Начало Контакти Процедури За нас Новини Видеа Партньори F.A.Q.

Галерия

преди
след
Увеличаване и оформяне на устни с импланти и транспланти
Увеличаване и оформяне на устни с импланти и транспланти
Увеличаване и оформяне на устни с импланти и транспланти
Увеличаване и оформяне на устни с импланти и транспланти
« обратно в процедури

Увеличаване и оформяне на устни с импланти и транспланти

СОЧНИ И СЕКСАПИЛНИ УСТНИ

Увеличаване и оформяне на устни с импланти и транспланти

Красотата на лицето се определя от правилните му пропорции и устните са част от тях. Като обем те трябва да отговарят на обема на очите с веждите. Горната и долната устна трябва да са еднакви, сочни с подчертан ръб и не трябва да излизат напред от линията на профила.

Младите момичета търсят изящество, а при възрастните по-важно е създаване на обем,за да се предотврати или спре напречното набраздяване на устните.И в двата случая се увеличава розовата част на устните или т.н. “площ за целуване”.

За увеличаване или подчертаване на цели устни или определени части от тях в естетичната хирургия се ползват различни методи: със собствени тъкани или импланти.

От използваните импланти има такива с временен и траен ефект, оперативно или инжекционно. Те се поставят на точно определени места според желанието на пациента. Оперативното поставяне на разрешени импланти става през 2 точки по ръба на устната. Поставянето на имплант, както и неговото евентуално отстраняване, не трябва да оставя белег. От инжекционните импланти (филъри) могат да се използват само разрешените. Важно е пациентите да знаят, че специално използването на течен силикон като инжекции е забранено и се преследва от закона.УВЕЛИЧАВАНЕ НА УСТНИ
Lip Augmentation

Това е една от най-честите козметични процедури понастоящем. С навлизане на чернокожите модели в модата естетиката на обема на устните се обърна към непреходните изисквания устните да отговарят като пропорция на обема на окото с веждите.
Тънките устни често са вродени, но с възрастта и атрофията на мускулатурата, обемът и сочността на устните се загубват и те се набръчкват напречно, вследствие дейността на кръговидно разположения около устата мускул.
Увеличаването на устните цели да увеличи, да подчертае контура или повдигне устните, което се постига по няколко начина:

ИНЖЕКЦИОННИ ФИЛЪРИ
Те се делят на постоянни (за цял живот) и временни (средно за около 6 месеца до 1 година).
Постоянните инжекционни филъри не можаха да се наложат поради изместване след години изпомпващо действие на мускулатурата. Инжекционният силикон е забранен за употреба в Европа. Силиконът не се резорбира. Медицински силикон има само за краткотрайно вътреочно инжектиране с цел залепване на ретината. Той е с ниска чистота и не може да бъде използван за естетични цели, още повече за цял живот. Всички момичета с инжектиран силикон се подлагат на многократни изрязвания на устните, но навлезлия в тъканите силикон никога не може да се премахне изцяло.
Временните инжекционни филъри се базират предимно на хиалуронова киселина. Съществуват множество препарати с различна гъстота за попълване на устни или бръчки. По-трайни са препаратите с двойно кръстосани връзки (cross linked).

ОПЕРАТИВНИ МЕТОДИ с постоянен резултат
Операциите с изрязване на кожа под носа, над и по ръба на устните дават лоши резултати с видими белези. Тези методи са изоставени.
Наложиха се операции от вътрешната страна на устните (VY и WY пластика), при което вътрешните тъкани се разместват така, че се обръщат - или както са известни тези операции в различни страни - увеличава се розовата площ или площта за целуване. Устните стават по-сочни и плътни. Модифицираният метод на д-р Сердев дава възможност за постигане на максимално увеличаване, дори и при тънки устни и намалява травмата. Устните заздравяват за 3-5 дни, през които се извършва дезинфекция с жабурене. Резултатът е постоянен. Упойката е много съвременна и в комбинация с местна упойка, устните се обезболяват изцяло. Операцията е амбулаторна. Извършва се от квалифициран козметичен хирург.

ЛЕНТA ОТ GORETEX - временно или постоянно
Това е краткотрайна амбулаторна операция под местна упойка, която обезболява устните изцяло. Поставянето на меко-еластична лента от Гортекс по контура на устната цели да предотврати бръчкането на устните напречно. Касае се за утвърден имплантационен материал, който се използва и за съдови и сърдечни клапни протези. Материалът е много меко-еластичен с консистенцията на устната и не се усеща при целуване и пипане. Тази лента може да се махне по всяко време или да се постави отново през 2 точковидни отвърстия, които не оставят белег. Ефектът на увеличаване на устната е около 2-3 мм, колкото е дебелината на лентата. Допълнителен ефект е подпълването на сочността на устните. Този метод е много важен при начално набръчкване на кожата около устните и се препоръчва при жени над 35 - 45 годишна възраст. Предпочита се от млади жени, които не желаят натрапваща се промяна. При този метод отокът на устните е незабележим и пациентите могат да се върнат към работа и социален живот още на следващия ден. Извършва се от квалифициран козметичен хирург.

Пациентите трябва да са навършили 18 г. възраст!

Съществува и метод на запълване на устните с мастна тъкан, която не е имплант (чужда тъкан), а трансплант (собствена тъкан). Този метод не води до естетични резултати - реакцията на организме е бурна, подуването е голямо и има зачервяване за дни. За съжаление резултатът не е стабилен, нито равномерен. За да оживеят на новото място мастните клетки трябва да се васкуларизират (захранят от кръвоносни съдчета). Само клетките, които са в допир със собствените тъкани могат да получат кръвоснабдяване. Всички други умират и се резорбират. Така ефектът спада и е доказано, че се задържа само до 30% от поставената мастна тъкан. Колеман препоръчва по-голямо раздуване, което в никакъв случай няма естетичен вид.

д-р Сердев - Корекция на устни« обратно в процедури