E-mail: info@cosmeticsurgery.bg           Тел: 0888 80 20 04 +359 888 802 004
Подмладяване и разкрасяване без белези и без травма.

08 апр.
2000

ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ ТОКИО, 2000г

<- Обратно към „Новини“

Декларацията от Токио бе подписана от представители на 86 държави, определи специалността „Kозметична eстетична хирургия” като самостоятелна, поради изключително мащабното развитие на медицинската мисъл в това направление. Д-р Николай Сердев бе един от представителите и подписът му е видим на първата страница на документа.

Ето и текста на декларацията:

 

Международната академия по козметична хирургия
Международното общество на естетична хирургия
Южно-американското общество по козметична хирургия

 

ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ ТОКИО

Токио, Япония, 8 април 2000 г., Членовете на Световния конгрес на Международното дружество по естетична хирургия, на Международната академия по козметична хирургия, на Японското дружество по естетична хирургия, искат да направят следната декларация към всички медицински специалисти и други заинтересовани страни:

ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ ТОКИО

В цялата история, красота е част от благосъстоянието на човечеството, и принадлежи на цялото човечество. Нито една специална група или лице, не може да претендират за собственост на красотата, това е същността на човека.

Естетична козметична хирургия е посветена на усъвършенстване на красотата. В съответствие със свободното развитие на цялостната научната мисъл, и поради изключително специализирания характер на областта на хирургическото разкрасяване, ние заявяваме тази специалност като самостоятелна и независима от всяка друга област на хирургията. Козметичната хирургия не е предмет на решения, регулации, или становища на всякакви каквито и да е други специалности.

Това самостоятелно определяне на тези хирургически професионалисти, които избират да се посветят на съвършенството на красотата, няма да приеме намесата на организации, представляващи други специалности, или на техните членове. Това представлява декларация за правата ни за най-добра практика в нашата област и посвещава нашите най-високи усилия на този загадъчен и взискателен идеал.

Токио, 8-ми април 2000 г

Подписи

декларация от токио - 2000г с подписа на д-р Сердев

Декларация от Токио – 2000г. Обяваване на Естетичната хирургия за отделна специалност. С подпис на д-р Сердев на първата страница на документа.

За автора:

Други новини

1 Коментари:

Съжаляваме, коментарите не са разрешени.