продължителността тази процедура, често се ограничава до трансплантация на 500 до 600 фоликулни единици присадки за един ден с максимум до 2000 фоликула. Цената на присадката на FUE също обикновено по-висока.

Използване на ламба

Състои се в покриване на плешиви участъци с кожни ленти, със запазено кръвоснабдяване.

Намаляване на скалпа (серийно изрязване - ексцизия)

Изрязва се колкото може по-голяма част от плешивата област и се зашива без напрежение.

Тази техника се повтаря един или повече пъти до пълно или задоволително за пациента премахване на плешиви зони.

Разширяване на тъканите с експандери

Устройство, наречено разширител на тъкани - експандер, се поставя в зона с добро окосмяване, разположена в близост до плешив участък. След няколко седмици, тъканният експандер разширява кожата до степен да може да покрие плешивостта. След това е необходима друга операция, за да се постави новата разширена окосмена кожа върху прилежащата плешива област.

Почти всеки вярва, че единичните фоликуларни единици са най-добрите присадки за трансплантация на коса, но реалността е малко по-различна. В нашата клиника се използват 3 размера на присадките: единични космени фоликуларни единици, фоликуларни единици с 2-3 косъма и модифицирани фоликулни единици с 4-5 косъма. Използваме единичните космени фоликулни единици предимно отпред, за линията на косата, докато останалите фоликулни единици могат да бъдат основният размер за останалите присадки.

Идеалните кандидати за тази процедура трябва да имат здрав растеж на косата в зоните отзад и отстрани на главата, които са донорните места, откъдето се взимат присадките.

За да се постигне желаната пълнота, са необходими няколко хирургически сесии. От всяка сесия се препоръчва възстановителен период от няколко месеца. Крайният резултат след серия трансплантации може да отнеме до 2 години.

Един или два месеца след операцията, присадената коса изпада (което е нормално и временно). Отнема още един месец или повече, преди да започне растежа на косата. За да се създадат по-естествени резултати, може да е необходима процедура за хирургическо допълване.

Присаждане на коса - образователно видео

Естетична медицина

by cosmetic Коментари: 0

Освен хирургически процедури на лице и тяло, ние предлагаме и козметични процедури в сферата на естетичната медицина. Те позволяват атравматичното лечение на различни естетични проблеми.

Процедури:

Инжектиране на ботулинов токсин;
– Фотоепилация;
– Лечение на акне;
– Лечение на стрии;
– Микродермабразио (лек пилинг на кожата);
– Химически пилинг.

Липосукция – VASER Ултразвукова Липоскулптура

by cosmetic Коментари: 0

Липосукцията е метод за премахване на натрупани мастни депа в зони на лицето и тялото. За да извършим тази процедура без травма, ние ползваме т.нар. ултразвукова липоскулптура (UAL). Това е най-добрия метод за липосукция и ооформяне на тялото, с който разполагаме в наши дни. При него почти няма кръвозагуба, следоперативното възстановяване е бързо. Пациентите могат незабавно да подновят своите работни и социални дейности. Допълнителни позитиви на ултразвуковата липоскулптура са стягане на кожата и отслабване. Ето защо, предварително отслабване с увисване на кожата при този метод е противопоказано.

Вижте още – Образователни видеа за козметичната хирургия и медицина; Новини

 

Приложение на VASER Ултразвукова Липоскулптура

Традиционната тумесцентна липосукция е много ефективна при млади пациенти със стегнтата кожа и с леко до умерено затлъстяване. Възстановяването при нея е продължително поради травмата и кръвозагубата.

Ултразвуковата липоскулптура обаче разшири обхвата за пациенти, подходящи за скулптуриране на лице и тяло. Можем да включим пациенти с повече и по-големи мастни депа и с по-малко еластична кожа. Освен това ни позволява и да третираме зони, които преди това бяха трудно и неефективно обработвани. Такива са фиброзните зони като гърба, мъжките гърди и горната част на корема и седалището.

