E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

02 сеп.
2008

Д-р Сердев, наречен в Бразилия „един от бащите на естетичната мини-инвазивна хирургия”

<- Обратно към „Новини“

По традиция, за седми пореден път, д-р Сердев откри конгреса

д-р Сердев, един от бащите на мини-инвазивната хирургия

„Сердев, един от бащите на миниинвазивната естетична хирургия и създател на fio bulgaro“

2 Септември 2008

 

На поредния конгрес на Бразилската асоциация по естетична хирургия, състоял се неотдавна в Сао Паоло – Бразилия, по традиция – да изнесе лекции и да извърши демонстрации – бе поканен българският козметичен хирург д-р Николай Сердев, председател на Българското Национално дружество по Естетична хирургия и естетична медицина и член на борда на директорите на Международната академия по козметична хирургия.

Присъствието му беше рекламирано в съобщението за конгреса и презентирано на плаката на конгреса, където бе представен като „един от бащите на естетичната минимално-инвазивна хирургия. Този голям интерес е към т.н. „лифтинг шевове” за разкрасяване и подмладяване на лице, оформяне и повдигане на седалище и много други области, които се извършват под местна анестезия, без болничен престой, амбулаторно и най-важното – не оставят белези, а резултатът е видим веднага.

По традиция, за седми пореден път, д-р Сердев откри конгреса и изнесе магистралната лекция на 900 присъстващи лекари, предимно от Бразилия и латинска Америка и извърши демонстративни операции, които се излъчваха в залата. Общо на конгреса изнесе три магистрални лекции с видео сесия. Поради големия интерес, д-р Сердев проведе пет демонстративни курса за методите, които е създал и носят неговото име. Лифтингът на седалището по неговия метод, който се осъществява за по 15 минути на страна и чийто резултат дава основание да се използва термина „бразилско дупе”, е бил сред най-желания за усвояване.

Демонстративните операции на д-р Сердев бяха заснети и предстои тяхното излъчване по сателит, с което се слага началото на дистанционно следдипломно обучение по козметична хирургия. Предвижда се и директно сателитно включване на българския професор от клиниката му. На конгреса с интересни лекции за нови методи се представиха и бразилците: д-р Чарлс Ямагучи, д-р Рамолу Бене, проф. Роберто Тули, д-р Едит Корибе, а от Аржентина – проф. Хулио Ферейра и др. Значимо присъствие и принос към научната програма имаха редица козметични хирурзи от САЩ, Мексико, Еквадор, Колумбия.

За автора:

Други новини

Съжаляваме, коментарите не са разрешени.