Начало Контакти Процедури За нас Новини Видеа Партньори F.A.Q.
« обратно в процедури

Естетична корекция на срамни устни

Намаляване на МАЛКИТЕ срамни устни

Естетична корекция на срамни устни

Лабиална хипертрофия е несъразмерно уголемение на малките срамни устни по отношение на големите срамни устни. Labiaplasty, известен също като намаляване на срамните устни (или подмладяване на срамните устни) е процедура, предназначена за подобряване на външния вид на външните женски полови органи. Целта е да се получи по-естетичен вид на гениталиите, без да добавят грозни белези или нарушаване на нормалната анатомия.

Няма универсално прието определение или система за класифициране на хипертрофия на малките срамни устни, но най-общо за наличие на такава се приема уголемяване от 3-5 см. В тези случаи жените се оплакват от трудна хигиена - секрецията, която цапа бельото, поради невъзможност за прибиране на малките срамни устни, дискомфорт с тесни дрехи, болка при каране на велосипеди и други подобни спортове, улавяне на срамните устни в ципове или болезнено сношение. Може би най-често се среща схващането, че малките срамни устни са твърде видими. Друго показание за операция е смущаваща асиметрия.

Операцията е леко поносима, не нарушава ежедневния живот на жената и след 10-14 дни може да се води полов живот.

Операцията може да се изпълни след изтичането на полова зрялост, но се предпочита минимална възраст 18 години. Тази процедура може да се извършва преди или след бременност и когато пациентката не е в цикъл, за да се намали възможността от хормонални ефекти и риска от следоперативна инфекция.

Пациентките, които докладват неудовлетворителен естетичен вид, хигиенни проблеми, хронично възпаление, болезнено сношение, както и проблеми с тесни дрехи, се считат показани за извършване на процедурата.

Относителни противопоказания
Намаление на малките срамни устни е сравнително противопоказано при пациенти, които са с активни гинекологични заболявания, като например инфекция или злокачествено заболяване. Пациентите, които са настоящи пушачи и не желаят да се откажат временно или постоянно, за да се оптимизира зарастването на раните, могат да бъдат изключени. Може би най-важното - пациентите с нереалистични цели или очаквания трябва да бъдат подходящо съветвани или изключени от операция. В практиката на д-р Сердев, изискването за минимална възраст за операция е 18 години. При много рядки изключения и съответни показания се изисква съгласие и подписи на родителите.

д-р Сердев - За естетиката на външните полови органи

« обратно в процедури