Ултразвукова липоскулптура се използва за постигане на прецизни резултати. Тя е по-напреднала техника. Необходим е преглед, който да определи дали сте подходящ кандидат за тази процедура. Ако сте в добро здраве, но имате мастни депа, които не успявате да премахнете дори с тренировки и диети, дори да сте слаб/а, то можете да се замислите за липоскулптура с техниката на VASER.

Като всяка операция в естетичната хирургия, ултразвуковата липоскулптура също носи определени рискове. В повечето случаи, в продължение на няколко дни след процедурата трябва да се премахва възможността за задържане на серозна течност от отока (т.нар. сером) в премахнатите мастни депа. Ето защо, ние проследяваме пациентите в ранния следоперативен период от 5 до 7 дни, когато могат да се появят усложнения. По този начин, дори при пациенти от чужбина, се предотвратяват всякакви проблеми, още преди да си заминат.

По-долу можете да видите сравнителна таблица между традиционните методи за липосукция и ултразвуковата липоскулптура.

Благодарене на липсата на травма, в нашата клиника липосукцията може да се комбинира с лифтинги на лице и тяло по метода „лифтинг шевове на Сердев“ , ринопластика или други разкрасителни процедури.

Процедури

Извършваме ултразвукова липоскулптура в една или повече зони на лицето и тялото. Те могат да се извършват поединично или в комбинации, в зависимост от нуждата. Процедурите биват:

VASER Ултразвукова Липоскулптура - как работи?

В нашата клиника използваме VASER - най-добрата UAL технология на пазара.

Докато традиционната липосукция изисква ръчно усилие, за да се "надупчи" и засмуче адипозната тъкан чрез откъсване, то ултразвуковите вълни, предадени през канюла, втечняват мастните депа. Всъщност, ултразвукът целенасочено таргетира мастните клетки, те се "спукват" и втечняват, за лесно измукване с ниско напрежение. Тъй като вълните селектират единствено гигантските мастни клетки, без да влияят на други тъкани и съдове, загубата на кръв и тъкани е минимална. Емулсира се само мастната тъкан, без да реагират или да се нараняват съседните тъкани. Нормалните микроскопични клетки на повърхностния подкожен слой мастна тъкан, който ни заглажда, не реагират на тези вълни. По този начин, тази процедура не оставя неравности на повърхността.

В сравнение, традиционната липосукция причинява повече кръвозагуба и травма, заради разкъсване на тъканите, необходимо за ръчното изсмукване на мастна тъкан.

Сравнителна таблица

VASER Ултразвукова Липоскулптура

Таргетира само мастните клетки и не травмира заобикалящите ги тъкани.

Намалява кръвозагубата и следоперативната болка, стяга кожата.

Мъжките гърди, горната част на корема, гърба и седалището се третират по-лесно.

Минимизира "неравностите" на повърхността и скулптуриранетно е по-прецизно.

Традиционна Липосукция (със сукция)

Най-разпространената форма на липосукция, тъй като не изисква скъпа апаратура.

Извършва се с ръчно откъсване на мастна тъкан с високо напрежение на вакуум. Предизвиква най-голяма кръвозагуба, травма и насиняване, с най-дълъг период на възстановявяне.

Фиброзните зони, като мъжките гърди, горната част на корема, гърба и седалището се третират трудно.

Голяма вероятност от получаване на неравности като страничен ефект от т.нар. "повърхностна липосукция".

Лазерно-Асистирана Липосукция/Лазерна Липолиза

Използва топлинната енергия на лазерния лъч, за да унищожи мастните клетки отпред и да запечата заобикалящите ги съдове.

Може да причини изгаряне на важни тъкани при невнимание.

Извлечената мастна тъкан не може да се използва за липо трансфер.

Обикновено, може да третира само малки мастни депа като лазерният лъч "дупчи" мастната тъкан, подобно на традиционната липосукция.

