E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

18 мар.
2009

Гражданско общество Не на противозаконните методи и средства в медицината – Кампания “ Не на инжекционния силикон“

<- Обратно към „Новини“

До 
Българското дружество по естетична хирургия и естетична медицина 

Уважаеми Господа,

На Вашето внимание представяме
Гражданско общество: “Не на противозаконните методи и средства в медицината”,
регистриранo на 05.01.2006 г. ФД 14817 на софийски градски съд и неговия проект:
“Не на инжекционния силикон”.

В последно време поради неинформираност или недостатъчна компетентност в България се наблюдава тенденцията за неспазването на основни постулати в медицината, а именно да не се вреди на пациента, като се използват незаконни силиконови средства.

Инжектирането на течен силикон в тялото или лицето на хора е забранено както в България, така и по света, защото се подлагат пациентите на риск, което е недопустимо, наказуемо и се преследва от закона.

У нас все повече млади жени прибягват до естетическа хирургия за различни корекции на тялото и лицето. Това желание не е животоспасяващо, а личен избор на пациентката. Именно затова младите хора трябва да са добре информирани за последствията от подобна интервенция. Безопасността от силикона отдавна е под съмнение, защото това води до развиването на автоимунни заболявания и злокачествени образования. Затова в България има забрана на течен силикон за инжектиране и всеки пациент, преди интервенция, трябва да е наясно с рисковете за здравето си. 58 % от хората, които са имплантирали или инжектирали силикон в тялото и лицето си, получават негативни и често непоправими последствия.

От друга страна, в медиите се прокрадва тенденция, че силикон е синоним на красота. Това отъждествяване е не само вредна, но и много опасна заблуда. Именно затова, нашето лоби общество си поставя отговорната мисия да спре тази злоупотреба със здравето на младите жени, като директно инжектирания на течен силикон в тялото и лицето, станало опасна мода.

За постигане на тази цел ние стартираме национална кампания ”Не на инжекционния силикон!”
Кампанията ще бъде съпътствана от:
– Дискусионни форми в градовете София ,Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново и Благоевград;
– Изработване на документално –информационен филм за последиците;
– отпечатване на информационна брошура и разпространението й сред младите в училища и университети.

Гражданското движение срещу използването на незаконни силиконови средства в медицината има вече своите успехи. При нас пристигат писма, запитвания и молби за помощ. Движението е предпазило не малко млади хора от неразумното желание да подражават без да са получили необходимата информираност, задължителна за цивилизованите общества. И макар, че на пръв поглед проблемът изглежда, че засяга ограничена група млади хора, той всъщност засяга цялото общество, защото те са утрешните майки, които ще раждат, отгледат и възпитават нашите деца.

Поради големия интерес към естетиката на тялото и лицето българската общественост и потенциалните пациенти се нуждаят от компетентна и достоверна информация.

Поради съществуващата информационна завеса ние се оказваме единствената неправителствена организация в България, която информира за опасностите застрашаващи потребителите на този вид услуги. Нашето сдружение е и единственият гарант защитник на законността и здравно-юридически съветник на бъдещи пациенти и потърпевши пострадали от инжекционния силикон.
Уважаеми Господа,

Предвид значимостта и важността на проблема, който засяга здравето на много млади жени се обръщаме към Вас за вашата морална подкрепа и финансова съпричастност за провеждането на националната кампания: “Не на инжекционния силикон“.

В подкрепа на нашето искане, прилагаме снимков материал за последиците от инжекционния силикон, който е забранен с нормативен документ в страната. При проявен интерес от Ваша страна очакваме да проведем разговор за уточняване на подробностите за Вашата подкрепа.

С уважение:
УС “Гражданско общество: “Не на противозаконните методи и средства в медицината”.

София, 18 март 2009 г.

За автора:

Други новини

Съжаляваме, коментарите не са разрешени.