E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

Проф. д-р Николай Сердев

Проф. д-р Николай Сердев

Проф. Д-р Николай Сердев, д.м.н., е сертифициран специалист по обща хирургия и козметична хирургия. От 1988 до 1996 г. e заместник ръководител на Клиниката по изгаряния, пластична и естетична хирургия към Военномедицинска Академия, София. Той е почетен професор в Нов Български Университет и програмен директор на Международната университетска програма по козметична хирургия.

Д-р Сердев е обучил стотици лекари в световен мащаб в областта на естетичната хирургия и минимално инвазивните медицински процедури. Той е съ-основател на Европейската Асоциация по Естетична Хирургия, а също и на Международния Борд по Козметична Хирургия (2003г., когато са проведени първите изпити).

Под ръководството на Николай Сердев, през 2001 г. МЦ „Естетична Хирургия, Естетична Медицина“, стана център за обучение за професионалисти в областта на козметичната хирургия, след решение на организационният комитет на Федерацията за Ресторативна и Козметична Хирургия.

Д-р Сердев е създател на затворените, транскутанни (без разрези) методи в козметичната хирургия – „Лифтинг шевове на Сердев“ (Serdev Sutures® Lift), които постигат стабилни резултати, без да оставят белези. Те са известни в цял свят, а в Бразилия се наложиха под името Fio Bulgaro или Fio Еlastico.

Той е изобретател на аваскуларния SPV (селективна проксимална вагитомия); лечение на хемороиди чрез лигиране с шевове, без разрези и изрязване; мини-инвазивни методи при ринопластика (T-ексцизия за скъсяване дължината на носа, приплъзгване се колумелата за проекция на върха на носа и техники на зашиване за стесняване на върха, гърба на носа и ноздрите); изправяне и удължаване на крака, чрез ултразвукова липосултура и др.

Д-р Николай Сердев е също изобретател на метода „Епителни клетки (пресни кератиноцити, адхезирани към колагенни микроносители)“ – за лечение на рани, изгаряния и атонични хронични рани.

Д-р Сердев разделя времето си между клиниката си, НБУ в София и кратки пътувания за практически обучения на хирурзи в страни от всички континенти. Д-р Николай Сердев е автор на множество публикации по хирургия, пластична реконструктивна и естетична хирургия, козметична хирургия и медицина, авторски статии във водещи медицински списания, редактор на множество медицински издания и книги.

 

Професионално признание:

– От 1993г. – Президент на Националното Българско Дружество по Естетична Хирургия и Естетична Медицина;
– От 2002г. – Член/Директор на борда на Международната Академия за Козметична Хирургия (IACS);
– 2003 – Попечител (trustee), Член на борда на Международния Борд по Козметична Хирургия;
– 2006-2008г. – Национален консултант по Козметична Естетична Хирургия към Министерство на Здравеопазването;
– 2006г. – Почетен Професор към НБУ;
Почетен Професор към Международния Колеж по Козметична Хирургия.

 

Почетен член на:

– Азиатски Югоичточен Колеж по Козметична Хирургия,
– Австралийски Колеж по Козметична Хирургия,
– Южноамериканската Академия по Козметична Хирургия,
– Френското Дружество по Естетична Хирургия,
– Много други международни общества.

 

Награди:

„Венера“ – за значителен принос в националното развитие на козметичната хирургия 2005г.,
– Награда от ICCS за цялостен приносThe ICCS Lifetime Achievement Award,
100 най-добри козметични хирурзи на Хилядолетието,
„Награда за изключителен принос“ в областта на козметичната хирургия като „ACE COSMETIC SURGEON“ (името и снимката му се почитат в „HALL OF FAME“ на Международния колеж по козметична хирургия)
„Превъзходство и отдаденост в естетичната хирургия“.

 

Медали:

“Най-добри Естетични Доктори в Европа”,
“La Excellencia”.