Вибро-асистирана липосукция

Използва се движението на ръката на хирурга с вибрираща канюла.

Подобна е на традиционната липосукция, с допълнителна вибрация, целяща да разбие мастната тъкан.

Възможни са затруднения в контрилирането на устройството.

Може да доведе до неравности в контура при повърхностна вибрация.

Ултразвукова липоскулптура - образователно видео

Липо - Корекция на двойна брадичка

Липо на седалище, ханш и брич

Липо на краката

Ринопластика

by cosmetic Коментари: 0

Естетичната корекция на нос или „ринопластика“ има за цел да създаде правилни естетични пропорции на носа и лицето. Това е най-често търсената операция в специалността „козметична (естетична) хирургия” за разкрасяване на лицето. В 1/3 от случаите се налага работа само върху върха на носа за намаляване на дължината, стесняване и проектиране на върха. Изискват се точни и краткотрайни движения с отлично познаване на анатомията.

Носът е позициониран в средата на лицето и естетиката на пропорциите основно зависи от него. Носът е с индивидуална структура и трябва да отговаря като пропорции, обем и ъгли с общото излъчване на лицето.

Ринопластиката може да промени само външния вид на носа! Ако е установено нарушение на функцията (напр. изкривена стена на носа), то трябва първо да бъде третирано от специалист УНГ, преди да се премине към естетична корекция на носа!

Вижте ощегалерия с резултати

 

Внимание!

Никой хирург не може да направи носа Ви като този на друг човек. Вашите кости, хрущяли, кожа, индивидуални характеристики и пропорции са различни!!!

Много пациенти питат дали носът на Майкъл Джексън не трябва да се счита за идеал. Подобно изтъняване е невъзможно, без премахването на костна структура и нарушаването на функцията на носа. Функцията на носа е много по-важна от неговата визия! Не всеки може да си позволи да си купи и да ползва барокамера вкъщи, за да насища организма с кислород.

 Ринопластиката трябва да постигне разкрасяване, без да нарушава функцията на носа!

 

Кои са правилните пропорции на носа?

Естетичните стандарти за пропорции на носа са: 1/3 от дължината на лицето (златно сечение), права или по избор леко извита линия на гърба, ъгъл от 90 градуса на върха, по-тънък гръб (при възможност), по-тънък връх.

 

Защо използваме закрита (затворена), вместо открита (отворена) ринопластика?

В клиниката практикуваме закрита ринопластика, за да извършим необходимата корекция на носа. При този подход се избягва травматичното „отваряне“ на носа, а манипулацията и шевовете се правят от вътрешната страна на носа. В допълнение, след процедурата не са необходими шини, нито поставянето на интраназални тампони. Няма отоци и сини „очила“ около очите, нито пък остават белези.

При отворения метод за ринопластика на носа, хирургът прави разрез през колумелата (кожната носна преграда, между двете ноздри) и издърпва кожата нагоре, за да има видимост върху хрущялите и костната структура на носа. След това реконструира хрущяла, за да промени формата и размера на носа. Накрая, разрезът се зашива, слагат се тампони за няколко дни и шина на носа за седмица, за да се стабилизира новата му форма. Когато отокът спадне, новата форма става видима. Малък белег от долната част на носа ще остане видим.

Не препоръчваме отворения метод, поради многото негативи (загуба или отлепяне на хрущялите от кръвоснабдяващата ги кожа и лигавица и др.), видимите белези, както и продължителния следоперативен период.

 

Процедури

Използваните техники в нашата клиника служат за първична, но също и за вторична ринопластика. Те са:

Вторична ринопластика

Най-чести причини за вторична корекция на нос биват:

  • непропорционално дълъг нос и висящ връх след първата операция;
  • загуба на аларни хрущяли поради изваждане и прекалена травма върху тях, при което те губят кръвоснабдяване и некротизират (загиват);
  • изкривяване на върха или целия нос;
  • сраствания;
  • израстване на шипове от сряза на костта за премахване на гърбицата.

