Начало Контакти Процедури За нас Новини Видеа Партньори F.A.Q.

Галерия

преди
след
Трансплантация на коса
Трансплантация на коса
Трансплантация на коса
Трансплантация на коса
« обратно в процедури

Трансплантация на коса

СЪС СОБСТВЕНА КОСА

Трансплантация означава присаждане на собствена тъкан, в случая коса. Тя се взема предимно от тила, където тя почти никога не се разрежда като се използват 2 начина: с изрязване на окосмено ламбо, от което се добиват парченца съдържащи от 2 до 6 косъма, или най-модерния метод - вземане на единични косми с луковицата или до 2-3 най-много в един трансплант.

Бройката на космите (с луковиците) в един трансплант имат значение, тъй като единични луковици се присаждат отпред, където се търси естетичен естествен ефект, докато зад първите линии броя луковици (косми) в един трансплант може да се увеличава за постигане на сгъстяване.

Най-естествен е резултатът с единични транспланти, тъй като няма разрез отзад със съответен белег и след ден два пациентите се връщат на работа и към нормалния си живот. Този метод е по-фин, изисква съсредоточена работа в продължение на часове и е малко по-скъп. На час се поставят до 300 косъма. Резултатът е непосредствен, но поради адаптацията, присадената коса не расте веднага, а след месеци.

д-р Сердев - Имплантация и трансплантация на коса
« обратно в процедури