Операцията

Операцията за естетична корекция на носа е една от най-поносимите за нашите пациенти. Тя е амбулаторна и се извършва под местна упойка, в комбинация с интравенозно седиране. Болшинството от използваните техники са световно признати, базирани на най-добрите постижения в тази хирургия. Редица от етапите на операцията са български патент, носещи името на д-р Николай Сердев. Операцията е сравнително краткотрайна в негови ръце, но може да продължи часове при други хирурзи, което предизвиква прекалено голяма травма.

След операция за корекция на нос

Мнение от пациентка

  • Пациентка

    "Току-що излизам от операционната. За мен, вълнението преди операцията [ринопластика] беше толкова голямо, имах страх. За мен всъщност не беше интервенция - все едно че отиваш на зъболекар. Никакви болки, много бързо беше. Разликата от преди и сега е толкова огромна, точно това, което исках! Най-важното е, че не усещам виене на свят, не усещам болки, чувствам се много добре. Толкова безболезнена операция, след всичките, които съм имала... [3 дни след операцията] Нямам никакви проблеми, с 2 думи мога да кажа, че по-добро не може да бъде чувството. Все едно, че е нямало никаква оперативна намеса." Видео

Без травма, без тампони, без гипсове

Поради това, че травмата при нашите операции е минимална, само в 30% от случаите на премахване на гърбица може да се появи лека лентовидна синина под очите, но тя не е задължителна и преминава за около 5 дни. След операцията и само в случаите на премахване на гърбица, се носи лепенка със цвета на кожата за 3 дниТампони не са необходими (дори са травмиращи), защото се поставят в вътрешната част на носа, докато при козметичната корекция се работи върху външната част на носа. Пълноценно връщане към социалния живот е възможно от първия до 5-ия следоперативен ден, в зависимост от наличието или отсъствието на минимални синини.

След операцията, пациентът има задължението да се явява на назначените контролни прегледи, които обикновено са:
в деня след операцията - за почистване на носа;
на третия ден - за сваляне на лепенката;
2 седмици след операцията - за изваждане на конци, които не са се резорбирали и могат да пречат.

Операции преди навършена 18 годишна възраст не са препоръчителни. В редки случаи на създадени тежки комплекси, такива могат да се извършват при изискване и подпис на родителите. В такива случаи, може да се наложат минимални корекции след завършване на растежа, между 18 и 21 годишна възраст.

Методите на д-р Сердев за корекция на кос

Корекцията на нос е една от най-ефективните операции, а с използването на методиката на д-р Сердев, тя е и една от най-леките в козметичната хирургия, с най-бърз период на възстановяване. В някои случаи, пациентите носят лепенка за до 3 дни след операцията. Освен това, няма видими следи от операция - не се носят гипсове и тампони, липсва оток тип „сини очила”.

Основата на методиката се базира на постиженията на първия президент на Американската академия по козметична хирургия - д-р Джулиус Нюман, хирург в Холивуд, наричан „д-р нос”; и подобрена от д-р Сердев чрез основни похвати, познати в света като методи на д-р Сердев - „ексцизия на Т-зоната”, „приплъзване на колумелата”, „шев на д-р Сердев” за стесняване на върха и на основата на ноздрите.

Т-ексцизията ротира върха нагоре, а приплъзването на колумелата дава проекция на върха. При нужда от корекция на гърбица се извършва резекция на костно-хрущялната пирамида. За стесняване на костната пирамида на носа се прилага дигитално стесняване на гърба на носа по метода на д-р Ернандес от Еквадор, което предотвратява образуването на костни стъпала отстрани на носа, образуващи с централната ос три видими линии или т.н. нос тип „пачи крак”.

Вижте още - ревю на книгата "Техники на Сердев в ринопластиката"Образователни видеа за козметичната хирургия и медицина

Методи на Сердев (на анг. език)

Ринопластика - образователно видео